QUOTE (Shaki @ 10-12-2005, 22:04)
QUOTE (Shadow27 @ 10-12-2005, 21:17)
błędów nie widziałem a to wytykanie inspiracji innymi dziełami to juz szukanie dziury w całym 0_o
Ty chyba mnie nie słuchałeś. Ja nie mówie o inspiracjii, ja mówie o PRZEPISANIU z innych ksiązek niektórych fragmentów.
Powiedz mi czy gdybyś napisał opko, a ktoś potem, przepisał jego fragmenty i dał je do sowjego opa nie mówiac wcale ze częsc jest przepisana z twojego, to byłbyś szczęśliwy?
Sever- Piszesz dobrze, wiec nie umieszczaj w swoich dziełach fragmentów innych książek, ponieważ to sprawia że nie są one oryginalne, traca na wartości. Uwazam ze jesteś w pisaniu na tyle dobra, ze nie potzreba ci takiego czegoś.
A przy okazji, do wszystkich oceniajacyh na 10 i mówiacych że: "Mi błedy nie przeszkadzają 10/10" "Szukanie dziury w całym 10/10" Itp. :
Nie wiem jak na to patrzy Sever, może ma inne zdanie, ale gdybym ja npisał opko, wolałbym żeby błędy w nim zostały mi wytknięte, abym mógł ich nie popełnić następnym razem, mówienie ze nie przeszkadzja i że jest 10/10 bla bla bla, jest do niczego nieprzydatne.
Ja sam kiedyś pisałem bzdurne posty i oceniałem wszystko na 10. Teraz sie troche zmieniłem. Powiem wam, że moje opko gdzieś tu umieszczone, choć nie zasługiwało nawet na 3/10, zostało ocenione przez kilka osób na 6, kilka na 8, a nawet 10. To świadczy tylko i wyłącznie o tym, że na tym forum niewiele jest osób które potrafią znaleźć błędy i kompetentnie ocenić. Dlatego- Jeśli nie macie nic do powiedzenia poza 10/10, to nie odzywajcie się, z góry dzięki.
Shaki
Dawno sie tak nie uśmiałem
. Lol, kto tu przepisuje?
Nawiązanie to nie przepisanie, co najwyżej wzorowanie.
Jak się nie połapałesz wspóczuje, ale jak w Baldurs Gate są elfy i krasnoludy, to nikt nie mówi o zerżnięciu z dzieł Tolkiena (bo to z jego dzieł pochodzi ten fenomen) a o "nawiązaniu". Więc się zastanow co piszesz.
QUOTE Jeśli nie macie nic do powiedzenia poza 10/10, to nie odzywajcie się, z góry dzięki.
Rozkazywac to ty możesz.... sobie, a już na pewno nie mi. Bo jeśli mam zamiar dać komuś 10/10 to moja wola i wara ci od tego.
Opowiadanie jak zwykle bardzo dobre, niestety zepsół mi radość z niego pewien user
.
Ale dajmy temu spokój i powiedzmy, że rzeczywiście masz talent, co nie raz już mówiłem. Twoje opo tworzy świetny klimat prawdziwego fantasy i nie ździwie sie, jesli za iles tam lat pod twoim nazwiskiem ukaże sie książka.
Błędy... żebyś kogoś przypadkiem nie uszczęśliwić, to nie podam.
10/10 staje sie symbolem, jak moherowy kapelusz
.