gothic 2 help - sterowanie

• Thread starter Anonymous
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Guest
Nie wiem jak mam strzelac lukiem. nosze go caly czas na plecach i nie moge go uzyc. mam do niego strzaly. Jak klawisz odpowiada za uzycie?

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Tak samo jak walka bronią bezpośrednią ^^ [Akcja]+[Góra]

Cor Angar

Member
Ustawienia można zmienić w grze. Bronie używa się tak:
klawisz "1" - mieczyk (najpierw trzeba go założyć, otwierasz ekwipunek i ctrl)
klawisz "2" - łuk
klawisz "3-9" czary które ustawiasz

Niech Śniący będzie z tobą.

A

Anonymous

Guest
mam jeszcze pytanie.
Kiedy wybiera sie jaka postacia chce sie grac

Cor Angar

Member
Ehh, mi też by nerwy puściły ale już mu odpowiem.
Na początek wykonaj zadania Lobarta na jego farmie. Potem udaj się do miasta i zdobądź zaufania wszystkich mistrzów, każdy da Ci inne zadanie. Gdy to już zrobisz zostajesz obywatelem miasta. Teraz masz wybór:
- po wpłaceniu 1000 sztuk złota i odprowadzenia jednej owieczki do klasztoru magów, zostaniesz nowicujem. Potem masz szansę awansować na maga
- jeśli uda Ci się wykonać zadania najemników na farmie Onara, zostajesz przyjęty w poczet najemników, potem masz szansę awansować na Łowcę Smoków
- gdy jesteś obywatelem idziesz do koszarów i zostajesz Strażnikiem Miejskim, dzięki temu potem masz szansę awansować na Paladyna
- jest jeszcze gildia złodzieji ale o niej niech ktoś inny Ci opowie.

I mała rada: jak jesteś nowy w świecie G2, poszukaj jakiś poradników lub FAQ, żeby poznać zasady gry

Niech Śniący będzie z tobą.

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
QUOTE boże co za łoś!! co za.....piiiiiiiip. wiesz kim bądź...woźnym!! ja gdy grałem 1 raz aż taki mądry nie byłem :!: co za anioł... :evil:

Takie posty są niemożliwe do zaakceptowania! Wraz z nim dostajesz ode mnie ostrzeżenie. Chłopak normalnie się spytał co i jak. W większości RPG postać się wybiera, a jako że w Gothica nie grał, myślał o nim tak samo. Po co od razy z dziąsłami na kogoś kto się nie zna? Opanuj się i zastanów.

pzdr

PS. Edit (to pomarańczowe) by Me.

bobek_666

sex beast
Weteran
przepraszam bardzo drogiego gościa...naprawde żałuje za to co napisałem. Po prostu nerwy mi puściły. miałem zły dzień. :oops:

P.S. fajnie z edytowaliście mojego posta
tongue.gif

Saturas

Member
może daj sobie opcje sterowanie z GothicI ja sobie dałem i strzela jak w G1 :arrow: :wink:

Cor Angar

Member
Nom, ja tak zrobiłem coprawda pierwszy raz klikałem to ctrl+góra i się męczyłem .... ;D

Potem dopiero zajarzyłem że wystarczy sam Ctrl. No cóż ja już szanownemu gościowi odpowiedziałem, może ma jakieś pytania?

Niech nadejdzie przebudzenie Śniącego.

BoRyS

Tam gdzie anioły mowią szeptem
Weteran
Oj bobek bobek,nie ładnie nie ładnie,
nie rob tak wiecej bo wiesz.....
A jesli ktos pyta to odpowiadajcie normalnie.

I saturasczerwonego kolorkuuzyaja admini i mody,wiec zmien opis.

A

Anonymous

Guest
czy sa jakies skroty klawiszowe na uzycie jakis rzeczy co daja Zycie :?:

Rumbler

Member
Z tego co wiem to nie ma raczej klawisza odpowiadającego za picie mikstur uzdrawiających, lub jedzenia jakichś roślin.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
QUOTE czy sa jakies skroty klawiszowe na uzycie jakis rzeczy co daja Zycie :?:

Gdzieś czytałem, że trzeba w jakimś pliku to ustawić, ale nie wiem czy to prawda.

Cor Angar

Member
Prawda w pliku sterowania *.ini ale autorzy gry niedoradzają nam tego. Można nawet ustawić Quick Save i Quick Load....

A te rzeczy co dają życie to mikstury.....

A

Anonymous

Guest
Cor Angar te rzeczy co daja zycie to mikstury lub rosliny lecznicze itp.

Cor Angar

Member
Wiem, ale jak zmienisz ustawienia tak że masz np. pod "N" "to coś do leczenia" to "coś" może być tylko miksturą....

Myślisz że jak przeszedłem do połowy Gothic II i całe Gothic I to nie wiem co daje życie/manę? Ten koleś zaczyna mnie załamywać.....

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Ja raz se ustawilem Quick Save'y i jak uzylem to az mi sie komp zaciął... LOL

Biały

Barotelli
musisz go wyjąć klawisz -2 potem zaznacza ci na wroga (jesli jest) potem akcja + lpm

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom