Dodatki

Domin Gothar

New Member
Mam taki maly problem. Mam wszystko do dodawania modów. Ten programik i moda :p Lecz niestety robiłem zgodnie z instrukcją na innej stronie o gothicu i nie moge wgrac :/ ehhh... Pomiorzecie pliska.
Z góry dzięki. :]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
??? do dodawania modów ?
Player kit ?

Napisz jeszcze raz, ale po ludzku..co ci się dzieje i co chcesz zrobić.

Domin Gothar

New Member
Chcę poprostu dodać moda. Próbowałem już dodać moda.Lecz gdy wchodzilem w player kita (już po wrzuconym modzie do głównego folderu gry) tam tego moda nie było :/

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dobra zacznijmy od początku.

Masz podstawkę zainstalowaną si ? (Gothic/Gothic2/Gothc2NK)

Wtedy instalujesz sobie Player kita (ja zawsze robię to w folderze, gdzie jest podstawka)

Dopiero potem instalujesz moda. Nic nigdzie nie dodajesz. po zainstalowaniu automatycznie powinien się pojawić jak odpalisz player kita (tylko on ma z trzy ikony odpalania) nie pamiętam, która jest ta dobra.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://www.worldofgothic.com/?go=dlfile&fileid=28

tu masz playerkita do ściągnięcia pod g1

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://modders.dmkhosting.net/gmod/mody/start.php

tu masz ładnie rozpisane. ja teraz nie mam jak sam sprawdzić, więc cie mogę tylko na czuja kierować.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
instalujesz player-kita a potem moda (dokładnie w tym samym folderze z grą, sprawdzaj czy aby na pewno dobrze zaisntalowało, ponieważ ja na viście muszę sama wybierać folder docelowy).
grę odpalasz nie z ikonki co ci powstała na pulpicie, tylko wchodzisz w folder z grą, potem w 'system' i tam wybierasz 'gothicstarter.exe' (możesz sobie utworzyć potem z tego skrót na pulpicie by następnym razem nie szukać). odpali się tobie małe okno, po lewej stronie tego okna będziesz miał gry: gothic i modyfikację (o ile dobrze zainstalowałeś moda). klikasz dwa razy myszą na modyfikację i uruchomi się tobie gra, ew możesz raz kliknąć i po prawe stronie klikasz 'play'.

aha nie wszystkie modyfikacje mogą działać na viście, więc jeżeli coś nie będzie działać, zainstaluj grę i modyfikację na drugiej partycji (tam gdzie nie masz windowsa). w tym celu musisz najpierw sam stworzyć sobie folder (np gothic) i w nim wszystko instalować, inaczej wszystko ci się pomiesza ;).

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
hmmm ok jakiego masz windowsa?
i gdzie dokładnie zainstalowałeś grę gothic (napisz bardzo dokładnie lokalizację gry)

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
dobrze, gra zainstalowana

1. wchodzisz w 'Mój Kopmuter/c/Program files/Gothic' - tu jak wejdziesz powinnien być też zainstalowany player-kit -> zobacz czy on tam na pewno jest, jak nie ma to na nowo zainstaluj, a jak jest - idziemy dalej

2. teraz masz plik instalacyjny modyfikacji (tzw modzik). odpalasz go klikając dwa razy myszką. pojawi się okno kreatora (tak jak w inastalacji gry). tam pokaże się takie małe pole gdzie wybiera się po prawej (coś na 'b...' - nie wiem jak to się pisze ;/ ) do wybierania/przeglądania...

wybierasz: 'Mój Kopmuter/c/Program files/Gothic' i klikasz instaluj, powinno być ok (no nie ma innej opcji by nie było, chyba że masz jakoś dziwnie ustawiony komp że nie pozwala tobie zainstalować poprawnie, wtedy uruchom aplikacje moda jako administrator)

3. wchodzisz w 'Mój Kopmuter/c/Program files/Gothic/system' i wybierasz gothicstarter.exe - musi działać

jak nie działa to już nie mam pomysłu (jaki modzik? )

Do góry Bottom