Dwa Pytania

Status
Zamknięty.

mistrz10

New Member
Witam!
Mam dwa pytania:
1. Czy można jakiemuś obcemu NPC, który jest nieśmiertelny usunąć tą nieśmiertelność?
2. Skąd można wziąć Kuszę Wojenną przed 5 rozdziałem? Kto ją posiada, albo gdzie można ją znaleźć?
Ps: Mam 14 lvl i jestem na początku 3 rozdzialu, to moja druga gra i nie pytajcie się po co mi ta kusza...

Przepraszam, nie ten dział, proszę zamknąć.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
1. Nie da się usunąć nieśmiertelności. Niektórym osobom "znika" ona z upływem rozdziałów (np. w 6 rozdziale możesz zabić Gomeza).
2. Kuszę wojenną ma Blizna. Aby mu ją zabrać musisz go po prostu pobić i zwinąć łup (ma on także "Miecz Blizny", najlepszą broń jednoręczną w grze).

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Co do pierwszego punktu, to tak. Idzie usunąć nieśmiertelność danemu NPC w każdym momencie gry, tylko kurde problem jest taki że nie mam zainstalowanej gry i nie potrafię sobie tego teraz przypomnieć.

W każdym razie wiem, że trzeba wpisać marvin, najechać na jakiegoś NPC, wcisnąć 'O' by zamienić się w danego NPC, następnie otworzyć panel 'e ab' i na dole listy jest jakaś opcja którą trzeba zmienić. Standardowo jest to 0 (bądź 1, nie pamiętam dokładnie) u śmiertelnych NPC, no nie trzeba tłumaczyć że trzeba zmienić tą wartość na przeciwną, wtedy NPC staje się nieśmiertelny.

Postaram się dziś zainstalować G1 i sprawdzić tą opcje. Wtedy poprawie posta i będzie wszystko jasne.

EDIT:
Więc tak: Wpisujesz w konsoli (f2) e ab, następnie fl, by pokazała Ci się na dole napis flags i teraz odpowiednio:
2 - nieśmiertelność danej postaci
1 - śmiertelność
0 - śmiertelność

To chyba wszystko :]

mistrz10

New Member
1. Jeszcze nie zdążyłem wypróbować, ale na pewno spróbuje.
2. Dzięki, już mam Kuszę Wojenną. I zabiłem Arto i Kruka, ale to nie będzie przeszkadzało w grze?
3. Aha i czy mogę pobić ludzi w Starej Kopalni? Nie będzie już tam żadnych questów? Skoro i tak ma się zawalić to czemu nie można ich powybijać?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Arto i Kruk nie będą Ci już potrzebni.
Skoro jesteś w 3 rozdziale, to stara kopalnia też już na nic Ci się nie przyda :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom