Czy To Bugi?

Status
Zamknięty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Raz gry grałem u kolegi w gothic 2 wyszliśmy sobie za balisade aby się przekonać co za nią jest i poszliśmy daleko za nią (gdzieś w okolice dawnego obozu bractwa śniącego) patrzymy a tu leży... trup Diego. poszliśmy do diega a tu diego świetnie się miewa. Wróciłem do mnie do domu i poszedłem w to samo miejsce gdzie znaleźliśmy zwłoki diega a tu ich nie było u mnie.
Kilka tygodni puźniej szukałem smoczych jaj w jaskiniach i wszedłem do jednej (niedaleko słonecznego kręgu) wybiłem jaszczuroczłeków, idę dalej patrzę a tu leży... trup Saturasa (grałem w G2 NK) i miał w ekwipunku list który mu dostarczałem od Vatrasa. Poszedłem do miejsca gdzie Saturas normalnie przebywał ( Jarkendar ) i tam był poszedłem do tamtego kolegi a tego ciała Saturasa nie było.
To jest jakiś zwalony bug czy co? bo głupszego buga jeszcze nie widziałem ^^
Szkoda że screena nie zrobiłem :/

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Nie, to normalne.
Postacie te leżą trupem gdy na danej mapie NPC ten już nie jest potrzebny. Diego został tam wysłany w drugim rozdziale (dobrze mówię?), bo z GD doliny przeniósł się do Khorinis i tam siedział do końca gry.
Saturas i inni magowie wody też leżą w jaskini w Khorinis, bo przenieśli się do Jarkendaru.

Świat gry jest tak zrobiony, że nie da się przenieść postaci między "platformami" (czyli new_world, old_world itp). Dlatego ciała muszą gdzieś spoczywać.

Potak

Member
Jestes nowy i raczej mało ogarnięty, więc powiem Ci, że to niby Bug niby nie. Ponoć, że co rozdział tak sie dzieje, jezeli jakies postacie są w innych lokacjach, czyli np. spotykasz ów Gorna w Górniczej Dolinie, potem jest w Khorinis, potem ponownie w Górniczej Dolinie to jego zwłoki zostaja w danym tak jakby świecie ... Nie wiem czemu tak jest, ale było to gdzieś konkretniej opisane i tłumaczone przez jakichś grafików w pewnym artykule - nie wiem, bo już to dawno temu czytałem ... Poza tym jesli chcesz się przekonać to przejdź przez palisade i idź w miejsce klasztoru na klifie ( GI byłes tam z Gornem, gdzie było dużo zebaczy i najpierw szliście sprawdzić tyły, które prowadziły to jaskini) Idź do tej jaskini i znajdziesz tam więcej ciał, wszystkich postaci, które teoretycznie opuszczały Górniczą Dolinę w danym rozdziale.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom