Cenzura

Dark Shadows

Active Member
Popieram tego pana. Popieram te stronę. To jest żałosne, co robią w tej Polsce. Zwłaszcza chodzi tu o reklamy axe i heyah. Według nich dziecko może się wystraszyć zombi z reklamy heyah? Przecież one tam tańczą. Ale dali na to cenzurę. A reklamy axe puszczają po 22, bo mają lekki podtekst erotyczny, którego małe dziecko nie załapie.

Paranoja w tym kraju.

Pozdro.

Reynevan

de Tréville
Yyy... ja bym w ogóle zaczął od tego, że to rodzice powinni kontrolować co dziecko ogląda :blink: A tak to zazwyczaj TV pełni rolę niańki, dziecko nie ryczy, nie zajmuje głowy, ogląda. Jest spokój. Moim zdaniem to powinni właśnie wrzucać jak najwięcej "chamskich" reklam, aby rodziców czegoś nauczyć... Batem, nie inaczej. A tak to mamy sobie cenzurę i manipulowanie mediami... Zresztą w naszej "Polszcze" jest tak zawsze, nierobom się nie chce to są zasiłki, potem ludzie narzekają że jest bezrobocie i pieniądze wypływają na "socjalny"... nie patrzy się na przyczyny, tylko zakleja dziadowskim plastrem skutek <_<

halek

Member
Popieram, oczywiście. Trudno się nie zgodzić, bo rzecz jest absurdalna. Nawet nie wiedziałem że reklamę z zombiakami usunęła cenzura. Żałosne, tak po prostu. Zbawcy świata i ludzkiej psychiki od siedmiu boleści usuwają reklamy z zombie, a co jest między reklamami, w godzinach wieczornych? Ano, filmy. Filmy, w których ludzie się mordują, krew się leje. Ale cóż. Przy okazji powiem, że dla mnie maksymalnym absurdem jest podnoszenie wrzawy na wszystko o , choćby małym, podtekście erotycznym. Chore. W sumie nie wiem, dlaczego wszyscy uczepili się tych reklam. Czyżby tańczące truposze bardziej demoralizowały młodocianych niż Van Damme czy inny Segal faszerujący przeciwników złomem?

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Komuś sie nudzi na maxa, bo jak inaczej to wytłumaczyć? Powoli to zostanie ludziom do oglądania same reklamy proszków do prania... Dla mnie w ogóle mogłoby ich nie być, ale reklamy to już swoista tradycja w naszym tv. A jak już lecą to raz za czas chciałabym obejrzeć coś zabawnego. Sprite zawsze miał charakterystyczne reklamy: ja Sprite ty pragnienie i ludziom się podobało. Jedziemy dalej, reklama Plus GSM, w której nauczycielka wrzeszczy na uczniów. Bez przesady, ludzie nie wiedzą co to żart sytuacyjny? I to nauczyciele...
Reklamy jeszcze nie skłoniły, chyba, nikogo do darcia sie po nauczycielach tudzież kolegach "Nie wygłupiaj sie jeden z druuuugggggiiiim!" itp. Zamiast czepiać się reklam, niech szanowni cenzorzy zajrzą na te tak zwane kanaly dziecięce. Czasami aż ręce mi opadają, co moje siostrzenice oglądają.
CYTAT
Filmy, w których ludzie się mordują, krew się leje. Ale cóż. Przy okazji powiem, że dla mnie maksymalnym absurdem jest podnoszenie wrzawy na wszystko o , choćby małym, podtekście erotycznym. Chore. W sumie nie wiem, dlaczego wszyscy uczepili się tych reklam. Czyżby tańczące truposze bardziej demoralizowały młodocianych niż Van Damme czy inny Segal faszerujący przeciwników złomem?
Zapomniałeś dodać, że oczywiście bohaterzy są napakowani na siłowni i ot tak rozwalają całą mafię, latają z jedna spluwą, zabijaja każdego bad guy i wszystkie kobiety na niech lecą. A sceny łóżkowe to pod cenzure nie podchodza?
Na miejscu cenzorów zabrałabym dzieciom tv, wywaliła z domu lustra i odcieła od czasopism, bo sie jeszcze młody umysł wypaczy :p

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Teoria...zywisto%C5%9Bci =] - Kushi

Kacperex

KacŚpioszek
Kurdę juz jakiś czas temu wpadłem na ta strone i się przeraziłem, przeciez do czego to dochodzi?
reklamy nie są ani brutalne, nago nikt nie lata, a jednak jest cenzura.
Idea jest trochę mylna, bo przeciez ilez to dzieci wraz z rodzeństwem itd. ogląda po 22 filmy, które przerywaja reklamy? Masa.

To co się dzieje w tym kraju dobija mnie codziennie czytając poranną prasę czy internet.
Kurdę i jak to w takim kraju można żyć? :(

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie zdajemy sobie sprawy jak wiele rzeczy w telewizji podlega cenzurze.
Prywatne mają swobodę na razie ale publiczna jest pod smyczą.
Tak na prawdę nie wiemy czy ktoś nie podsłuchuje naszych rozmów
nie czyta naszych korespondenci i nie obserwuje nas
może i przesadzam i snuję spiskową teorię
ale ostatnio dowiedziałem się, że w każdym komisariacie policja
posiada urządzenia dzięki którym może podsłuchac i namierzyć
do 4tyś rozmów naraz.Hm..Mi to daje do myślenia
Taka Cenzura reklam jest żałosna ze względu na niską
szkodliwość przekazywanych treści.
Prędzej pozbyłbym się jakichś mordobić co piątek wieczorem w tv....

Cisu

Member
Cenzura jest beznadziejna, to już wiadomo. Co do filmów po 22:00 i tym podobnych, to ja bym się tego nie pozbywał. Fakt, występuje tam przemoc, ale jakby nie patrzeć, to mało jest naprawdę programów, które dostarczają rozrywki, a czasem taki film się fajnie ogląda. Całe to założenie wychodzi z tego (jak już było wcześniej powiedziane) rodzicom się najzwyczajniej nie chce pilnować dzieci. Poza tym i tak wątpię, żeby bardzo dużo procent dzieci oglądało superkino czy coś w tym rodzaju, bo ich to chyba raczej nie interesuje, wolą sobie bajki pooglądać, które i tak teraz są coraz głupsze. Ja w dzieciństwie podlegałem kontroli. Rodzice pilnowali co oglądałem (lub próbowałem obejrzeć) i albo mi pozwalali, albo nie. Chyba nie jestem jakoś zdemoralizowany.

halek

Member
Huh. Cóż, ludzie którzy się biorą za ratowanie psychiki młodzieży chyba sami gubią się w tym co robią. Nie wiem czego oni się tak uczepili tego 4fun.tv. Ale zobaczmy

CYTAT
4fun.tv "podpadła" Radzie głównie tym, że w ciągu dnia - w czasie chronionym(6-23), emituje spoty promujące stronę swojej telegazety poświęconej ułatwianiu kontaktów erotycznych.

Płacę 10000 zł za znalezienie idioty który szuka seksu przez telegazetę....

CYTAT
Rada zakwestionowała także klasyfikację wiekową niektórych teledysków i kreskówek nadawanych w ciągu dnia. Jeden z teledysków to "Ressurection" heavymetalowej grupy Chimaira, w którym partyjka rozbieranego pokera przeplata się z brutalną i wyglądającą na nielegalną walkę na pieści w stylu "Fight Club". Ten oraz kilka innych klipów puszczane są ze znaczkiem pozwalającym na ich oglądanie dwunastolatkom.

Oczywiście, METAL SZATAN ZUOOOOO! Szanownym ludziom odpowiedzialnym za cenzurę w tv radzę pooglądać dowolne teledyski hip-hopowe. Jakoś nie widziałem, żeby ktoś się do nich czepiał, a to tam piękne[piękne? nie widziałem jeszcze ;p - GW]_prawie_gołe_kobiety są regułą.

CYTAT
Zdaniem Rady powinny być one dozwolone od lat 18 i puszczane po godzinie 23.

Oczywiście. A każdy oglądający powinien mieć pisemne pozwolenie prezydenta i papieża.

CYTAT
Podobnie jest z kreskówkami takimi jak choćby brutalna, wojenna kreskówka "Generał Italia", czy "Człowiek biegunka".

Zapomnieliście o Piesku Leszku. Piesek Leszek na szubienicę!

CYTAT(Gothi)
4fun.tv razem z mtv2 to jedyne kanały, na których zdarza się natrafić na strawną muzykę [na rockach rzecz jasna ;p].

O ile 4fun za bardzo nie oglądam, to zgodzę się co do mtv2 - faktycznie puszczają tam sporo dobrej muzyki.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Ostatnio nasz Rząd czepił sie telewizji polsat, gdzieś słyszałem że chcą im koncesje zabrać. Do czego to wszystko prowadzi? Wybraliśmy Kaczora na prezydenta i co mamy? Zaczątki państwa komunistycznego, przewidywałem to kiedy tylko zaczęli lustracje. Nasi politycy są tak pełni żółci i złości że są gotowi wszystkim zamknąć dzioby...o przepraszam jestem niepoprawny politycznie, a co mi tam i tak mnie w końcu zamkną... powtarzam zamknąć wszystkim dzioby na siłe, używajac do tego imadła jakim jest prawo do stanowienia prawa. Nie podoba mi sie to co sie dzieje w polsce, i z całym szacunkiem dla pewnego pana który wyśmiewając kiedyś moje stanowisko określił mnie swoim językiem światowca, a powiedział dokładnie "what a statement" łudząc sie pewnie ze go nie zrozumiem i dam sobie spokój, uważam że należy stąd uciekać jeśli te wybory nic nie zmienią. Post ten jest przepełniony goryczą i ironią, którą ja ostatnio kipie słuchając radia, oglądając telewizje, czy czytając gazetę. Pisząc to wszystko, modle się w duchu by nikt z "tajnych Agentów" przeszukujących internet w poszukiwaniu ofiar, nie przyczepił sie do mojego kościstego, ironicznego dupska.

Edit: Kac niedługo dostaniesz ultimatum, albo mnie zbanujesz albo zamknął ci forum :D.

Z wyrazami szacunku. Godfather

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Możemy sobie padać rękę w odniesieniu i opinii o tym co się teraz dzieje
Dla mnie to jedna wielka farsa i wstyd jaki pozostanie na długo w świadomości
społeczeństwa, które widzi co się dzieje teraz w kraju i nie uważa tego za "porządki" jak niektórzy
Cenzura choćby była na maksymalnym poziomie nigdy nie zamknie ust obiektywnym obserwatorom
a le to przerażające by w czasach, gdy demokracja i integracja mają kwitnąć dochodziło
do takich pogwałceń podstawowych praw ludzi i prawa do informacji prawdziwej

GOD be strong jakby co będzie PW......(P i kotwica) jeśli wiesz o co mi biega)

RobsonAjax

Member
Mała uwaga...
1. Dlaczego na tej stronie 90% treści ocenzurowanych to reklamy :blink:? Nie wiem, czy one są dla kogoś źródłem wiedzy czy światopoglądu...? Zwłaszcza, że są to głupie reklamy... (No poza jedną- 100 razy straszniejszą niż te Hejachów i 100 razy śmieszniejsza. Łowicz + Murzyn wymiatają :D. Szczerze: przestraszyłem się i miałem niezły ubaw :D.
2. "Czowieka Biegunkę" powtarzają (przynajmniej tak mi się wydaje- dawno Kartonów nie ogladałem), ale gdzie jest V. częśc "Wypawy po aginioną Arkę" Generał Italii :angry:!?
3. Banner wrzuty.pl po lewej stronie tej witryny: szanowno redakcjo/zespole nadzorujący strony [wrzuta.pl], która, jak to napisał autor "padła ofiarą cenzury" [patrz: lewa strona strony powiedznie.org], skoro wy jesteście cenzurtowani i jak widac ostro sprzeciwiacie się temu, to dlaczego Wy też jesteście cenzorami? Czyt. gdzie są piosenki Honoru, Odwetu, Konkwisty, Irydionu, *** (nazwy nie podam, bo jeszcze ich piosenki się tam znajdują :p), Szwadronu? Były i zostały usuniete, przez, najprawdobodobniej treści jakie propagowały. Czy to cenzura...? Zwałaszcza, że anarchiści itp. swoje manifesty zamieszczaja...

Pozdrawiam.

EDIT: Znów zrobiłem rajdzik po tych kategoriach wrzuty i znów pojawiło się kilka utworów, które, przez swoje antykatolickie nastawienie, utwór o R. Hessie itp. nie trafiają do mnie, ale coś tam jest. Pytanie na jak długo? Możecie sami zaobserwowac...

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Naprawdę zal mi tych ludzi co zabraniają emitowania tych reklam. No nie wiem co one mają takiego złego? Bo co dzieci zobaczą pośladki pana? Po 1 to nie żadna tragedia, przecież swoje widzą na co dzień, a dzieci wychowują rodzice, nie TV (tak powinno być) więc jak mamusi się nie podoba co jej dziecko ogląda to niech przełączy nie? Naprawdę zal po 100 kroć...

Do góry Bottom