Co Was Zaskoczyło W Grze?

Status
Zamknięty.

eifersucht

Member
Jak w temacie :D Co Was zaskoczyło? Jakieś miejsce? Umiejętność? Jakieś zadanie? A może coś całkiem innego?

Ja dziś padłam jak zobaczyłam, że Bezio może kopać w grobach :lol: Już ich sporo minęłam na swojej drodze - dziś klikło mi się całkiem przypadkowo, a tu taka niespodzianka :D

Btw. skoro istnieje spis skrzyń to może jest też jakiś spis grobów?

GOFER152

Member
Nie we wszystkich grobowcach można kopać , takie do kopania są głownie w Nordmarze , poza nim jeszcze nie znalazłem takiego, jest ich pełno ale nieda się w nich kopać.

EDIT: O to warto się bliżej się przyjżeć tym grobom , w Nordmarze zwykle była w nich magiczna ruda , zloto i jakieś drobiazi.

eifersucht

Member
A ja znalazłam taki w Varrancie - mam wrażenie, że wcześniej też je gdzieś tam widziałam, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie.

kondzio1993

Member
Hmm.... Trudne pytanie.
Zaskoczyło mnie wiele rzeczy , np. kamienie młyńskie, fajne czary, strzelanie w łuku z celownikiem i to że zostają strzały w przeciwniku, obecność smoków, wygląd roślinek, duża ilość normalnych zwierząt, początek gry, fajne widoczki i wiele wiele innych.

barlogo

Member
mnie zaskoczylo to że u Xardasa jakis szkielet zamiata podłoge i to że znów jest bariera tylko że nad Vengardem

Sewano

New Member
Mnie zaskoczyło gdy szedłem to z Nienacka dzik zaatakował mnie prawie zaliczyłem zgon xD
tak poza tym to nic więcej ^^

haxo22

Member
Moim zdaniem bardzo duży plus gothica 3 jest to ze gdy przechodzimy np do nordmaru to powoli zmienia sie klimat a w g1 czy g2 to wczytywanie i nagle inna kraina :)

5iemin

New Member
CYTAT(eifersucht @ 22-11-2008, 20:36) index.php?act=findpost&pid=203558
A ja znalazłam taki w Varrancie - mam wrażenie, że wcześniej też je gdzieś tam widziałam, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie.

takie same były w Gothic2 dookoła murów zamku (dawniej stary obóz), w górniczej dolinie :p

krajes93

New Member
Mnie zaskoczyło że tak wiele sie zmieni względem G2- orkowie, atrybuty itp

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Zaskoczenie ?
Bo ja wiem czy coś mnie zaskoczyło ? O wiem już. O zdziwienie przyprawił mnie fakt że z każdym kolejnym poziomem, nie zwiększała się liczba punktów życia. Strasznie denerwujący fakt.
Ale takim mega zaskoczeniem dla mnie było to że producenci wydali tak spieprzony produkt i nie starają się go ulepszyć.

Elementy w grze typu styl walki itp nie zaskoczyły mnie, bo w końcu wszystko się rozwija no to i w grze powinny być zmiany.

A tak już z urzędu, to mam nadzieje że skończą się w tym temacie posty na 1 linijkę, bo przepisać to co poprzednik dodał, wielkim problemem nie jest.

Silden

RPG'owiec
VIP
CYTAT
Bezio może kopac w grobach

Naprawdę da się kopac w grobach??? Ja jak próbowałem to się nie dało.
A co do tematu to bardzo zaskoczyły mnie oswojone lodowe wilki i golemy w klanie wilka takie dziwne cieniostwory i ścierwojady.

eifersucht

Member
CYTAT(Shawn @ 20-12-2008, 21:15) index.php?act=findpost&pid=207072
Naprawdę da się kopac w grobach??? Ja jak próbowałem to się nie dało.
A co do tematu to bardzo zaskoczyły mnie oswojone lodowe wilki i golemy w klanie wilka takie dziwne cieniostwory i ścierwojady.

Może nie masz łopaty? Do tego nie we wszystkich da się kopać, niektóre to tylko ozdoba ;) W każdym bądź razie te w których się da zawsze wyglądają tak samo, więc szybko się zorientujesz, które to. No i nigdy przy nich nie wyskakuje, żaden napis jak przy skrzyniach - a szkoda, bo jakbym nie klikła przez przypadek to pewnie do tej pory bym o tym nie wiedziała ;)

Co mnie jeszcze zaskoczyło? Smoki-miniaturki, nie to co w Gothic II ;)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja (bardzo) się zdziwiłem kiedy po ekranie monitora przebiegło stado jeleni;)W poprzednich częściach tego nie było.Z tego co pamiętam to pierwszym prawdziwym zwierzęciem(nie wymyślonym przez autorów Gothica bądź innej gry,książki lub filmu) był chrząszcz i wilk:D:D:D Później dołączył dzik;)
A co do grobów to te w których da się kopać mają wbite w siebie patyk(czy coś podobnego) i przymocowane kości do tego patyka:D

Gorn4

Member
mnie zaskoczyły jelenie, wygląd postaci, system walki, to że orkowie potrafią mówić i bugi :p

Silden

RPG'owiec
VIP
CYTAT
mnie zaskoczyły jelenie, wygląd postaci, system walki, to że orkowie potrafią mówić i bugi tongue.gif

Bugów nie sposób nie zauważyć :p Zaskoczyły mnie jeszcze... ZAJĄCZKI i nie tylko.Zdziwiły mnie wszystkie zwierzęta hodowlane, ogry(zaskoczenie było jak mnie walnął :p) trudno mi wszystko wyliczyć.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ja jak nic KOMPLETNIE nic niewiediałem o gothicu 3 i zacząłem grać się strasznie zdziwiłem na widok orków zupełnie inaczej wyglądali i mówili po ludzku o_O Ale także byłem mile zaskoczony gdy zobaczyłem grafike
A najbardziej to cieszyłem się że można walczyć dwoma mieczami, z tarczą i pochodnią a także podział na krainy: zima, pustynia, lasy :)

Gorn4

Member
można walczyć pochodnią? nie wiedziałem o tym. chociaż trudno sie temu dziwić, bo za każdym razem gdy używałem czegokolwiek ognistego w G3 (z wyjątkiem ognistego miecza) lub używał tego ktokolwiek inny np. szaman goblin to gra wywalała mnie do pulpitu :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Przed chwilą próbowałem. Pochodnią nie da się walczyć. no chyba, że na jakiś patchach, których nie mam.
Co mnie zaskoczyło?
1.Wielkość światu. I w cale nie było tom miłe zaskoczenie. Obszar w G3 jest za duży. W poprzednich częściach wszędzie chciało się zajrzeć, tu nie ma na to czasu i chęci.
2.Wygląd orków, beziego i starych kumpli. PB nie starała się, by byli oni podobni do ich facjat z poprzednich części. No chyba, że to był ich zamiar.
3.Styl walki. Zupełnie inny, zupełnie nieudany. Ja go nazywam doprowadzaniem myszki do orgazmu.
4. Brak tej wciągającej fabuły, która była główną przyczyną sukcesu Gothica. Tu jej zabrakło. Pytanie dlaczego?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Walka pochodnią jest przypadkowa ;) W czasie walki trzeba w odpowiednim momencie przycisnąć chyba PPM i wtedy się da :D No i oczywiście trzeba mieć ją w ręce :p Kilka razy mi się to udało. Nie zadaje wielkich obrazeń pochodnia, ale jak zabijesz kogoś nią to tak fajnie wygląda jak przeciwnik leci do tyłu paląc się :)

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Postacie nie wydaje mi się żeby się dużo zmieniły - wszedła nowa grafika i nie można było tamtych przenieść bez zmian, więc musieli ich udoskonalić - ale ciągle można poznać że to jest Diego a to Milten. Tylko im trochę Gorn nie wyszedł.

A co mnie zaskoczyło? To że mi się tnie :p. Aha, i jeszcze mnie zaskoczyło że nie mogłem normalnie zainstalować, bo błędy skakały. I bugi zaskoczyły. I bugi... I bugi... I bugi... I to że ani razu nie przeszedłem G3 do końca bo Bugi... I bugi... A grafika i muzyka mi się podoba :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom