Fc Barcelona Vs. Manutd

pawelos23

Member
Siema...
Jestem wielkim fanem Barcy ale dzien w Rzymie moze nalezec jednak do Czerwonych Diabłow gdzyz chłopkom z Camp Nou zabrakie Abidala, Alvesa, Puyola a poza tym nie wiadomo czy Iniesta i Henry beda w dobrej dyspozycji po swoich kontuzjach...
Oczywiscie wiadomo tez ze w Manu nie zagra Flether...

Jakie jest Wasze zdanie co do finału LM ??

Corvet

Member
Będzie to chyba najbardziej oczekiwany przeze mnie finał LM. Barcy należy się kolejny puchar lecz..... Biorąc pod uwagę aktualną kondycje ManU coraz bardziej wątpię w zwycięstwo katalończyków. Dodatkowo, chłopcy z Old Trafford po zdobyciu Klubowego Mistrzostwa Świata w piłce nożnej są jeszcze bardziej "napaleni" (nie wiem czy jest to dobre sformułowanie).
Liczę na mecz godny mistrzów!!

Phantom Lord

Active Member
Na brak Alvesa po ostatnim meczu jakoś nie jest bardzo straszny. Abidala da się jakoś przeżyć, szczególnie, że ostatnio strasznie nieczysto gra. A Puyol? Naprawdę go nie będzie? Czemu? Przecież kartki go zdyskwalifikowały tylko na półfinał.

Jestem za Barcą, ale myślę że ManU z tym gejem na czele wygra. Skurczybyk jest niesamowity.

pawelos23

Member
Sorry pomyliło mi sie z innym zawodnikiem :/
Nieobecność środkowych obrońców: Milito i Marqueza oraz bocznych: Alvesa i Abidala no to juz jakis brak :/

No ten CR17 jest niezły ale moim zdaniem, Messi jest lepszy i SKROMNIEJSZY niz ten Ronaldo z toną żelu na głowie :D

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No cóż, nogę jakoś ostatnio olałem. Nie interesuję się nią tak jak przedtem. Przerzuciłem się na inny sport.

Ale biorąc pod uwagę to co pokazały drużyny w półfinałach, to jednak stawiałbym na czerwonki. Barca grała dość chaotycznie, w sumie to nawet nie kontrolowała sytuacji. Ten gol strzelony w końcówce, to był wynik pojedynczej, składnej akcji i zaspania niebieskich, a nie dominacji Katalończyków. Czy to była ta Barca, którą stać na zdobycie tytułu? Inną sprawą może być to, że jednak Chelsea mogła być bardziej wymagającym zespołem.

Osobiście nie mam sympatii do żadnej z tych drużyn, dlatego będę oglądał meczyk w spokoju trzymając w ręku... ziarka słonecznika i łuskając je ;). Chociaż przyznam szczerze, że chętnie znowu zobaczyłbym płacz lalusia.

pawelos23

Member
No też chciałbym zobaczyc jak Ronaldo ubolewa po meczu gdyby Barca wygrała :D

Według mnie to Ronaldo bedzie symulował, bo dobrze mu to wychodzi :p

Corvet

Member
Hmmmmm! Na początku chciałem kibicować ManU, ale możliwość zobaczenia płaczącego Ronaldo (po raz kolejny) z powodu przegranej ( nawet gdyby wygrali to i tak by płakał, bo go ktoś sfaulował xD) odmieniła mi zapatrywania na mecz. Dla mnie C. Ronaldo to taki niezaspokojony emocjonalnie szczun.....

Phantom Lord

Active Member
No jak mówiłem. Koleś jest naprawdę niesamowity, w dryblingu, w sprincie, w kopnięciu piłki. Jest jednak coś co sprawia, że lubią go tylko blondynki. Oglądałem większość najważniejszych meczy ligowych ManU w tym roku i jego wykłócanie się z sędzią o byle g*wno, rzucanie bluzą i dwuminutowy tik kręcenia głową po zdjęciu go z boiska przez Fergiego, doprowadzają mnie to stanu politowania. Też chciałbym zobaczyć jak płacze.

I również wolę Messiego, choć to zupełnie inne style. Jak facet wbiegnie z tą swoją prędkością w pole karne, a piłeczka nawet nie wiadomo jak leci razem z nim to aż się maluje banan na twarzy. W ogóle sympatyczny koleś.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Ja będę kibicował ManU. Barca - to Barca, gra niesamowicie, ale Manchester jest chyba lepszy. Poza tym, rzeczywiście Ronaldo - to pedał z toną żelu na głowie xP Ale to jak gra, jest nieporównywalne. I rzeczywiście, to będzie mecz mistrzów, Messi vs "pedałek" Ronaldo - to będzie coś :D

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
I stało się.. Finał LM wygrała FC Barcelona.. Trzeba przyznać, to był piękny futbol w ich wykonaniu. Masa podań efektownych szybkich AGRESJA, świetne krycie.. To jest to czego zabrakło w grze ManU... W pierwszych dziesięciu minutach to FCB była jakaś taka nie rozbudzona.. Jednak później właśnie w 10 minucie strzelili bramkę, tak z niczego, co doprowadziło myślę do zamarcia Manchesteru.. Barca narzuciła swój styl gry, aż palce lizać. Dwie piękne bramki, gratulacje. Jestem fanem ManU, jednak przyznaje Barcelonie - Piękny futbol, miło patrzeć. No i żałuję.. Oczekiwałem ciekawszego spotkania :). Bo szczerze mówiąc to Diabełki nie pokazały nic.. To barca miała prawie cały mecz piłkę..

Dziękuje.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Tak się właśnie dziwiłem czemu nikt nic nie napisał jeszcze o wczorajszym meczu :D
Barca wygrała zasłużenie chociaż gdyby M Utd strzelił bramkę w pierwszych 10 minutach mogło być różnie. Ogólnie to Barca po prostu błyszczała i UTD musieliby zagrać mecz życia by z nimi wygrać, a niestety zagrała jedynie nieźle.

Phantom Lord

Active Member
Cieszę się, że Messi utarł nosa Ronaldo, który tak mówił, że myślami jest już w finale, w którym ma zamiar strzelić bramkę. Niestety Panowie, wszystkie komentarze typu "Manchester pokaże Barcelonie miejsce w szeregu" okazały się świetnym żartem. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że zwyciężyli lepsi.

Mój nauczyciel geografii w sumie bardzo trafnie nazwał pierwsze dziesięć minut meczu "prężeniem muskułów". Pobiegli szybko w kierunku bramki, zdezorientowali Barce. Zabawnie wyglądało to 5:0 w strzałach dla Diabłów, gdy zaraz później Barca wbiła gola ustawiającego cały mecz. Bałem się, że po meczu z Chelsea będą mieć problemy z tym swoim bajecznym graniem, że Eto'o po kiepskich spotkaniach przed finałem nie będzie dobrze grał, że ManU zagra antyfutbol. Na szczęście mecz był bardzo porządny.

Finał marzeń, finał, według mnie, dwóch najlepszych drużyn z najlepszych europejskich lig. Wygrany 2:0. To ogromne wyróżnienie dla młodego trenera Barcy jak i całej drużyny. Mam nadzieję, że Messi dostanie za rok Złotą Piłkę.

No więc tak... Pan Cesc się pomylił, to nie ManU kupił finał, a Barca :) Widać mają naprawdę dużo pieniędzy, że kupili dwa tak ważne mecze pod rząd.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Pierwsze 10 minut należało do MU...pozostałe 80 z małymi przerwami do Barcy...jednym słowem MU zagrał o wiele słabiej niż oczekiwano.Barcelona wymieniała wiele podań w swoich akcjach,a defensywa UTD nic nie robiła.Ofensywa też grała słabo.W drużynie Barcelony wszystko działało jak w Szwajcarskim zegarku.Świetna gra defensywy mimo iż była bardzo osłabiona,w ofensywie też im dobrze szło...2:0 to moim zdaniem mała kara dla Manchesteru...
A co do bramek to przy pierwszej zawinił van der Sar...mógł zrobić krok wprzód aby zmniejszyć dystans do Eto...a druga bramka...podanie znakomite,Messi dobrze wyskoczył ale piłka była zbyt podkręcona i musiał sie trochę wygiąć;) Trudny techicznie strzał na wagę Złotej Piłki magazynu "France Football".

pawelos23

Member
Katalończycy zasłużyli na puchar... Według mnie to najlepszy sezon Barcy :D Poprostu w grze zaczyna sie liczyc tylko technika i dobre myslenie glowa a nie sila i muskuly :]

cesc

Member
CYTAT
No więc tak... Pan Cesc się pomylił, to nie ManU kupił finał, a Barca smile.gif Widać mają naprawdę dużo pieniędzy, że kupili dwa tak ważne mecze pod rząd.

Nom.

CYTAT
Katalończycy zasłużyli na puchar... Według mnie to najlepszy sezon Barcy biggrin.gif Poprostu w grze zaczyna sie liczyc tylko technika i dobre myslenie glowa a nie sila i muskuly :]

Liczy się przede wszystkim to iż sędziowie są fanami FC Barcelony.

Tak swoją drogą to Messi strzelił ładną bramkę w fikcyjnym meczy UEFY

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Bez urazy cesc, ale nieźle pieprzysz.
Obiecuję, że jak następnym razem moja zupa będzie za mało doprawiona, to poproszę cię o jeszcze kilka tych wspaniałych sentencji.

Ale rozumiem, że do ciebie to nie dotrze i wszędzie będziesz doszukiwał się spisku. Upór na pewno godny podziwu z perspektywy kibica, ale głupi z perspektywy rozsądku.

Tyle mam do powiedzenia.

Strzała, ziomy!

cesc

Member
Prawda jeszcze wyjdzie. Ale dlaczego kibicie Barcelony nie mogą się przyznać iż pół finał to była kompletna porażka i tylko dzięki sędziemu zdołali awansować.

Mam nadzieję, iż Chelsea spotka się znowu z FCB, ale niech teraz arbiter będzie neutralny.

Dla mnie to Chelsea wygrała tą Ligię Mistrzów. A nie jakaś FCB

Phantom Lord

Active Member
Haha :D
Czekaj sobie na swoją wyimaginowaną prawdę, a my tym czasem będziemy się dalej cieszyć piękną piłkę. Współczuję Ci, człowieku. Skoro jednak uznajesz, że Chelsea wygrała, zostań w swoim światku tam wypłakuj swoje żale (The Blues :p).
CYTAT
Prawda jeszcze wyjdzie. Ale dlaczego kibicie Barcelony nie mogą się przyznać iż pół finał to była kompletna porażka i tylko dzięki sędziemu zdołali awansować.
A teraz co wymyślasz? Kto nie może przyznać? Ja wyraźnie mówiłem, że finał był kiepski. Problem jednak nie leżał tylko w Barcelonie, a też w tej drużynce, która nie umiała pokonać osłabionej obrony i Valdesa. Niestety Panowie.

CYTAT
Liczy się przede wszystkim to iż sędziowie są fanami FC Barcelony.

Ciekawe jest to, że swoim idolom stawia się czerwone kartki za byle gówno. I to, że finału Barca nie kupiła u sędziego, a u samego gównianego Manchesteru xD

Do góry Bottom