Dlaczego "gothic"?

Status
Zamknięty.

toros1

Member
Czy zastanawialiście się kiedyś, od czego wzięła się nazwa "Gothic"? Ja wiele razy i przychodzi mi do głowy tylko jedna sensowna myśl, że tak brzmi imię naszego bohatara. Chociaż z tego co pamiętam to w 3 był zamek Gotha.

Rebeliant

Member
Gotyckie czasy. Klimat gry jest mroczny. Baśniowe, walka dobra ze złem.
GOTHIC (po angielsku) -> GOTYK (po polsku).

Najemnik@

Member
Ja uwazam tak jak Rebeliant ze czas fabuly toczy sie w epoce Gotycko - sredniowiecznej, no bo innego powodu nie widze zebym niewiem jak sie dlugo zastanawial.

toros1

Member
CYTAT(Rebeliant @ 20-08-2008, 10:45) index.php?act=findpost&pid=193205
GOTHIC (po angielsku) -> GOTYK (po polsku).

Głupi nie jestem, wiem.

No to może i jest wyjście. Chociaż wydaje mi się, że to może być co innego. Tylko, że nie wiadomo co.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Dlaczego nazwa Gothic?
1. Gra rozgrywa się w średniowiecznym Gotyku
2. Twórcu taką wybrali...

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nazwa bardzo pasuje do gry. I tak jak koledzy powyżej uważam, że gra tak sie nazywa bo rozgrywa się
w średniowiecznym gotyku.

Ancymon

Member
Wszyscy którzy się wypowiadali mają rację.Gothic...A może w tym jest jakaś głębia?
Może my poprostu nie potrafimy jej dostrzec?

arkozwoli

Member
wasze odpowiedzi to kwestia wyobraźni chociaż większość chyba ma racje że to chodzi o czasy gotyku i średniowiecza ale taki toros uruchomił swoją wyobraźnię i pomyślał że gothic to może być od wieków ukryte i niewyjaśnione imię bohatera, który urodził się po to by zwalczyć zło. To bardzo ciekawe ja sam myślałem że ta nazwa to określenie czasu w grze ale post torosa zaciekwaił mnie bardzo i przyprawił do refleksji

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom