Cyfrówka

Status
Zamknięty.

Jedi

Caporegime
VIP
Witam
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem aparatu cyfrowego, potrzebuje czegoś co zaspokoi moje potrzeby (w szkole zgłosiłem się do kroniki klasowej i muszę mieć aparat co najmniej 4 razy w miesiącu),
Jeśli chodzi o moje wymagania to potrzebuje aparatu z dobrym zoomem, (optycznym nie cyfrowym :) ) króry robi w miarę dobre zdjęcia, prosił bym też o zwrócenie uwagi na koszty eksploatacji (mam tu na myśli baterie [ile zdjęci na jednych] i karty pamięci)
Co do kasy mam do zagospodarowania góra 1000 zł (wiem że za to moszna kupić dobry aparat :p )

Myślałem nad tym:
http://www.allegro.pl/item141007244_fuji_f...kowa_od_ss.html

Ktoś to ma? Jak ma to niech wyrazi swoja opinię, a jak ma inny aparat z którego jest zadowolony to niech mi go przedstawi, (może być tańszy :) )

Z góry dzięki.

Pozdro

Jeżeli chcesz wydać 1000 zł i chcesz mieć "dobry" aparat z duzym zoom'em optycznym to jest to dobry wybór , mój kolega ma starszy model Fuji S5500 i jest z niego bardzo zadowolony. Ja jak bym miał 1000zł do wydania to wziąłbym Canon'a A610/A620, IMO robi zdjecia o lepszej jakości, ale za to jest mniej uniwersalny , bo ma zoom 4x , a nie 10x jak jest w przypadku Fuji . Ale dobra już nie bede mącił jak chesz duz zoom za 1000 zł , to Fuji S5600 to bardzo dobry wybór.

doctor

Wariat
Weteran
No coz ja znam aparat ktory nie kosztuje zbyt wiele a jest najlepszy w swojej klasie
chodzi mi generalnie o aparat
Konica-Minolta Z10 ... 3.2Mpx i 12x Zoom (niestety dla ciebie) cyfrowy... jednak aparat jest full bajer naprawde oplaca sie go kupic i wogole jest tanszy od tego ktory ty wybrales, zdjecia za niego sa bardzo ostre i wyrazne, interfejs przyjazny dla uzytkownika, 4baterie (tzw. paluszki. akumulatorki) starczaja na dlugo ja mam kupione akumulatorki ktore laduje w ladowarce :) jestem bardzo zadowolony z tego sprzetu i szczerze go polecam :)
cena waha sie od 500 do 700 zł
tutaj link:

1
2
3
4

Laska

Active Member
Trzeba było dać znać, że chcesz sobie takiego fuji kupić :p 3 tygodnie temu dokładnie takiego sprzedałem :p
Ale teraz mam Canona A610 (czy coś takiego) i mogę go z mojej strony polecić. Robi bardzo ładne zdjęcia, ma dużo ustawień, można do niego dokupić dużo akcesoriów (włącznie z takimi pierdołami jak kaseta do robienia zdjęć pod wodą) i ma bardzo fajny bajer - obrotowy wyświetlacz (idealny bajer dla panienek z fotka.pl, kiedy same chcą sobie zrobić zdjęcie :D ) Za tego Canona w MM dałem bodajże 900 zeta razem z kartą 1 GB.

PS. Aparat ma 5 MPX i 4x zoom jakbyś chciał wiedzieć :p

Jedi

Caporegime
VIP
Nie to żeby ten topic taki jak by troszki stary był xD

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom