Co Teraz?

Status
Zamknięty.

Broother

Member
Jestem w trzecim rozdziale (mogę iść już na smoki) i jestem paladynem. Mam tak - 63 siły, 60% (mistrz) w broni jednoręcznej i w co teraz pakować? Mana, czy może zręczność, albo coś innego? - chcę łatwo załatwić wszystkie smoki. Piszcze w co opłaca się teraz iść.

PS Dziwne, ale nie przeszedłem jeszcze G2 - mam już grę od bardzo dawnego czasu, ale zawsze coś mnie zatrzymywało. Teraz mam zamiar skończyć grę.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
smoki łatwiej załatwić kuszą lub magią, ale można też z broni jednoręcznej tylko smoki nieźle zieją ogniem itp
masz do wyboru mane albo siłe , ja smoki załatwiałam kuszą :) - ciężko było inni wolą magią :)

Karpielek

VIP
VIP
Jeśli grasz Paladynem to radził być zainwestować w mane. Są przydatne runy jak Święty Pocisk( 3-4 strzały i Elita pada :D) To zależy z resztą czy lubisz się bawić magią. Ja jednak polecił bym ci nauczyć się zręczności i używać kuszy lub łuku. Będziesz miał większą satysfakcję jak będziesz używał zdolności bojowych nie magicznych. Magią Paladyna jest za łatwo więc daje ci trudniejszą drogę a z resztą to jest twój wybór.
Pozdrawiam ;)

Dzyl

El Principe
Pakuj w kusze, bo z kuszy najszybciej i najłatwiej zabić smoka.No dobrze by było gdybyś zainwestował więcej w siłe i broń dwuręczną, tylko zakup sobie coś pożądnego bo z jakąś słabą 1 ręczną nie pokonasz smoka :p

Broother

Member
Nie mam zamiaru tracić punkty na naukę walki bronią dwuręczną. Mam broń 70 atk. i chyba wybiorę magię... Zobaczę, najpierw muszę kilka poziomów nabić.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
jak grasz w NK to tylko zainwestuj troche w kusze, bo ona i tak potrzebuje siły i będzie git.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ja w gothicu 2 paladynem robiłem tak, że siłę dawałem na 100 oraz 100% broni dwuręcznej (w Twoim przypadku jednoręcznej) i smoki padały jak muchy. Uwierz mi, większość z nich nawet mnie nie dotknęła (nie zdążyła), a jak zdarzyło się to to raz czy dwa mnie dziobnęły. Dla mnie pakowanie w manę i runki paladynem to strata PN (w NK sytuacja prezentuje się inaczej, ale i tak nie korzystam z run), jak masz dużo PŻ, siły i masz dobry miecz, którym doskonale władasz to nikt Ci nie podskoczy.
Jeśli jednak wybierasz między magię a łuk/kuszę - ja Ci w tym nie pomogę. Dla mnie miecze dwuręczne są najlepsze i rzadko kiedy pakuję w coś innego.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Arven ty chyba nie grałeś w NK, tam smoki są dużo silniejsze i nawalają mocniejszym ogniem xD.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
RoMek, Ty chyba nie zauważyłeś, że temat jest w dziale Gothic 2 a nie Noc Kruka :) W dodatku to zupełnie inna sprawa (ale też banał, w razie trudności zwój przyzwania demona i po smoku). W samym Gothicu 2 dobry miecz, umiejętność walki odpowiednią bronią i siła spokojnie wystarczą na pokonanie smoka.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Sory, nie zauważyłem że to G2 a nie NK. Ja smoka zawsze załatwiam deszczem ognia, a potem dobijam z kuszy, albo miecza.

Wieta

Member
Smoka bierze się sposobem a nie siłą !!! ;)

Ja zawsze (ZAWSZE) dokupuję w mieście - i oczywiście mam kilka za pazuchą - mikstur szybkości. Tak też robiłem
w wypadku paladyna; pakowałem w siłę, nieco w manę i broń (gł. jednoręczną). I hajda na maszkary! :D

Tak więc odpowiadam: w sposób i posługiwanie się bronią

Pozdro!

alionik

Member
Możesz spróbować choć sam go nie testowałem.Pijesz miksturę szybkości (największą) a potem biegasz tak żebyś był za plecami gada i go tłuczesz.Nie radził bym ci inwestować dużo punktów nauki w zręczność ani w manę.Jak już byś miał to w manę bo potem są fajne czary.A jak nie to doładuj do walki bronią jednoręczną. Możesz też wbić kilka lv żeby mieć więcej punktów trafień.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom