Free Sound Recorder

Status
Zamknięty.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
znalazłam taki darmowy programik, który umożliwia nagrywanie dźwięku z mikrofonu, strumienia audio wysyłanego z Internetu, urządzeń przenośnych (takich jak: telefon, kaseta, płyta CD itp.) i zapisuje go bezpośrednio do formatu MP3/ WMA/ WAV. może się przydać do nagrywania muzy, innych dźwięków itp - w tym dialogów z filmów/gry etc (to już zależy od waszych potrzeb czy wyobraźni). program jest łatwy w obsłudze (większość jest po ang ale nie sądzę abyście mieli z tym kłopoty).

System operacyjny: MS Windows 98/Me/2000/XP/Vista

więcej info oraz możliwość pobrania aplikacji tutaj

btw.
nagrywając ustawcie sobie lepiej głosność na max - bo jak ja nagrywałam do bardzo cicho się zapisało - to już musicie sami pokombinować

daria

Szejn
Weteran
Ściągnęłam go, bo ostatnio szukałam jakiegoś programu do muzyki, ściągnęłam Fruit Loops'a, ale nie znam się na nim.

Fajny ten programik. Oczywiście do wykonywania prostych "ćwiczeń" z muzyką.
Fajnie, bo głośność, jakość i jeszcze wiele innych można sobie samemu ustawić.
Darmowy? Ja mam wersję testową tylko, a za pełną trza płacić ;>?
Heh, myślałam, że w końcu ten program mi będzie pasił, bo w podstawowym rejestratorze Windowsa można tylko minutę rejestrować dźwięk, a jak się okazało tu też, więc lipa, bo choćby nie wiadomo jaki ten program by był dobry i jakie by miał funkcje, to dla mnie nie wystarczy. Potrzebowałabym tak min. 6min nagrywać. I to pewnie nie tylko ja tak myślę. Dopiero po zakupie pełnej wersji jest możliwość dłuższego nagrywania.

Ściągałam ver. 7.8.6, jest jakaś starsza, ale pełna wersja?

Serdecznie Pozdrawiam, Daria.

EDIT: Właśnie spojrzałam na ten link, który podałaś abisynka, też stamtąd ściągałam i mam wersję testową na kompie, o dziwo!

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
testowa?
sam programik Free Sound Recorder jest free
ale ta druga aplikacja tam dodana Cool Record Edit Pro (ta do edycji) to jest testowa :)
ja zainstalowałm obie i mam dwie ikonki :)
białą z czerwoną kropką (Free Sound Recorder) i czerwoną z białą (Cool Record Edit Pro)

to jest na stronce:

CYTAT
Darmowa aplikacja przeznaczona do rejestrowania dźwięku z karty dźwiękowej i zapisywania go bezpośrednio do formatu MP3, WMA lub WAV. Free Sound Recorder umożliwia nagrywanie nie tylko dźwięku z mikrofonu, ale również strumienia audio wysyłanego z Internetu, urządzeń przenośnych (telefon, kaseta, płyta CD itp.). Wbudowany silnik za pomocą, którego można nagrywać strumień audio zapewnia wysoką jakość przechwytywanego i nagrywanego dźwięku. Obsługa samego programu Free Sound Recorder jest bardzo prosta i nie powinna przysporzyć nikomu najmniejszych kłopotów.

CYTAT
Uwaga!
Instalator aplikacji Free Sound Recorder zawiera również testową wersję programu .

no chyba nie zrobią numeru... no to co testowe to wiadomo ale ta druga :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom