Gamestar - Wyniki Testów G3

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Oto wyniki testów Gothica 3 przeprowadzonych przezGameStar

Grafika: 9/10
Plusy: bardzo szczegółowe krajobrazy, cudowne efekty czarów, dynamiczne oświetlenie

Minusy: niekiedy śmieszna animacja
Dźwięk: 8/10
Plusy: profesjonalna ścieżka dźwiękowa w wykonaniu orkiestry, bardzo dobry podkład głosów, dźwięki otoczenia
Minusy: błędy w dialogach, momentami nieznośne szumy
Trudność: 6/10
Plusy: trzy stopnie trudności, najniebezpieczniejsze tereny patrolowane przez duże potwory
Minusy: wahający się poziom, trudności ze zdobywaniem poziomów
Klimat: 9/10

Plusy: tętniący życiem świat, sprawny system reputacji, cykl dnia, pogoda
Minusy: różne błędy logiczne, niedopracowane AI
Sterowanie: 8/10
Plusy: intuicyjne sterowanie, czytelne karty postaci, użyteczna lista umiejętności
Minusy: zapiski z zadań, menu
Świat: 10/10
Plusy: 3 ogromne obszary, 3 frakcje, ogrom misji, mnóstwo sekretów, możliwość powtórnej gry i odkrywania
Akcja/misje: 9/10
Plusy: interesująca fabuła, dobrze połączona z historią, wiele możliwych rozwiązań
Minusy: niekiedy zagmatwane zadania
System walki: 6/10

Plusy: duża liczba kombosów, każdy przeciwnik stosuje inną taktykę
Minusy: nieprzyjazny system walki przy większej liczbie przeciwników, słabe AI towarzyszy
Umiejętności: 10/10
Plusy: wiele talentów, magia do walki w zwarciu i na dystans, przydatne zawody, dobre planowanie rozwoju postaci
Przedmioty: 10/10
Plusy: specyficzne bronie i zbroje dla poszczególnych frakcji, mnóstwo czarów, wyrób własnych przedmiotów

Liczyłem na lepsza ocene a wy?

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Nie jest tak źle, ale cóż mogę rzec. Sam muszę przetestować i wtedy będę wiedział jak jest naprawdę.
Oby klimat był rzeczywiście 9/10 bo to w sumie dla mnie najważniejsze. Niepokoi mnie system walki, miejmy nadzieje, że nie będzie taki zły. Nie ma gier idealnych dlatego nie wszędzie jest 10/10. Jedno jest pewne zapowiada się interesująco.

Dark Shadows

Active Member
Ogólnie źle nie jest. Zresztą te błędy to są typowe dla całej serii. Ale wiadomo już, że to był test wersji, która została wycofana wtedy z tłoczni. Podobno nowa wersja ma być ich pozbawiona.

Oby. :D Choć i tak nie odepchną mnie od gry małe błędy.

Pozdrawiam.

Kacperex

KacŚpioszek
No ale twórcy spędzili nad jej tworzeniem kilka ładnych lat. I niby doprowadzili ją do perfekcji.
A jednak błędy jak były tak są i pewnie będą.
Może za jakąś kolejną łatką będzie lepiej :p

Kan

Member
Nie ma rzeczy doskonałych. Twórcy i tak odwalili kawał dobrej roboty (przynajmniej takie mam wrażenie na tym etapie). Gi i GII także miały błędy (i to czasami jeszcze jakie !) jednak nie umniejszało to znakomitej rozrywce jaką ta gra niewątpliwie zapewniała. A z resztą z ocenami z czasopism i serwisów bywa różnie, więc każdy powinien indywidualnie ocenić grę kiedy wyjdzie. :)

Dark Shadows

Active Member
@Up: Dokładnie.

Mimo, że seria Gothic zawsze miała błędy jakoś nie przeskadzało to nam tak bardzo, że nie mogliśmy się cieszyć wspaniałą fabułą itp.

Co do łatki to myśle, że i tak wyjdzie. Kiedyś napewo. :D

rex

Member
Niejest tak źle dobzre że są plusy i minusy mam nadzieje że będzie jakieś aktualnienie do Gothic 3 bądz Gothic 4 xD. Ale to kiedy indziej mam nadzieje ze mimo wielu błędów gra zaciekawi graczy w 75% przynajmniej mnie by najbardziej wkurzały te szumy niedozniesienia podczas dialogów. A reszta by była sii takie jak śmieszne animacje chyba warto sie czasem pośmiac prawda?

Bor@

Member
Wiecie, nam jako fanom ocena 8/10 przy Gothicu wogóle nie wchodzi do głowy. Jak to? G3 ma z czegoś 8? No ale żadna gra nie jest doskonała. Dla mnie i tak ocena całej serii wynosi 11/10 i nie będę się przejmował opinią jakiegoś ziomka co ocenia gry, tylko zależy mi na tym by mi się ona podobała. No i zależy mi na tym by była lepsza od Obliviona! (Oczywiście musi być tak zapisane w gazetach, bo dla mnie to seria TES zawsze będzie dziesięć kroków za serią Gothic).

cichy

Member
Myślę, że G3 zawdzięcza swą ocenę za sporą ilość bugów jakie pojawiły się w europejskiej wersji, ale to taka zaleta gothica, żadna część nie była bezbłędna więc i "trójeczka" nie będzie doskonał, jednak myślę, że nie zawiedzie fanów i będzie godną kontynuacją.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Wiesz kacpi jak dla mnie i tak dobrze wypadły testy ;]. Cenie sobie to ze w G3 jest pare błędów z poprzedniej wersji (np. bron wchodzaca w zbroje/szate) bo one dla mnie oddają prawdziwy klimat. Bo Gothic to gra nie idealna ale i tak wypaśna :).

Martwią mnie jednak dwie rzeczy:
Minusy: wahający się poziom, trudności ze zdobywaniem poziomów

Minusy: nieprzyjazny system walki przy większej liczbie przeciwników, słabe AI towarzyszy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom