Cytaty

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam :)
Na forum dzięki pomocy Demonical Monka mamy losowy cytat - na razie na szacie gothic - ale dziś i na reszcie będzię.
Idąc tym wydarzeniem potrzebne sa cytaty - najlepiej z gry gothic , oraz mogą być inne ciekawe sentencje.
Jesli macie jakieś to dwać w tym temacie.

"Z początku chciałem powiedzieć coś o twoich wątłych ramionach, ale nieco później zobaczyłem twoją paskudną mordę." Bezimienny. To chyba nie jest dobry cytat, a to jedyne co mi przychodzi do głowy xD Można popatrzeć w "Kto to mówił", tam są ciekawe rzeczy.

Phantom Lord

Active Member
Czasami fajne cytaty można znaleźć w CDAction, chociaż nie wiem czy nie weźmiecie tego za plagiat. W każdym razie chodzi mi o Action Redaction --> Myśl miesiąca. Np.: "Czasami bohaterami zostają ci, którzy zbyt się bali, by zdołać uciec".
Poza tym są jeszcze strony z cytatami, kawałami + to co już napisał DM, czyli temat "Kto to mówił".

PS Miło, że na forum coś się dzieje, ale Kac, mógłbyś jeszcze poprawić kilka rzeczy, które wypisaliśmy w temacie "Po upgradecie"?

daria

Szejn
Weteran
Moje propozycje :D
Bardzo lubie te cytaty i uzywam ich... czasem...

"Ilekroć wyrzekasz się czegoś, wiążesz się z tym na zawsze."
"W życiu piękne są tylko chwile."
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Umiesz liczyć? Licz na siebie - Twoje szczęście innych j*bie."
"Trzeba wielu lat by znaleźć przyjaciela, wystarczy chwila by go stracić."

Mysle, ze ponad polowa userow zna te cytaty, ale wg mnie sa one madre i ok. :D

Potak

Member
Ja mam jeden taki, który zapadł mi w głowie i zawsze daje mi wiele pozytywnego do myślenia. Dla wielu może być dziwny i niezrozumiały, mnie motywuje od ostatnich tygodni kiedy miałem swoje problemy. A brzmi:

"Niech Świat zadrży w obawie przed tym, co możesz osiągnąć"

Goran

Member
"Jest ogromna różnica pomiędzy widzeniem drogi, a podążaniem nią."

Pandrodor

Member
Hm. W Gothicu wbrew pozorom nie ma tak dużo ciekawych cytatów :p Można dawać takie mniej ciekawe urywki z rozmów, np. na początku G2 "Czuję się...jakbym przez kilka tygodni leżał pod stertą gruzów" czy coś takiego :p Ale tego dużo w konkursy -> najlepszy cytat czy jakoś tak i w chyba jeszcze jednym temacie. A tak poza tym to chcę zgłosić, że na szacie GUL cytat się ładuje, i ładuje, i ładuje, i...
Edit: Na Gothic zwykłym działa ale bez polskich znaków, a na GB i IPB default nie ma w ogóle...
Pozdro, bo zapomniałem xD

Mozecie tez wykorzystac moje cytaty:
"Nie przegrywa ten ktory upada, lecz ten ktory nigdy sie nie podnosi" (moj ulubiony)
"Przyjaciół sie nie poznaje , przyjaciół sie zdobywa".
"Cierpimy, bo czujemy, że dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian".

Akasemis

Member
No to ja dam swoje

"Przyjaciół możemy zdobywać latami,a stracić w klika chwil"

"Nie masz po co żyć ?...żyj innym na złość" - mój ulubiony cytat :p

"Nie wszystko jest tak jakbyśmy chcieli,ale tak jak chce los'

iguś

Member
„80% nastolatków optymistycznie patrzy na świat...reszta nie ćpa”

"Czy może istnieć na Ziemi tak szalona, jedyna i prawdziwa miłość, jaką ma ćpun do narkotyku?" Pamiętnik Narkomanki

"Śmierć uśmiecha się do nas wszystkich. Wszystko co może zrobić człowiek to także uśmiechnąć się do niej."

"Miałeś kiedyś sen, który wydawał się prawdziwy? A gdybyś nie mógł się z niego obudzić? Jak odróżniłbyś świat snu od realnego?"

"Żyj tak, żebyś po latach mógł powiedzieć - przynajmniej się nie nudziłem."

''Myśl. Wierz. Marz. Miej odwagę.'' Walt Disney

"Marzę o cofnięciu czasu. Chciałbym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu, jeszcze raz przeczytać uważnie napisy na drogowskazach i pójść w innym kierunku."

"Jesteś jaki jesteś, i nikt nie ma prawa tego w Tobie zmieniać!"

"Samo cierpienie jest pięknem, a zadawanie komuś bólu lub cierpienia jest dziełem sztuki, a nie każdy to potrafi."

„Charaktery z natury złe nie zmieniają się.” Menander

„Małe dobro wielkiego złego nie ozdobi ani naprawi; małe zło wielkie dobro zepsuje.” Aleksander Fredro

„Zez to jednak nie to samo co spojrzenie z ukosa.” Jan Czarny

„Dwóch ludzi patrzyło przez kraty więzienne; jeden z nich widział błoto; drugi widział
gwiazdy.” Frederic Langbridge

W prawdzie nie z Gothica, ale może się przydadzą :]

Dark Shadows

Active Member
Fajna sprawa. Tylko nie wiem czy tylko u mnie tak długo się one wczytują? Co do cytatu to znam jeden, który ostatnio bardzo pasuje do mnie. To chyba z piosenki:

"Możesz żyć smutkiem, lub przeżyć smutek"

Gratuluje też pomysłu z kilkoma logami. Zobaczymy czy innym też spodoba się. Mi pasuje.

Pozdro.

Akasemis

Member
Chcę coś jeszcze dodać,forum nie dodaje,niektórych polskich znaków...powinno to się zmienić

33wy3h2.jpg

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom