Error Przy Wyłączaniu Kompa

Status
Zamknięty.

Kyroge

Member
Otóż to: mojej koleżance od pewnego czasu przy wyłączaniu kompa wywala Blue Screen o treści:

Stop: c0000 1a (B Stan krytyczny systemu Proces systemowy windows logon proces zakończy się niespodziewanie ze stanem 0 system zostanie zakończony

Nie znalazłam na to żadnej sensownej odpowiedzi.
Pomóżcie, błagam!

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
To niedługo komp siądzie zupełnie.....looknij na kość Ramu czy się nie przepaliła płyteczka miedziana wchodząca w slot lub na grafę czy się nie przegrzewa...a najlepiej to już format zafundwac dyskowi.

Kyroge

Member
Czyli to wina RAM'u? Bo muszę to wiedzieć. Po prostu muszę znać przyczynę. Jak format to jeszcze. Dodam też, ze używała Avasta, teraz używa NOD32.
Pozdro

Kyroge

Member
No to teraz kumpela nawarzyła sobie piwa. Komp siadł. Na amen Kurosakiego. Mówiłam jej "Niech ci kuzyn format zrobi i posprawdza RAM" a ona się zapiera przy tym, żebym JA to zrobiła. I nie miałam czasu do niej zajść, teraz bigos, głowica i Rukia Kuchiki*.
No i pytanie: jak dziada odratować?! Bo czuję się winna za całą awarię, mówiłam kumpeli, że format, albo RAM zwalony, ale ona nie ;P
Czy ten komputer można uratować? Jeżeli tak, dajcie jak co po kolei, może mi się uda ;)

* - tak mi się powiedziało ;)

Pozdro :)

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Kyroge @ 09-12-2008, 21:11) index.php?act=findpost&pid=205466
No to teraz kumpela nawarzyła sobie piwa. Komp siadł. Na amen Kurosakiego. Mówiłam jej "Niech ci kuzyn format zrobi i posprawdza RAM" a ona się zapiera przy tym, żebym JA to zrobiła. I nie miałam czasu do niej zajść, teraz bigos, głowica i Rukia Kuchiki*.
No i pytanie: jak dziada odratować?! Bo czuję się winna za całą awarię, mówiłam kumpeli, że format, albo RAM zwalony, ale ona nie ;P
Czy ten komputer można uratować? Jeżeli tak, dajcie jak co po kolei, może mi się uda ;)

* - tak mi się powiedziało ;)

Pozdro :)

W ogóle komp nie startuje>?

Jak nie to odłacz dysk, włacz do sprawnego kompa - przerzuć wszystkie dane. Zainstaluj na nim system i wsadz z powrotem do starego sprzętu. Jeśli ram to sprawdz czy wszystkie kości są skopane. A jak nie startuje całkowicie, to mozę się coś spaliło xD

Kyroge

Member
OK, komp działa (lol), tylko nadal wyskakuje niebieskie guano :) Czyli sprawdzenie płytek RAM przy slocie i format?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom