Dvd Stacjonarne - A Napisy :/

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,

Wczoraj zakupiłem sobie dvd do telewizora, które otwiera Dvix wraz z plikami tex.
I tu zaczynają się moje kłopoty, otóż czcionka jest okropnie mała. Z daleka ledwo ją widac i jest to tak na każdym filmie Dvix, z napisami w txt. Formatowanie czcionki na większą przed nagraniem płytki nic nie dało.

Moja prośba czy wiecie jak mogę zwiększyć taką czcionkę?
Jest jakis program co umożliwia wklejenie napisów do filmu z odpowiednim ustawieniem wielkości czcionki tak aby na dvd były one duże.
Licze na pomoc plus tutek jak to zorbić/.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to że masz złą czcionkę po prostu.
Po drugie dvd powinno mieć możliwość ręcznego powiększenia napisów, inna sprawa to taka że Twoje DVD nie umie dokładnie rozczytać tekstu z polskimi znakami, dlatego wyświetlają się one malutkie.

Ewentualnie sprawdź tutaj, chodź nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi.
http://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-idzie-powi...mach-dvd-48817/

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Feomathar @ 27-01-2008, 19:16) [snapback]167835[/snapback]
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to że masz złą czcionkę po prostu.
Ewentualnie sprawdź tutaj, chodź nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi.
http://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-idzie-powi...mach-dvd-48817/

Nie chodzi o czcionkę ;)
Mogę nagrać w wszelakiej formie a odtworzy mi zawsze tak samo :/ Tak jakby po prostu odtwarzacz dvd nie widział formatowania. Dlatego chce wklecić juz gotowe napisy bezpośrednio na film tak aby nie otwieray sie one z pliku txt. Ale neistety nie wiem jak :)

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Sprawdź jeszcze raz posta bo go edytowałem.

E

Electric_Dragon

Guest
Adminie drogi, prośbę małą mam. Podaj dane techniczne odtwarzacza DVD. Nazwa model itd (ceny nie musisz :)). Poważnie to wtedy będę mógł pomóc,

Kacperex

KacŚpioszek
Kupiliśmy z żona jakieś Orion Model: DvD 4200HC
Nie smiać się z firmy :) Z małym dzieckiem trudno jest na cokolwiek odłożyć :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Sądząc po firmie (bez urazy Kacp :p ), ale DVD może mieć problemy z odczytaniem polskich znaków (ą, ś, ę, itd.). Spreparuj plik .txt tak aby nie było w nim polskich znaków i sprawdź ponownie.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Feomathar @ 27-01-2008, 22:11) [snapback]167876[/snapback]
Sądząc po firmie (bez urazy Kacp :p ), ale DVD może mieć problemy z odczytaniem polskich znaków (ą, ś, ę, itd.). Spreparuj plik .txt tak aby nie było w nim polskich znaków i sprawdź ponownie.

Feo polskie litery i wszystko działą :)
Czcionka jest tylko mała.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Kacp no właśnie to jest ten problem. DVD odczytuje polskie znaki, ale wyświetlane napisy są bardzo małe. Gdyby plik z napisami do filmu nie zawierał tekstu z polskimi znakami, możliwe że DVD pokazywało by napisy w normalnej wielkości.
Czytanie tekstu bez polskich znaków, raczej nie robi większych problemów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom