Dragon Age

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Na grę tą czekam z niecierpliwością (chociaż Mass Effect 2 jest u mnie numerem 1 w grach, na które najbardziej czekam ;d), przeczytałem i obejrzałem wszystko co możliwe o tej grze. Najbardziej podoba mi się sam pomysł z innymi początkami ras/klas postaci. Myślę, że to świetne rozwiązanie.

Jednak to za co polubię tą grę, to to, że być może będzie ona powrotem do mojego ukochanego stylu gier RPG, czyli coś a'la Baldurs Gate, Neverwinter Nights czy Planscape Torment. :]

HousE

Obywatel
Ja jeszcze musze uzbierac te 180zł na wersje na konsole :p .Jak wytrwam i uzbieram to na pewno kupie gdyż sądząc po oficjalnym trailerze zapowiada się świetna gra akurat w moim stylu :) .

Thran

Che Świniara
Najlepsze jest to, że gra będzie rozwijana przez kolejne dwa lata po wydaniu. Choć tutaj może się sprawdzić też scenariusz znany z Mass Effect, że ME wcale nie było rozwijane a Ubi Soft robi już nadzieje graczom.

Pozostał niecały tydzień, napewno wybulę kasę na gierkę :)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Dragon Age.....kupiłem......zainstalowałem......przeszedłem......odinstalowałem......

prawie sie na niej zawiodlem ale o grze nie bede mówil niech kazdy zobaczy....

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Za daleko nie doszedłem ale początek niszczy zwieracze. Dużo możliwości rozwoju postaci, jak w prawdziwym rpgu. Ciekawy pomysł z początkiem gry. 6 różnych początków dla różnych klas i ras, albo i więcej nie pamiętam. Możliwość grania jak w newerwintera albo jak w gothica. Póki co zapowiada się fantastycznie. Jedyny minus - zbyt epickie.

Fahrenheit

Pimpu?
Nie no, chętnie bym kupił, ale ostatnio jestem spłukany. W jednym miesiącu zainwestowałem w CS Anthology, Gothic I-II i jeszcze Risen :D Tak więc kolejną grę kupię sobie dopiero na wakacje, Ale z tego co widzę, zapowiada się świetnie. Na pewno nie ściągnę z netu - 20 GB robi swoje. Nie wiem czy sobie w niej poradzę, od NN odbiłem się z powodu poziomu trudności.

Thran

Che Świniara
Są już polskie łatki które polonizują grę, jednak że warto kupić tą grę w empiku lub gdzieś, albo jak już cię tak mocno ciśnie to poczekać aż będzie oficjalna Polska wersja do pobrania ;) nie żebym popierał piractwo ale przez tych dekli już nawet Call of Duty Modern Warfare 2 jest już w necie :eek:

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Fah gdzie ty masz 20 gb?
intsalka zajmuje 7 gb a sama gra 9 to daje 16gb .

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
W końcu gra na którą czekałem, nie żałuj ani grosza wydanego na nią, w końcu krasnolud jest krasnoludem a nie kozim wypierdkiem jak w Lineage czy innych grach ostatnich lat gdzie rasa byla traktowana gorzej niż po macoszemu. Właśnie skończyłem główną kampanie (chyba nie muszę tłumaczyć jaką rasą :) ) i zaczynam gre drugi raz tym razem człowiekiem. Dla mnie osobiście ta gra powinna mieć z 10 kontynuacji bo to prawdziwe RPG jakie od czasów BG, ID nie miało tak naprawdę miejsca. Podsumowując, polecam z całego serca.

Thran

Che Świniara
God, gra będzie rozwijana przez dwa lata o różne dodatki i edytory do tworzenia własnych kampanii, no chyba że podzieli los Mass Effect ale zobaczymy.

Black-Men

Member
Ehh to dobrze ale co do gry grafika nawet niezła,ciekawe co to będą za dodatki i edytory bo przez dwa lata może zrobią coś dobrego :p ...pożyjemy zobaczymy.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Piękna gra. Od razu widać rękę fachowców. Gra mnie zmiażdżyła, głównie pod względem fabularnym, ale nie tylko. Powiem szczerze, zapomniałem już co to znaczy "epic". DA przypomniał mi znaczenie tych słów. Już dawno żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Ten klimat, gdy gra się kończy... ostatni raz czułem to przy Wiedźminie. Myślałem, że Risen to porządna gra. W sumie tak jest, ale dla DA może zmywać naczynia po obiedzie. Co tu dużo mówić, trzeba w to zagrać. Nie mam dzisiaj formy do oddania słowami tego, jakie wrażenie wywarła na mnie tak gra. Ale czułem wewnętrzną chęć, by podzielić się z wami moim zdaniem na temat DA. Przyznam, że to pierwsza gra BioWare na moim kompie <wstydzi się>. Ale na pewno nie ostatnia. Teraz na moim celowniku jest Mass Effect.

Wszystkim wąchającym się, radze, zagrajcie w Dragon Age, warto.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Grę przeszedłem już trochę temu (ubiegły piątek? chyba tak). Całkowicie popieram Ziga - genialna gra. Chyba mam nową ulubioną :). Zaraz zacząłem grać od nowa - ale też magiem. Po prostu czułem pewien niedosyt - nie zdobyłem magicznego 20 levela. Mówię Wam, wciąga jak cholera ^_^. Naprawdę epicka, piękna gra z świetnymi efektami, nieliniową, zaskakującą fabułą i odczuwalnym na każdym kroku klimatem. Aaaaachh :). Również polecam, nie tylko fanom gatunku.

Ave

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
nie zdobyłem magicznego 20 levela.
Grając za pierwszym razem, magiem, po walce ze arcydemonem miałem 23 poziom więc coś słabo grałeś. Rób poboczne questy.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
No właśnie, tu poległem :(. Na questach pobocznych. Ale tym razem już tego błędu nie popełnię ^^.

Ave

Do góry Bottom