Format Dysku Pomocy

Status
Zamknięty.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Witam,
mam problem z formatem dysku. Partycję D: sformatowałem i skasowałem bez wiekszych problemow, ale dysk C: nie chce sie poddac; sa niby jescze jakies dzialajace programy, mimo ze wszystko mam wylaczone;
w zwiazku z tym mam pytanie: jak powinno wygladac okno z procesami na zdrowym systemie, tj. jakie powinny tam byc procesy?
(WinXP)

Drugie pytanie: ajk sformatowac dysk uzywajac wiersza polecen (cmd.exe) albo uruchom chociazby, nie znam sie...

Pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Zdaje mi sie ze nie mozesz sformatowac dysku systemowego jesli go uzywasz... Dysk "D" nie miał na sbie systemu wiec sie poddał. "C" musisz sformatowac w standardowy sposób, dokonując rozruchu płytu przy włączeniu komputera.

Laska

Active Member
Nie możesz sformatować dysku, bo cały czas masz uruchomionego windowsa. Żeby sformatować partycję systemową musisz ponownie uruchomić komputer, w BIOSie ustawić rozruch z CD w pierwszej kolejności, wsadzić płytę z Windowsem do napędu i uruchomić menu płyty, a potem postępować zgodnie ze wskazówkami. Możesz też użyć dyskietki startowej systemu Win 98, ale tylko wtedy, gdy masz system plików FAT.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom