Euro 2008

szczurek

Menda serowa
Weteran
Stało się. Znamy grupy euro 2008. Naszymi przeciwnikami będą:

Chorwacja
Niemcy
Austria

Myśle że z ekip które dostały się do finałów nie można było wylosować lepiej. Każda z 16 drużyn jest swego rodzaju potęgą.
Ciesze się że nie trafiliśmy do grupy C. Mogloby być goraco.
Don Leo uśmiechnął się tylko jak uslyszał wyniki losowania. Czyżby miał sposób na wyjście z grupy ?? Trzeba wierzyć i trzymać kciuki za biało czerwonych :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No ja myśle że moglo byc lepiej mianowicie zamiast Niemiec Rumunaia. Ale nie ma co narzekać, nie jest źle. Marzy mi się Rewanz na niemczach. Żeby Tym z nazwiskami z końcówką -ski z oczów łzy leciały że nie grają w potężnej Polsce. ZDRAJCY!!!

RobsonAjax

Member
CYTAT
nazwiskami z końcówką -ski

Jeszcze jest Closet ;).

W sumie ładnie trafiliśmy. Z Germanami trzeba wygrać. Byłym za tym, żebyśmy wyszli razem z Chorwację, bo Niemcy już bardzo zadowolieni byli, że grają z nami. Przydałoby im dowalić. Zobaczymy jak to będzie już za 8 miesięcy :).

Pozdrawiam.

Wysoki93

Active Member
Skoro już wyszliśmy z grupy A i to na pierwszym miejscu to teraz raczej nie będzie tak źle :)
Z Chorwacją chyba będzie najłatwiej, ale i tak wszystkich pokonamy :D
Myślę, że teraz mamy dobrego trenera - lepszy od poprzednich...
Teraz tylko czekać na meczyki :p

E

Electric_Dragon

Guest
Szczerze, moim zdaniem zajmiemy drugie miejsce i qyjdziemy z grupy. Chorwacja ucieszyła się że zagra z Polską, chciała tego. Niemcy no cóż, trzeba im odpłóacić za MŚ. Austrię natomiast nawet nie biorę pod uwagę jako zagrażającego nam przeciwnika. Mam nadzieję że pokażemy Chorwatom i Grekom(tu skandaliczna wypowiedź, że Polska jest słaba, bo oni wygrali dwa razy z Portugalią), że jednak trzymamy poziom.

A najśmieszniejsze jest to, że mimo, że zajeliśmy pierwsze miejsce w grupie eliminacyjnej, to spadlismy o trzy miejsca w rankingu FIFA.

Naprzód orły - chciałoby się rzecz, czekam na czerwiec.

Wysoki, cóż mówisz że z Chorwacją najłatwiej... no cóż

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Z Chorwacją chyba będzie najłatwiej

Glupszych głupot nie słyszałem. Z Chorwacją będzie conajmniej tak trudno jak z niemczami a może i trudniej. To nie przypadek że wyszli z 1 miejsca a w rankingu Fifa są na 10 miejscu

Wardancer

New Member
Grupa całkiem ładna, mogło być gorzej (czyt. Grupa C), ale nie podoba mi się nasz terminarz..

Pierwszy mecz z Niemcami, to dobrze i źle, bo jak nam się nie powiedzie to morale mogą być słabe, przed następnymi meczami..

szczurek

Menda serowa
Weteran
Terminarz jest bardzo dobry. Jesli przegramy na starcie z Niemcami, potem wygramy z Austrią to chłopaki zmonilizują się na Chorwację. Jesli wygramy z Niemcami to na Austrie mobilizacja tez bedzie duża, bo wygrana moze nam zapewnić awans.
Oczywiscie jesli wygramy z Austrią, w co z calego serca wierze :)

mogło być gorzej musimy wygrać z Niemcami i z Austrią gorzej z Chorwacja maja formę jada niesamowicie. Dobrze że nie jesteśmy w grupie C bo tam to szans 0 na wyjście mili byśmy wolał bym żeby zamiast Chorwacji u nas była Rumunia ale za dużo chcieć nie można :p

Geezer

Member
No fakt, Chorwacja jest wyżej od nas, ale ja bym tak nie przywiązywał uwagi do rankingów. Bo czyż to nie zadziwiające, że Szkocja jest na 14 miejscu, ponad nami, a taką Szwecję przeskakujemy o jedno oczko?
Co do grupy, wydaje mi się, że jest najłatwiejsza. Niemców możemy sobie podarować, ale z Chorwatami i Austrią trzeba wygrać. Wtedy mamy 2 miejsce i stąd już krok do finałów. Gorzej by było gdybyśmy trafili na grupę C... Aż mnie zabolało gdy zobaczyłem kogo tam mają :D biedni Rumuni, pewnie nawet nie będzie im się chciało tam jechać, oddadzą wszystko walkowerem :lol:

Potak

Member
Powiem tak, grupa ciekawa, nie jest łatwa, Niemcy najgroźniejszy rywal mogłoby się tak wydawać, ale uważam że pierwsze skrzyoce będzie w tej grupie grała Chorwacja i to na nich stawiam, że z grupy wyjdą w 100% :D Odnośnie Austrii to kompletnie nie widze jakiegokolwiek zagrożenia, chyba że ze strony wałów i przekrętów :] Gospodarz musi wygrać :p Ale jeśli chodzi o nasze Orełki to uważam, że mamy szansę puknąć Szwabów, którzy nic nie grają, Croatia na remis i Austrię rozjechać :p Pozdrawiam

E

Electric_Dragon

Guest
No dobra, to ustaliliśmy że Polska wyjdzie z grupy na drugim miejscu :D, teraz więc naszła pora na wytypowanie z którym zespołem z grupy "A" zagra:

Grupa A
1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja

Ironia, czyż nie :) Zagralibyśmy z Czechami lub Portugalią. Grecy wygrali dwa razy z Portugalią to i my wygramy , O!
a Czechy to już bajka z zupełnie innej beczki...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ja bym nie był taki pewien wyjścia naszych z grupy :p
Życzę im najlepiej ale realne szanse na punkty mamy z Austrią
natomiast Niemcy i Chorwacja..to wielka niewiadoma moim zdaniem.
Niemcy już od dłuższego czasu tworzą silny kolektyw i są na poziomie.
Stać nas na zwycięstwo ale potrzeba na także trochę szczęścia
Chorwaci ukradli szanse awansu anglikom i są na równie wysokim poziomie.
To będzie loteria.....siły są dość wyrównane..oby tylko naszych nie zjadła słaba psychika

bnfanx

Member
W sumie grupa jedna z cięższych, co jak co ale nie możemy powiedzieć że spokojnie przejdziemy.
Problemy możemy mieć z każdą reprezentacją, Chorwacja, Niemcy i Austria.
Nie powinniśmy lekceważyć przeciwników, a nasi lubią sobie po olewać i nie grać tak jak mogą. Sądzę że zajmiemy drugie miejsce i wyjdziemy z grupy, trzeba być realistą ;] .

szczurek

Menda serowa
Weteran
Przypominają mi sie finaly '02, gdy z grupy wyszlo USA i Korea które miały nie wyjść.
Chyba bym się troszke ździwił jakby z grupy B awansowała Austria :D

E

Electric_Dragon

Guest
Bz takich mi tu proszę :p. Nie no jak dzisiaj w TV usłysząłem i zobaczyłem co o nas mówią "Nimcowie" to mnie krew zalała, heh zadufane dupki. "Prawdziwi przeciwnicy czekają nas w półfinałach." Sami podnoszą temperaturę w kontaktach. szczurek , twoja wizja się nie spełni. Nawet austryjacy nie mają wiary w grę, dobiło ich jeszcze, to że są z Niemcami w grupie. Owszem szanować przeciwnika. My tu gdybamy a wszystko zależy od naszych piłkarzy. D czerwca daleko, jedni moga stracić forme inni zyskać...

Hetik

Member
Powiem tak: Jestem zadowolony z takiej a nie innej grupy ale na Mistrzotwach Swiata tez cieszylismy sie z banalnej grupy a wyszlo jak wyszlo. Kazdy dobrze wie. Z Niemcami moze byc ciekawy mecz bo Polacy pokazali ze grac potrafia nawet z najlepszymi. Z Austria raczej nie powinno byc zadnych problemow. Najbardziej obawiam sie Chorwacji.... To moze byc czarny kon mistrzostw. Skoro wygrali z Anglia na WEMBLEY to juz o czyms swiadczy. Nie chce tylko powtorki z rozrywki, ale jak nasi pilkarze wyjda wybitnie zmotywowani na boisko i zagraja na maxa swoich mozliwosci to wyjda na bank. I ktoz wie, moze sie pokusza o pkt z Niemcami.

Graliśmy w eoro '04 ?? o_O - szczur

Sorki pomylka z tym euro xD

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Sam nie wiem co o tym myśleć. Grupa wydaje się być prosta, jednak nigdy nie wiadomo. Na Mundialu wszyscy mówili że wygramy z Niemcami i co było? Ostatnia minuta.. Skoro wtedy nie szło nam tak źle, to i moze teraz będzie to samo. Z Austrią, mam nadzieję wygramy. Są oni teoretycznie najsłabsi z grupy. Zobaczymy.. Jeśli chodzi o Chorwację, cóż.. Nie są oni źli. Cóż mam jednak nadzieję że wygramy.
Ok, powiedzmy że wyjdziemy z naszej grupy na drugim miejscu. Obstawiam że zagramy z Portugalią.
Dobra, powiedziałem co wiedziałem, pozdrawiam..

Hetik

Member
Najbardziej obawiam sie Chorwacji. Naprawde. Teraz oni preferuja dobry futbol i to moze byc droga przez meke dla Polakow. Najwazniejsze zebysmy z nimi nie przegrali.

CYTAT
Ok, powiedzmy że wyjdziemy z naszej grupy na drugim miejscu. Obstawiam że zagramy z Portugalią.

Tez bym obstawial na ten zespol ale zbytnio nie ciesze sie z takiego rozwiazania. Portugalia na takich imprezach grac potrafi... Pozyjemy zobaczymy. Za niedlugo sie dowiemy :D

gorn321

New Member
jak dla mnie trafiliśmy na słabą grupę chorwacje już pokonaliśmy austria jest taka sobie tylko niemcy nam zagrażają.powinniśmy wyjść z tej grupy ale nic nie wiadomo. :p

Do góry Bottom