Gdzie Jest Joe? Jeden Z Zaginionych Ludzi

Status
Zamknięty.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
przeszukałam co się dało i znalazłam coś na temat Joe w tym tagu http://gothic.org.pl/forum/index.php?showt...aginieni+ludzie

ale nie wiem co u mnie nie tak
z godnie z tym co pisze w linku powyżej, Joe miał być w wieży obok Thorbena - ja nie mogę otworzyć tej wieży, Cudem obrabowałam Pecka, który u mnie nie był w czerwonej latarni ale w kuźni w koszarach. Peck ma klucz do lochu zamkowego - gdzie jest ten loch? i czy w nim jest Joe? bo tym kluczem nie da się otwożyć wyżej wymienionej wieży :(
okradłam strażników tych co się dało. zdobyłam 3 klucze do wież więzienych tych przy bramach do miasta. o ile dobrze wyliczyłam zostały mi jeszcze trzy do otworzenia ale biedny Joe - gdzieś się błąka uwięziony ;)
a jak obrabowałam Pecka to strażnicy ścigają i mocno leją :(. nawet jak wbiegam do Lorda Andre to on mędzi i każe zapłacić - to płace ale po wyjściu od niego znowu strażnicy atakują :( co zrobić? i gdzie ten loch? skoro ten klucz nie pasuje do pozostałych wież?

GOFER152

Member
Niepamiętam dokładnie ale wydaje mi się że ten klucz ma ten gość co uczy strażników strzelania z kuszy , jest w koszarach .

Dzyl

El Principe
Klucz ma albo Pablo ten strażnik albo ten co uczy strzelania z kuszy jak mówi GOFFER152.
A jak nie będziesz mogla już sobie z tym poradzić, to poprostu podejdz do tej wiezy, włącz marvina i wcisnij k :p
Wiem, kody nie dają juz takiej przyjemności jak przejście samemu ale skoro się nie da xD.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
pablo miał klucz ale do innej wieży, i ten od kuszy w koszarach (ruga czyba ale nie pamętam jaks ie zwał) też do innej wieży - nikt ze strażników - no tych co rzekomo łatwo okraść nie ma tego klucza :angry: a inni biją bezia :huh:
a co do kodów - nie no kodów to ja nie używam i nawet nie mam pojecia jak to się robi (co z czym itp) - za strara jestem na dokształcanie w tym kierunku ;)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Joe siedzi w wieży za warsztatem Thorbena. Klucz do niej ma Peck, trzeba mu go ukraść. Jeśli nie możesz go okraść, polecam poduczyć się trochę zręczności ;)

Pozdrawiam

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
CYTAT(Bojan @ 15-12-2008, 22:00) index.php?act=findpost&pid=206410
Joe siedzi w wieży za warsztatem Thorbena. Klucz do niej ma Peck, trzeba mu go ukraść. Jeśli nie możesz go okraść, polecam poduczyć się trochę zręczności ;)

Pozdrawiam

no obrabowałam pecka a on ma klucz do lochu zakowego :angry: a nie do wieży obok thorbena :angry: :angry: :angry:
buga mam czy co?

Skull

Member
No chyba tak, bo jak pamiętam zawsze klucz miał ten Peck z burdelu... Popróbuj jeszcze innych strażników może inny będzie miał, ale u mnie zawsze miał go Peck.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(abisynka @ 15-12-2008, 23:03) index.php?act=findpost&pid=206421
no obrabowałam pecka a on ma klucz do lochu zakowego :angry: a nie do wieży obok thorbena :angry: :angry: :angry:
buga mam czy co?

A próbowałaś otworzyć tym kluczem strażnicę, w której powinien być Peck? Być może klucz ma tylko taki opis, bo w mieście nie ma żadnych lochów( nie licząc kanałów), a tym bardziej nie ma tam zamku.

Pozdrawiam

Dzyl

El Principe
Ten klucz co ma peck służy do otworzenia wieży w której jest Joe.Tylko tak pisze ze do lochów, ale to chodzi o wieże.
Jak ten klucz nie będzie pasowac to pewnie masz buga.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ten klucz napewno pasuje. Abisynka grasz w NK czy w zwykłego G2? Bo u mnie nie było na nim napisane nic o lochach,
a niedawno robiłem to zadanie(dużo expa). A tak wogóle ja Peck już wraca z CL do kuźni w koszarach to on tam stoi całą
noc i nie chodzi spać. Można się przespać do północy i go pobić.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
tak gram w NK - no zabić pecka o pólnocy :lol: - mam sposób na obrabowanie go i nie musze od razu mordować ;) . kupiłam zaklecia "niepamięci" u tego alchemika i o płnocy się zakradłam - orabowałam i szyko zaklęcie i pomogło. tylko ten klucz nie chce otworzyć tej wieży :angry: - pojawia się komunikat "bez tego klucza..." bla bla bla :angry: :angry: :angry:
no ale ten klucz ma opis - loch zamkowy - no oki. ale tej wieży nie chce otworzyć i nie wiem dalczego :unsure:
trzy wieze otworzone a tej za zadne skarby nie moge otworzyć. lubie wykonywać większość zadań ale nie lubie kodów i nawet nie umie siętym posługować :( . no będe próbować szukać jeszcze u kilku strażników, zręcznośc mam 52 i cięzko mi niektóryc obrabować - zbyt ryzykowne :p

GOFER152

Member
"Abi" wygląda na to że bez kodu nie zrobisz tego zadania bo wszędzie gdzie by nie szukać to pisze że Pek ma ten klucz , widocznie trafił ci się perfidny bug. Co do kodu by wejść do tej wieży to nie jest takie trudne ,wystarczy że podczas gry wywołasz ekran postaci ,naciśnij "c" potem wpisz na "wyszucie " (bo narazie ten napis nie będzie widoczny) "marvin". Gdy wyjdziesz z ekranu postaci to w lewym rogu ekranu kompa zobaszysz napis "marvin mod". Wtedy wystarczy podejść do drzwi wieży i nasisnąć "K" i znajdziesz się w środku . Chyba to jedyny sposób na tego buga. "Abi" wiekszość z nas nie lubi korzystaś z kodów ,ale czasem głupi bug zmusza do tego by z nich skorzystać by wykonać jakieś zadanie.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
:D mam :D

ja mało kumata :D, a tu buga nie miałam :D
okazało sie że nie obrabowałam pecka bo za mało zręczności :p . to o pólnocy zabiłam go i zabrałam klucz - od razu otworzyło wieże i joe uwolniony :D.
a tem klucz do lochu zamkowego - ups to był z górniczej doliny :blink:
z kodem próbowałam ale jakoś dziwnie sie czułam - faktycznie to bardzo łatwe :) . kombinowałam jak bez kodu to zrobić
nie ma jak mało kumata baba ;)

chłopaki bardzo dziękuję za pomoc i wskazówki :D należą się wam buziaki :D

temat można już zamknąć :D

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Można jeszcze przejść przez drzwi koło zawiasów :p
Wystarczy ustawić się pod kątem 90* do drzwi na wysokości szczeliny między ścianą a drzwiami (nie tam gdzie klamka, tylko tam gdzie zawiasy) i dusić Q lub E w zależności w którą stronę się odwrócimy. Ciskać tak długo Q lub E aż postać nie wbije się w drzwi i nie przejdzie do wewnątrz.

W ten sposób można w Zamku w Górniczej Dolinie wejść do pomieszczenia gdzie w G1 kowal Stone pracował, są tam 2 albo 3 bryłki rudy.
Oczywiście trick ten to oszustwo, ale co tam xD.

Na życzenie zamykam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom