[film] Beowulf

Arte

Member
Aby móc rozmawiać o tym filmie należałoby się cofnąć nieco wstecz.
Zacznijmy od pierwszej części, Beowulf - pogromca ciemności, w której to w rolę głównego bohatera wcielił się nie kto inny lecz sam Christopher Lambert - znany z filmy Nieśmiertelny. Obsada mówi sama za siebie, sporo akcji, fajne momenty - ogólnie film miodzio. Dodajmy, że film ukazał się w 1999roku.
Kolejna odsłona miała miejsce w 2005roku i nosiła tytuł Beowulf - Droga do sprawiedliwości. W tym filmie w rolę Beowulfa wcielił się Gerard Butler - czyli sam król Leonidas z filmu 300. Dziwnym trafem o obu filmach w Polsce głośno nie było, a szkoda.
Dlaczego szkoda? Już wyjaśniam, aba tytuły są istnym smaczkiem dla lubiacych te klimaty filmy - czyli fantastyke i przygodę. Do tego, film Beowulf - Droga do sprawiedliwości oparty jest na ludowych legendach.

W minionym roku AD2007 ukazł się kolejny film z naszym bohaterem, nosił nazwę Beowulf. W przeciwieństwie do pozostałych tytułów ten został nagłośniony przez media. Dlaczego?
W rolę herosa wcielił się tym razem Ray Winstone, innymi smaczkami może być rola Matki Grendela w którą wcieliła się sama Angelina Jolie.

CYTAT("filmweb.pl")
W legendarnych czasach herosów, potężny wojownik Beowulf walczy z demonem Grendelem oraz naraża się na gniew bezlitosnej i uwodzicielskiej matki potwora. Reżyser Robert Zemeckis oferuje unikalną wersję sagi o Beowulfie przedstawiając ją w sposób do tej pory nieukazany.

Wartałoby wspomnieć, iż film jest wykonanych w najnowszej technologii animacji 3D.
Być może to spowodowało, że film został nagłośniony przez media?

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecić film.
Ogląda się niezwykle przyjemnie, do tego wspaniała ścieżka dzwiękowa i przecudna animacja.
Coś pięknego.

Ps. Dodam tylko, że w początkowej "fazie" filmu mamy przedstawione wydarzenia z filmu Beowulf - Droga do sprawiedliwości, tyle że w nieco inny sposób.

Jeszcze raz gorąco polecam.
peace!

xenex

Member
Z tego co dobrze kojarzę( chyba brat mi coś tam gadał) to film jest zrobiony na takiej technologi jak 300. Zacznijmy od tego że film był dość strawny jak dla mnie, sieczka i krew a to akurat lubię w filmach. Sama postać Beowulfa nie przypadła mi do gustu lecz Grendel mnie rozwalił, genialny stwór choć śmierć była wręcz śmieszna.
3 demony, z czego jedna to Angelina Jolie( czy jak to się tam piszę), uważam iż końcówka jest najlepsza.

Dla mnie, Beowulf jest marny w porównaniu do 300 ale można zobaczyć, powiem że nie zaśniecie na tym filmie ^^

daria

Szejn
Weteran
Ja nie wiem, nie ogladalam 300... Ale skoro lepszy od Beowulfa, to musi byc naprawde dobry :)
Co do samego filmu, powiem szczerze, ze na poczatku bylam zniechecona, bo ja tam wole ogladac milosne filmy (polecam "pogoda na milosc", "szkola uczuc" :p ), nie lubie tego typu filmow... Jednak ogladajac z przymusu, bardzo mi sie spodobal i obejrzalam caly... W przeciwienstwie do xenex'a mnie wlasnie do gustu bardzo przypadla postac "Beowulfa"... Szkoda, ze zginal, a tak wlasciwie jak to mozliwe, ze tytulowy bohater filmu zginal hehe??

Troche nie podobalo mi sie wlasnie, ze ten film byl zrobiony tak jakby byl bajka...

Mam kilka watpliwosci, prosze o je wytlumaczenie... Poniewaz nie interesuje sie takimi rzeczami i tylko ogladalam ten film, nie probowalam szukac odpowiedzi na moje pytanie, wiec zapytam Was.. Jak to bylo zrobione... Normalnie aktorzy grali akcje, a pozniej dopiero komputerowo postacie i swiat byl zrobiony w taka bajke czy jak?? Czy tylko glos prawdziwych postaci byl podkladany?? Np. Angeliny Jolie?? :p Wydaje mi sie, ze ta pierwsza koncepcja, czyli, ze normalnie aktorzy grali, ale wole sie upewnic :p

Wenzelzxc

Member
Beowulf ściągnołem ten film bardzo fajny spox fabuła i cel filmu gorąca polecam!!!!!!!!

TACZKA

Member
Ciekawy film, ale mnie troche znudził. Nie wiem czemu ale jakoś tak nie przepadam za takimi filmami. Wole komedie albo jakies dobre horrorasy :D

Do góry Bottom