G# - Wymagania Sprzętowe Ukazane...niestety

Status
Zamknięty.

GoKU gm

Member
Witam, ostatnio zostały ukazane oficjalne wymaganai g3 są one neistety ogromne
mimo iz niedługo kupuje sobie ram to i tak mam za słabego (chociaz w sumie dobrego) procka, chcialbym zebyscie tu napisali co myslicie o nowych
potwierdzonych wymaganiach g3 czy moze waszym zdanie mludzie z PB jeszcze
zmniejszą tewymagania? coz takie komputery już są a np. ludzie w niemczech mogą niemeic problemu z zakupem takiego sprzętu ale z drugiej strony kraje takie
jak Polska w której mieszkancy zarobki niewystarczają na zakup takiego boskiego wręcz kompa.
P.S. prosze niedawac mi warna poniewaz podobny temat został juz amknięty, z góry thx
smile.gif
.

Luki-7

Member
Nie wierze, aby wymagania były aż tak wielkie. Narazie są troszke zawyżone i napewno ulegną zmianie (na słabsze) dlatego nie ma sie czego obawiać, ale jak chcesz poczuć pełen efekt i klimat G3 to przydałoby sie mieć takiego kompa jak podają
wink.gif

Yezo

Active Member
No tak ale o tym było napisane w temacie o filmiku z GC. Wymagania są duże, nawet bardzo, ale mi G3 pójdzie. Wystarczy tylko dokupić ramu.
Procka mam 2.2 Ghz kartę graficzna GeForce'a 5200 ze 128 mb no i 512 ram (do tego należy dodać ten co kupie czyli 1 Gb)
Tylko dalej nie rozumiem po co temat. moim zdaniem wymagania jeszcze ulegną zmianie, fakt w Niemczech może stać ludzi na takie kompy, ale u nas naprawdę nie wielu graczy w naszym wieku stać na takie wydatki.. Przykre ale prawdziwe..
no cush zobaczymy

Przecież to było w połowie po Polsku -.-

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE Bisher bekannte Minimalanforderungen:
# 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
# 1024 MB Ram
# 64 MB Grafikkarte
# Windows 2000, ME, XP, Vista
# DVD-Rom Laufwerk
# DirectX 8.0

Bisher bekannte Standardanforderungen:
# 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+
# 1024 MB Ram (Dual-Channel)
# 128 MB Grafikkarte
# Windows 2000, ME, XP, Vista
# DVD-Rom Laufwerk
# DirectX 9.0c

Tu masz wymagania By Reziwez.

Wymagania są duże i napewno przesadne ale w końcu Gothic to ma być gra nowej generacji więc tego trzeba było się spodziewać. Jak dla mnie wymagania są za duże i będę musiał kase stracić na nowe części do kompa ale napewno będzie warto.

Robinhood

Member
hm wiecie co mnie to uspokaja dla mnie te wymaganie nie sa zbyt wielkie sa one jak na batlefielda2 na maxs wymaganiach a wiec mi gothic3 pojdzie i to na maksie wiec jestem szczesliwy
dzieki za newsa

P.s co do tego nowego filmiku jka tylko uda mi sie zalogwoac na tej stronie to wam przetlumacze

R

ReZiWiz

Guest
Heh zobaczcie Battlefielda 2, on nie ma duzo mniejszych wymagan. Zreszta nie bujscie sie, nie jest powiedziane, ze musicie grac w g3 zaraz po premierze, prawda? Rowniedobrze w 2010 roku mozna zagrac :]

goto

Member
no moze i masz racje ale w 2010 roku to moze byc nawet gothic 5 to wiesz do 3 raczej nikt nie bedzie wracal

ps czy giforce mx4 64mb uciezy gothic3 zamiezam go i tak wymienic ale w skrajnym przypadku trzeba bedzie na nim grac

Blademaster

Member
Ostatnio ukazane hity: GTA:SA, Battlefield 2 i kilka jeszcze innych.Wymagania tych gier w gazetach i internecie były poprostu ogromne.Tymczasem okazuje się że w SA z kartą 128mb, obsługującą shader 3.0, proc +1,7 i 512 DDR można grać na prawie maxa.Z Battlefieldem jest troche gorzej ale dziala na kompach ponizej 1GB DDR.Druga sprawa to to ,że kiedy gra jest dopiero zapowiadana, kiedy niemożna jeszcze nawet zagrać w demo wtedy publikowane są najcięższe wymagania.Gdyby G3 bylby robiony na tym samym silniku co G2 czy G1 moznaby te wymagania określić dokładniej(napewno bylyby mniejsze ale z gorszą grafiką).Uważam że procek powinien wystarczyć od +2400 w zwyż.1GB DDR raczej wskazane ale to napewno mniejszy problem niż wymiana procesora(kość DDR zawsze się przydaje
tongue.gif
), a kartę graficzną 128mb i shaderem 3.0 mozna już kupić za całkiem przyzwoite pieniądze.Zatem niema co się martwić na przyszłość
smile.gif

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Hmm o wymaganiach tych w pewnym temacie napisał ReZiWiz, więc po kiego ten temat. Będziemy o wymaganiach pisać w kilku topicach? O nie, po moim trupie ;P Jak chcecie pisać o wymaganiach to zapraszam do tego tematu Po co pisać w dwóch tematach o tym samym?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom