Gdzie Są Zaginieni Ludzie?

Status
Zamknięty.

Diego9403

New Member
Witam,
otóż jestem w drugim rozdziale gry, ale nie zdołałem wykonać zadania "Gdzie są zaginieni ludzie?". Problem polega na tym, że Skip nic mi nie wspomina o Dexterze. Nawet próbowałem przejść przez most prowadzący do chaty Dextera, ale gdy bandyta na moście mnie pyta o jego przywódce to do wyboru mam Diego i Lee. Choćbym chciał tam wejść na chama to z bandytami nie dam sobie rady. Zna może ktoś rozwiązanie na ten problem?

Dzyl

El Principe
Sprawdź wszystkie opcje dialogowe ze skipem i może w końcu powie ci gdzie jest dexter.Może po prostu nie te opcje wybierasz.A co do tego bandyty na moście to niemożliwe aby nie było do wyboru opcji "Dexter". U mnie nawet jak mi Skip nie powiedział gdzie jest Dexter to było do wyboru jego imię podczas rozmowy z tym bandytą.Może po prostu masz buga.Masz chyba 2 wyjścia.
1.Grać od nowa lub spróbować wczytać starszy save, może wtedy tego buga nie będzie
2.Podszkolić postać i jakoś rozwalić tych bandytów.Ale najlepiej jakbyś ich z daleka z kuszy lub łuku wybił.Lub kup zwój "Ognisty Deszcz" To wtedy jak raz to walniesz to wszyscy zginą :p

Megarion

El Presidente
A nie było tak, że na początku gry imię Dexter wyjawiał bandyta przy pieczarze? Za złoto i powiedzenie mu, że też byłeś w Górniczej Dolinie.

Zomin

Member
@Up: Właśnie nie, on powiedział coś na kształt "Szef będzie zadowolony..". W jednym z trupów leżał tylko list podpisany na końcu ...D(poszlaka).

Co do pytania głównego, najlepiej gdybyś przed rozmową ze Skipem zakupił mapę(gdy zacznie wspominać o Dexterze zaznaczy ci miejsce jego przesiadywania na niej.. będziesz przynajmniej pewien że dowiedziałeś się już od niego przydatnych informacji). Musisz też sprawdzić, czy przyjąłeś misję, w której trzeba pomóc piratowi dobić targu z Baltramem(o ile się nie mylę).. Po wykonaniu tego zadania Skip(o ile pamiętam) przypomina sobie, jak zwie się przywódca bandytów.

Diego9403

New Member
Sprawdziłem save z 1 rozdziału, ale to samo. Zadanie z tym kupcem i tymi 3 czy raczej 2 butelkami już przeszedłem. Chyba musiałem czegoś nie zrobić. A może trzeba przejść misje z Gregiem, w końcu to pirat.

Zomin

Member
Owszem, musisz wykonać misję dla Grega(będzie można o nim wspomnieć Skipowi, reszta powinna iść z górki).

Thran

Che Świniara
Z tego co pamiętam to imię Dextera poznasz na samym początku jak odpowiednio pogadasz z bandytą braga, albo poznasz też jego imię jak będziesz chciał dołączyć do Najemników nie samym skipem się żyje, ale jeśli ci zależy na skipie to załatw mu mapę z portu i on ci pokaże wtedy gdzie jest i powie ci jego imię, ja tak zwykle robiłem w pierwszym rozdziale ale w drugim niemam bladego pojęcia, zawsze pozostaje ci zacząć od nowa ;)

luke22

Member
możesz też troche po czitersku wyciągnąć broń i przebiec obok strażnika do dextera, pogadać z nim, zabić go i uciec

Diego9403

New Member
Wepchałem się tam na chama, wziąłem list od martwego Dextera, ale gdy rozmawiam nie ma nowej opcji. I co w tej sytuacji mam robić?

Diego9403

New Member
Zadanie wykonane. Jestem już najemnikiem, więc już chyba nie mogę być w innej gildii.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Jeśli chcesz przejść grę, musisz wstąpić do Wodnego Kręgu. Nie ma znaczenia,że jesteś najemnikiem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom