Dziwny Problem Z Uruchamianiem Gry

Status
Zamknięty.

proszecie

New Member
Czesc. Mam problemik. Gdy uruchamiam grę, wyskakuje mi taki komunikat:
http://images39.fotosik.pl/310/69663554846db242.png

Płyta jest w środku więc o co chodzi? PROSZĘ ODPOWIEDŹCIE

Fahrenheit

Pimpu?
Możliwe powody to:
a)kłamiesz i w środku nie jest płyta lecz crack lub jej obraz
b)płyta jest piracka i nie przegrałeś cracka/ nie zamontowałeś obrazu dysku
c)płyta jest zniszczona - porysowana, zabrudzona, coś w tym guście
d)masz zainstalowany program do wirtualnych napędów np. Daemoon Tools, Alcohol 120% czy coś takiego, programy tego typu często sprawiają, że gra nie widzi dysku.

proszecie

New Member
Mam oryginalną płytę z oryginalnym opakowaniem od platynowej kolekcji.

Może jakiś path ktory by uruchamial gre bez plyty?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jak masz oryginalną grę to zrób fotkę i ja podeślij na forum. Wtedy pogadamy, bo w ramach ekstremalnej sytuacji opcja z crackiem jest do przełknięcia.
Jednak musimy wiedzieć, ze faktycznie masz oryginał :p

Spróbuj instalki na innym kompie

proszecie

New Member
Macie pomagac przeciez nie mam powodu by klamac a chce grac w gothica -,-
moze jakiegos patha podsuniecie bo nabijanie postow pytaniami 'czy ty nasz nie klamiesz' jest nie na miejscu. Bez obrazy.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jest na miejscu, bo portal nie promuje/wspomaga piractwa, a twój problem zazwyczaj jest z nim związany. Ale nie zawsze. Z tego co pamiętam, patch 1.6 eliminuje ten błąd bo i czasem występuje na oryginałach gothica. No chyba, że masz virtualny napęd, jak pisał fah, to rozwiązanie jest inne. Patche masz w poniższym linku.
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/16890-patche/

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Ja pierdziu, po prostu Vista i Win 7 nie czytają płyty G3 w napędzie. Jeden uj i twórcy tylko wiedzą czemu tak jest. Niemniej po wgraniu patcha 1.5. problem znika, gdyż patch ten eliminuje konieczność grania z płytą. Niemniej osobiście poleciłbym wgrać od razu patch 1.74., to już ostatni, żaden już więcej nie wyjdzie (przynajmniej tak jest zapowiadane), więc ten patch to najlepsza "inwestycja" ;).

Ave

proszecie

New Member
Dziękuję. Już wczesniej sciagalem patha:) i nie lepiej odraqzu tak trzeba bylo?:)
ps. mam W7 ;D
EDIT:

Sciagnalem nieco starszy path ktory znalazlem. Dziala bez plyty. Dziekuje bardzo. Pozdrawiam.

edit2:

Gra chodzi ale wszystko jest czarne w grze bo menu jest normalne. Jednak sciagne najnowszego patha...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom