Dodatek Do Medieval 2 Tw... I Ignorowanie Polskich Graczy.

Status
Zamknięty.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Witam.
Niektórzy z was grali w grę MTW 2. Pamiętacie zapewne, że tereny Polski były biedne, kiepsko rolne i pozbawione minerałów, przy czym 2 nasze prowincje to był obszar 4-5 prowincji na zachodzie europy. Poza tym "Polscy Możni" walczący pieszo uzbrojeni we włócznie... Polska Gwardia uzbrojona w prymitywną zbroję, podczas gdy powinna mieć pancerz raczej gotycki/renesansowy...

Jednak Creative Assembly razem z dodatkiem, Kingdoms, osiągnęło szczyt chamstwa i ignorowania naszego kraju.

Z konfliktu Polsko-Krzyżackiego zrobiono konflikt Litewsko-Krzyżacki. Jak? Czyniąc Polskę najsłabszą frakcją w grze. Litwa jest ogólnie nową nacją w MTW, ma dużo silnych jednostek, wszyscy nasi sąsiedzi (nie wiem jak Węgrzy) dostają nowe jednostki. Dania ma 3 nowe, Imperium Rzymskie 1-3 chyba, Litwa jest nowa. Ile my dostajemy? ZERO. NIC. NULL. ZERO!

Dla porównania... Turcja dostaje OSIEM nowych jednostek. My - ZERO.
Petycja w sprawie polskiej została zignorowana, a polski dystrybutor MTW 2 i dodatku - CD Projekt - wykorzystał nas i petycję do poprawienia wizerunku, pisząc o "Sukcesie petycji dzięki interwencji CDP". Czy dodanie zestawu narzędzi do gry, który wcześniej był zapowiadany, to to, czego żądaliśmy w petycji. Żądaliśmy SZEŚCIU nowych jednostek, oraz usunięcia od nas TRZECH litewskich, czyli w sumie o trzy powiększyłby się nasz wachlarz jednostek;
Żądaliśmy także poprawienia Polskiego godła, bo orzeł patrzy W ZŁĄ STRONĘ. I tak to sukces że jest orzeł (dzięki polskiej petycji, poprzedniej, przed podstawką) bo na początku miała to być Litewska Pogoń ><
To jest to czego żądaliśmy.

A creative assembly nas zignorowało.
Sami wyciągnijcie wnioski z tego, i wyraźcie swą opinię
Pozdrawiam

Reynevan

de Tréville
W ogóle jak pykałem polakami w podstawowego MTW 2 to zawsze ktoś mi psuł zabawę (nie wspomnę o bugach). Najczęściej Niemcy - zawierałem z nimi sojusz, łykałem prowincje jak najszybciej, a tu nagle bang - przywalali mi, gdy najmniej się tego spodziewałem.

Zazwyczaj tak to szło:
- zdobywałem Pragę, Szczecin, Poznań i Magdeburg. I zawsze po paru turach się tam pojawiali i mnie atakowali, nawet jeśli udało mi sie zawrzeć sojusz... lipa.
Generalnie, racja z tymi prowincjami - są duże i biedne. Słabe wojsko nie pozwala w sumie na zbyt wiele akcji. Jedyne moje osiągnięcie polakami to zajęcie paru prowincji wokół tych początkowych, oraz ruszenie na krucjatę - zdobyłem trochę ziemi, ale szybko zacząłem tracić złoto - i tu mam problem zawsze w Total Warach. Gdy za dużo jest ludności w mieście to nie jestem w stanie utrzymać gospodarki :/... Poza tym Duńczycy i Niemcy mnie zaatakowali, no to skończyła się radość...

Ahhh no i co do jednostek, to nie jest aż tak źle... oczywiście na normalnym poziomie trudności w bitwach. Byłem w stanie wygrać parę bitew samemu (gdyby nie przeklęte bugi, bo wygrałbym dużo więcej niż parę :/) nawet tymi najsłabszymi oddziałami - aczkolwiek zawsze były to bitwy obronne.

Co nowego w dodatku, to nie wiem, ale na pewno porażka z Polską zarówno w podstawowej wersji oraz - jak pisze Dragomir - w dodatku również :/ Po prostu żal... żal, że tak nas olali.

Jedyne pocieszenie, że w MTW I da się ładnie polakami wygrywać xD. Tu zaś mój rekord to Polska rozciągająca się od Rusi po Hiszpanię xD

T

Thran

Guest
Tak to jest że duże firmy mają porządnie gdzieś graczy takich przypadków jest więcej jak EA która nie przyjmuje pomysłów graczy albo Blizzard który nie zrównoważa klas w swojej grze czyli WoW oco chodzi z tym zrównoważeniem ? no chodzi oto że Priest i Warlock to klasy imba i leją każdego jak chcą NP:Warrior podbiega do Warlocka ten mu feara rzuca potem petem atakuje a ten z Shadowbolta,Curse Of Agony,Immolate i Dead.

Było kilka akcji że Warlock i Priest to uber klasy i żeby z nimi coś zrobić no i zrobili znaczy się teraz to żadna klasa jest uber praktycznie niestety :)

Ale co do MTW 2 to rzeczywiście ignorancja Polskich graczy to nieładna rzecz może do sądu Europejskiego z tym ?

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
CYTAT
Ale co do MTW 2 to rzeczywiście ignorancja Polskich graczy to nieładna rzecz może do sądu Europejskiego z tym ?

Hahahaha

Ignorancja Polskich graczy, o ty paskudo, jesteśmy ignorantami?
Do sądu Europejskiego? Nie żartuj :p

co do WoWa to się wypowiem jak Warchlak rzuca Fear to damage zadany powinien go przerwac, takie odbiegniecie do tematu. Chyba że na prywatach, tam wszystko jest zbugowane :>

Ale odbiegamy od teamtu, a ty odgrzałeś stary kotlet :p

Nie ma tu już nic do powiedzenia w zasadzie...

{ozdrawiam

T

Thran

Guest
Bullshit :D źle napisałem :D Ignorancja firmy wobec Polaków to zła rzecz Bullshit :D

No co z tym sądem można jeszcze iść jak Chińczyki mogą pozywać Blizzard to my też twórców MTW ^_^

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom