Cześć

Reon

New Member
Cześć wszystkim,

Mam na imię Chris i pochodzę z Niemiec. Przede wszystkim, nie jestem polskim, i nie mówię po polsku natywnie. Moi języki ojczyści są Niemieckim i Angielskim.
Uczę się język prywatnie, ale nie działa, jeśli się nie ma możliwośći, aby użyć go. Z tego powodu, i bo lubię Gothic, zdecydowałem się na rejestracie w tym forum.

Dobrze, dość z tego. Nie wiem co powiedzieć wam o moich hobbies, ale mi się podobają też gry Resident Evil i Final Fantasy a dla hiszpańskiego forum "Resident Evil Center"
jestem tłumaczem dwóch książek (German - Spanish).

Mam nadzieję, że będziecie tolerować możliwych błędy moich :)

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Szczerze mówiąc, brzmi to trochę dziwnie - jakby jakiś troll nas podpuszczał :p Dlaczego akurat GUP, a nie jakieś niemiecko- lub anglojęzyczne forum, których z pewnością jest wiele (a niemieckie pewnie są nawet bardziej na bieżąco)?

Niemniej jednak: witamy. Pogadankę o regulaminach zostawię dla innych, ale osobiście zapraszam Cię do naszej gry będącej niestandardowym PBFem. Dołączyć będziesz mógł, gdy tylko napiszesz na forum 15 postów.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Bo jak napisał, uczy się polskiego i chce się w nim podszkolić, chociaż forum to rozwiązanie średnie. Dlaczego?
Bo tutaj niekoniecznie nauczysz się poprawnej polszczyzny. Na pewno aktualnej, slangowej, ale nie zawsze poprawnej ;). Niemniej jednak witamy i zapraszamy do szerszego uczestnictwa w życiu forum. Może być ciekawie.

Kacperex

KacŚpioszek
Miło nam Cię u nas widzieć. Mamy nadzieje, że spodoba Ci się klimat panujący na forum i będziesz świetnie się bawił.
Piszesz na tyle dobrze, że jesteśmy w stanie rozumieć o co Ci chodzi, a to duży plus.
Jeszcze raz dobrej zabawy!

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jak coś wal po englishu :)

Witamy. Dość zaskakujące, że do nas zawitałeś. Nie zrażaj się i aktywnie uczestnicz w życiu forum. Zapisz się do obozów :) Tam toczy się najwięcej.

Bo tutaj niekoniecznie nauczysz się poprawnej polszczyzny. Na pewno aktualnej, slangowej, ale nie zawsze poprawnej

:trollface: trolololo

Szczerze mówiąc, brzmi to trochę dziwnie - jakby jakiś troll nas podpuszczał :p

W tym szaleństwie jest metoda..oby jednak nie.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Witaj.

Na pewno fajnie brzmi Twoja wypowiedź, ale nie ma żadnych problemów ze zrozumieniem przekazu, więc jest dobrze. Zachęcamy do wkręcenia się w forum, będzie ciekawie :).

Ave

Reon

New Member
@Vasemir:
Nie wiem dlaczego to myślisz ale nie jestem troll. Naprawdę nie to jestem.

@Rangiz:
Wolę nauczyć się języków przez sposób ich użycie, raczej niż przez książki czy lekcje.

@Kacperex:
Dziękuję ci. Ale chcę powiedzieć, że nie trzeba się powstrzymać z opowiadać mi, kiedy jestem niezrozumiały.

@yeed:
Dziękuję ci za radę. ;)

Cedric

GołoWąs
Również serdecznie witam i zapraszam do wspólnej zabawy na forum :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jak na razie jesteśmy w stanie cię zrozumieć i przyznam, że fajnie się to czyta. Czekam na włączenie się ciebie w jakieś inne tematy/dyskusje na forum :).

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Hej!

Widzę, że większość bossów koksów już Cię przywitała, więc pozostaje mi tylko życzyć Ci dobrej zabawy i aktywnego wkręcenia się w życie forumowe, z pożytkiem dla rozwoju Twojej polszczyzny ;)

Pozdrawiam

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Cześć :)

W sumie to nie ma już co dodać, bo i wszystko już napisali poprzednicy. Więc zostaje mi chyba tylko napisanie "cześć" i życzenie udanego pobytu na forum ;)

Vendetta

Deathproof
VIP
Witaj ;)
Nie jesteś jedynym userem mówiącym po niemiecku. Nauczyciel mieszka w Niemczech, ale pochodzi z Polski.
Miło witać taką osobę :) Mamy nadzieję, że zostaniesz na dłużej.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Witamy i zaprasamy do aktywnego udziału w życiu forum. Najlepiej swój cel osiągniesz w podglądaniu tematów dyskusyjnych w dziale Hobby.

Do góry Bottom