Co Sądzicie O Modzie Mroczne Tajemnice?

bezimienny92

New Member
Elo,
Tak z ciekawości, piszcie czy podobał wam się mod do Gothica I MROCZNE TAJEMNCIE ;p

Pozdrawiam

czlapek14

Member
Może zacznę od tego, że ten temat powinien być w dziale "modyfikacje". Co się tyczy modu to jest nawet fajny, przynajmniej na początku, bo potem jak chcę wejść do obozu zbuntowanych strażników świątynnych to mnie wywala na pulpit. Jest oczywiście parę niedoróbek tj.: potwór w lochach starego obozu. Miałem tez chyba buga na początku gry gdzie to jakiś gość stoi mi na drodze i jak mnie pobije to nie mogę wstać. Jak mówiłem nie nacieszyłem się zbytnio modem.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Skoro w złym dziale, to raport należy wysłać.

Silden

RPG'owiec
VIP
Mod bardzo mi się podoba.Zarywam noce przy nim.Według mnie to jest jak "Noc Kruka" do G2.Nowa fabuła, bronie, zbroje, kryształy i wiele innych nowości.Do założenia niektórych pancerzy potrzeba siły, a większość kryształów nieraz uratowało mi życie.Ogólnie 11/10.Napisałbym więcej ale dopiero wstałem i jestem zaspany.

Najemnik@

Member
Spodobal mi sie mod MT nawet bardzo, wypisze zalety i wady moda:

Zalety:
- nowy lepszy wygląd menu gry
- zwiększenie stopnia trudności gry
- duzo, bardzo duzo nowych ciekawych zadań
- nowe bronie,pancerze,rośliny itp
- nowa fabuła i ciekawe jej zakończenie.
- i wiele wiecej.

Wady:
- kilka bugow..
- niedopracowane kilka szczegolow
- brak dialogow mowionych (mam nadzieje ,ze za jakis czas ukaze sie dubing).

parsival

New Member
Mam i jest fajny dodanie nowej mapy
nowe armory bronie (najbardziej podoba mi się katana)
i nawet spoko fabuła
sporo błędów

a i jest dubing do MT
i szczerze lepiej mi się gra bez dialogów mówionych.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
CYTAT(parsival @ 28-01-2009, 22:05) index.php?act=findpost&pid=210893
Mam i jest fajny dodanie nowej mapy
nowe armory bronie (najbardziej podoba mi się katana)
i nawet spoko fabuła
sporo błędów

a i jest dubing do MT
i szczerze lepiej mi się gra bez dialogów mówionych.

Jest dubbing do MT? To podaj mi linka do niego.

marto123

Member
Ten mod to jeden z najlepszych w jakie grałem. Poziomki odwaliły kawał dobrej roboty. Miejmy nadzieję że zrobią jakiś dodatek do gothic 2 nk - "Mroczne Tajemnice 2". ;>

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Mroczne tajemnice to chyba żeczywiście najlepszy mod do gothica. Nowe zbroje, lokacje, npc, bronie, potwory, fabuła
i wiele wiele innych. Fajnie by było jak byzrobili MT do G2.

damiannowak

Member
Rozczaruje was, nie zrobię ponieważ nie zajmują się już moddingiem gothica. Shergar tylko pomaga jeszcze przy CZ, a reszta jest uwikłana w różne ambitne projekty, przecież nie będą wciąż siedzieć nad 8 letnią grą, kiedy mogą robić tyle rzeczy, ot choćby własną grę.

Thran

Che Świniara
Dokładnie teraz poziomki zaczęły moding wiedźmina i dubbingu jak i patcha nie będzie rozczarowani ? wkurzeni ? to petycje do nich pisać nie do nas :)

Potak

Member
MT to najlepsza i w zasadzie moja jedyna modyfikacja w która grałem na dłuższa mete ;) I jestem z niej bardzo bardzo zadowolony :) Wczoraj ją zainstalowałem, ale męczarnia na uczelni póki co nie pozwala mi dychnąć, siąść i sobie pograć ;/ Wracając do MT to szkoda, że nie ma tylko dubbingu, wiem że były problemy, ludzie się pluli bezpodstawnie, ale bez niego też da się grać :D Podoba mi sie klimat z dodatkowymi obozami, zadaniami, akcjami wybijania Szkodników w lesie :] Więcej tego mogłoby być ;) Jest oczywiście pare błedów i bugów, ale one zawsze musza być ;) Podoba mi się, że zwierzęta się pokazują cześciej choć jest ich zdecydowanie czasem za dużo ... Czasem goni mnie po 300 wilków i to jest przesadą i nie wiem czy da się ten respawn jakos ograniczyć ;P:p:p Albo jakiś limit by się zdał, że do momentu dopóki nie wybije się tej ilości np 50, żaden nowy inny wilk czy tez zwierzak się nie pojawi ;] Naprawde odwalono kawał dobrej roboty, fabuła gitara no cud miód i orzeszki ;)

Szpeniu07

New Member
ja przyzwyczaiłem się do braku dialogów mówionych. Kiedyś przy instalacji Nocy Kruka miałem error i jego konsekwencją był brak głosów postaci z dodatku ;]

2 dni temu zacząłem gać w MT 1.3 i jak na razie bez errorów. Trochę nie podoba mi się Hitman w SO, ale chyba jakaś misja będzie później. Podoba mi się czerwona bariera i ramki ekwipunku itp. Nie wiem czy dam radę wyuczyć się mistrzostwa walki bronią, bo teraz trzeba tyle doświadczenia ile w G2.

Proszę bez spioilerów :)

Wysoki93

Active Member
Jest to pierwszy mod w jakiego gram. Zagrałem, bo nie było całkowicie nowej mapy (Diccuric czy jakoś tak) a mimo to było sporo nowości. Ogólnie MT bardzo mi się podoba. Minusem są zdarzające się bugi oraz brak dialogów mówionych. Obozy ciekawie zrobione, nowe misje, które są powiązane z fabułą sagi. Właśnie gram w tego moda i próbuję odkryć jak najwięcej. Widać, że ludzie się napracowali :)

PS Najbardziej mi się spodobał teleport, który może nas wszędzie zabrać, przydaje się często ^^

daria

Szejn
Weteran
Mroczne tajemnice to pierwszy mod w jaki grałam. Jak powszechnie wiadomo, pierwsze zawsze najlepsze.
MT miało ten klimat, co podstawka, fabuła znakomita, nowe lokacje, które też był godne podziwu, nowe obozy itd.
I przede wszystkim łatwo nie było zakończyć. Trochę więcej trza było myśleć, niż w podstawce i to także plus.

Co do dubbingu. Mnie jakoś nie jest on potrzebny. I tak nigdy nie słucham, szybko czytam i nara. Często też gram w nocy, więc dźwięku nawet nie włączam. Mam pokój przy rodzicach, więc musiałabym bardzo cicho słuchać, a dla mnie to nie ma sensu. Jest już przyzwyczajona do gry bez dubbingu i jak dla mnie w ogóle nie muszą go robić. ;PP

W MT wkurzał mnie ten skopany respawn mobków. Wchodzę sobie do lasu, a tu jeb, kilkadziesiąt wilków mnie goni... xD
Hmmmm, chociaż... to także niezwykłe utrudnienie, bo często trzeba było być bardzo ostrożnym, nie hulało się, gdzie się chciało. ;P No i jeszcze przez to ciulato gra chodziła... Jak grałam na szkolnym kompie, to dopiero była masakra... Najszybszym i najlepszym rozwiązaniem wtedy było uruchomienie gry na nowo ;P

Mimo wszystkich wad - MT i tak jest jak dotąd najlepszą modyfikacją do Gothic'a. ;)

Do góry Bottom