Gothic 2 Noc Krurka Sie Nie Wlacza!

Status
Zamknięty.

blackx432

New Member
Witam

Mam problem. Pożyczyłem od kolegi Gothic Saga. Zainstalowałem Gothic 2 Noc Kruka. Kiedy mi się skończył instalować włączyłem (przez skrót na pulpicie) czekał 5min aż mi się włączy ale nic... zero reakcji. Próbowałem przez Autorun ale to samo. Robiłem res kompa. Teraz próbuje zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej może to pomoże. Wymagania gry spełniam. Proszę o pomoc.

Najemnik@

Member
Żadnego komunikatu?
Bardzo możliwe ,że masz za dużo włączonych spróbuj zakończyć część w menadzerze i spróbuj odpalić (u mnie tak działało).

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Jaki system operacyjny oraz jakie parametry kompa?
Ja sam mam Windows 7 i na uruchomienie Gothic'a (również z Gothic Saga) czekam około 20 minut.

blackx432

New Member
Mam Windows XP. Jak włączam Gothica to na Menadżer zadań Windows w zakładce Procesy jest Gothic2.exe CPU 00 Użycie pamięci CIĄGLE 5 844 K są inne ale one się nie zmieniają.

512 MB Ram
Procesor 1.2 GHz
Karta graficzna GeForce 6600

Vender

Member
Procesor jest winowajcą po prostu jet za słaby... Przynajmniej na to wygląda.

blackx432

New Member
To nie to... Na pudełku pisze że wymagane 700 MHz (Zalecane 1.2 GHz)...

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
A czekasz jakiś moment (20-30 minut) ?
Z ta Gothic Saga są same problemy.
Skoro masz w procesie to system musi się "rozkręcić" by uruchomić grę. Skanujesz czasem komputer oraz czy masz odpowiednią ilość wolnego miejsca na dysku C?

blackx432

New Member
Ja pracuję na dysku D. Właśnie robię Oczyszczanie Dysku. Może to pomoże :]

Mi chodziło o to, czy na partycji C masz wystarczająco miejsca by uruchamiać gry - szkeleton

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
włacz mozille, koniecznie. potem włącz NK, kliknij kilka razy na ikone...
potem daj wyloguj, zacznie ci sie zamykac komp, i wyskoczyc powinno male okienko ładujace NK a dzieki mozilli nie wylogujesz sie, bo poczekasz az do konca dojdzie zamykanie i zamiast zakończ teraz dasz anuluj ;). Powinno wyjść, moze nie za pierwszym razem.
Ja tak kiedys włączałem Gothica 2.

gut3k

Member
Tak czy owak problemu nie powinno wgl być. Pobierz program DISKMAX oraz CCLEANER. Oba programy polecam wszystkim. Wyczyść komputer najpierw tym pierwszym, potem drugim. Proponuje przeinstalować G2NK do innego folderu i ustawić tryb zgodności z WinXP po przez kreator zgodności programów w akcesoriach. Tak gdybyś chciał spróbować problem rozwiązać na dobre, to może to pomoże.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom