QUOTE (mroowka @ 03-01-2006, 21:58) Hmm... o sytuację tych dzieci obwiniacie rząd i Rosję? Zadajmy sobie podstawowe pytanie- gdzie byli ich rodzice? To w końcu ich rodzice są za nich odpowiedzialni. A jeśli nie mają rodziców to dlaczego nie sa w ośrodku opiekuńczym albo czymś podobnym? Przecież, co Rosja może mieć do tych dzieci? W sumie to może pewien związek jest, ale moim zdaniem ewidentnie jest to wina rodziców
A tak apropos to filmu kawałek widziałam
I tu wracamy do sprawy rządu.Po prostu Rosja najwyraźniej nie jest w stanie stworzyć wystarczającą liczbę miejsc dla tych bezdomnych dzieci w ośrodkach. A co do rodziców, jak w spomniałem to w większości patologia spowodowana tragiczną sytuacją materialną. I koło sie zamyka
.
QUOTE Jacys młodzieńcy obok nas zaczeli sie kłucić - podniesione głosy itp. ale bez rękoczynów.
Po pięciu minutach wpadła milicja- jednemu drugiemu pała i won z lokalu.
Jeżeli jeden drugiemu albo komus innemu nie zrobił krzywdy, ew nie wyzwał tak, aby ten pozwał go do sądu, to nie jest fair, że milicja wpada i pałauje. Chyba, że ktoś się poskarżył, ale to i tak nie pozwala bić,bo co zrobią innym razem? Zaczną się nawalać biorąc przykład z milicji.
QUOTE Bo Putin jest madrym człowiekiem i wie że najslilniejsze państwa są dyktaturami wolnorynkowymi.
W Rosji wg wilu obserwatorów nie tylko państwo przestaje być demokratyczne, ale i rynek przestaje być wolny.
QUOTE Bo łatwiej jest zmienić władze niz mentalność człowieka.
Lata komuny oduczyły ludzi myslania.
Ci którzy nie dali sie komunie są teraz miliarderami.
Reszta klepie biede - ewolucja sie kłania.
NIe umieli dostosowac sie do warunków to niech teraz cierpią.
Wcale to nie takie proste, zobacz: większość współpracowników Putina to ci z KGB. Jeżeli ktoś nie chciał tam byc i nie miał wpływowych (także za komuny) rodziców, którzy znali dzisiejsze władze, to nie mógł tak łatwo sie dorobić.Zobacz na historię pierwszej w Moskwie wolnej firmy. Jej włascicielki odbrze sobie radzą, ale za milczącym przyzwoleniem rządu jakaś korporacja kruczkami prawnymi chce im zabrać dorobek.
QUOTE Tak samo jak Pinochet, Ian Smith, Franco, Salazar czy Mussolini.
Jedyny człowiek z tych wymienionych, który ew. wg mnie mógłby zrobić coś dobrego w Polsce to Franco
QUOTE 3) Ja bym bardzo chcial, zebyśmy się Rosjanom postawili.
żeby nam gaz odcieli.
6 miesiecy kłopotu a potem na nich wylane.
Z resztą rope też mogli by odciąć.
Tak jak Organizacja Narodów Pierd****ych odcieła Afrykanerom.
Po roku embarga mieli swoją rope z węgla, gaz z odzysku ropy + bombe jadrową na dokladkę(taa kraj z całkowitym embargiem własnoręcznie skonstruował bombe atomowa, stosujac swoja własną technikę budowy)
Jeżeli to żart to ok, ale jeżeli tak sądzisz, to ja twierdze, że podobnych głupot dawno nie czytałem.