Call Of Duty World At War

• Thread starter Thran
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
T

Thran

Guest
Tak tak znowu Druga Wojna Światowa ile można ale tym razem gra będzie przypominać Finest Hour czyli że będzie się toczyć a tak przynajmiej mówią twórcy przez przynajmiej połowę okresu wojny ZNÓW ZABRAKNIE POLSKI ! no co jest ?! ale gra może być ciekawa premiera powinna być w tym roku jeszcze.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Dobrze, że CoD wraca do czasów II WŚ, bo ma ona swój klimat. Tyle, że ja nie chce na Pacyfiku, a takie są chyba plany. Już MoH Pacyfic Assault był na wyspach Oceanu Spokojnego i mi to nie pasowało. Dżungla i żółtki jakoś nie trzymały poziomu. No ale zobaczymy jak to zostanie przedstawione w CoD. Przypomnę, że CoD 5 stworzy inna firma niż tworzyła CoD4, mianowicie Treyarch. Infinity Ward ma już pracować nad CoD6 :D. Po prostu Activison chce wydawać nowe CoD mniej, więcej co rak :D.
* Call of Duty (Infinity Ward | PC)
* Call of Duty: United Offensive (Gray Matter/Treyarch | PC)
* Call of Duty: Finest Hour (Spark Unlimited | GCN, PS2, Xbox)
* Call of Duty 2 (Infinity Ward | PC, Xbox 360)
* Call of Duty 2: Big Red One (Treyarch | GCN, PS2, Xbox)
* Call of Duty 3 (Treyarch | PS2, PS3, Wii, Xbox, X360)
* Call of Duty 4 (Infinity Ward | PC, PS3, X360)
* Call of Duty 5 (Treyarch)
Jest już nawet trailer, na którym czasami widać także Niemców. Czyżby znowu kilka kampanii rożnymi narodowościami?
http://www.codserwis.pl/news.php?readmore=177

T

Thran

Guest
Nie no WŚII fajne jest ale kurde ile można ? a poza tym zastanawiam się czy nie zrobić petycji do ekipy która grę robi żeby umieszczono Polaków w grze bo oni też w Wojnie odegrali swoją rolę aż skusiłem się CoD jakieś zainstalować :)

Akasemis

Member
A mnie się podoba że znowu "WŚII" jest, nie nudzi się to nikomu i tyle :p
Ale racja, żadna popularna amerykańska/brytyjska firma nie zrobiła żadnej gry z udziałem Polski w WŚ, a przecież dobrze wiemy że w Polsce było najwięcej zdrajców, podwójnych agentów, morderców( :D :D ) i w końcu to że pokonaliśmy Niemców...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Ale racja, żadna popularna amerykańska/brytyjska firma nie zrobiła żadnej gry z udziałem Polski w WŚ, a przecież dobrze wiemy że w Polsce było najwięcej zdrajców, podwójnych agentów, morderców( ) i w końcu to że pokonaliśmy Niemców...

Za tych zdrajców to byś dostał po mordzie odemnie w realu. Kto ci takich głupo naopowiadał, że w Polsce było najwięcej zdrajców?
A co do pokonania Niemców, to ponoć Polska flaga pierwsza zawisła na Gmachu (?) w Berlinie ale kochani bracia z Rosji szybko ją zerwali i zwiesili swój sierp i młot na czerwonym tle.
I nie do końca prawdą jest, że nie było gry z Polakami. W CoD 3 jest wiele misji, w których walczy się u boku Polaków. Słychać nasze przekleństwa i ponioć śmieszne teksty (oczywiście wszystko po Polsku.). Ale CoD 3 jest niestety tylko na konsole.

Akasemis

Member
Hmm...jakby Ci tu powiedzieć...nie zrozumiałeś mnie co do tych zdrajców a ja nie mam czasu Ci tłumaczyć, bez obrazy, ja sam jestem dumny z tego że jestem Polakiem, nie obchodzi mnie co myślą tacy Niemcy, Żydzi lub Brazylijczycy
No właśnie a mi chodzi o grę na PC'a

RobsonAjax

Member
CYTAT
Ale racja, żadna popularna amerykańska/brytyjska firma nie zrobiła żadnej gry z udziałem Polski w WŚ, a przecież dobrze wiemy że w Polsce było najwięcej zdrajców, podwójnych agentów, morderców( ) i w końcu to że pokonaliśmy Niemców...

Zabrakło jeszcze "polskich obozów koncentracyjnych"... Choć wydaję mi się, że to zdanie Akasemisa to taka ironia ;).

A ja chętnie zagrałbym w jakiegoś FPSa osadzonego w realiach... I wojny światowej.
Fajnie byłoby biegać po okopach z karabinem lub nacierać na pozycje wroga :D.
A do tematu, to raczej w grę nie zagram, bo i sprzęt już nie ten, poza tym wystarczy mi CoD 2 ;).

Pozdrawiam.

Phantom Lord

Active Member
Dlaczego nie było wielu gier związanych z Polską za czasów IIWW? Moim zdaniem opowiedzieć jest prosa: to ma być gra akcji, w której cały czas strzela się z karabinku do przeciwników. Polska armia dość szybko upadła i w wojnie byliśmy raczej niewolnikami i skazańcami aniżeli wojownikami (nie licząc walki duchowej). Oczywiście nie chcę urażać tu pamięci tych, którzy w tym czasie cierpieli, czy walczyli, ale z całym szacunkiem, FPS jest znacznie bardziej żywy i interesujący jak można sobie pobiegać i postrzelać.
Poza tym edna czy dwie misje w Warszawie były w CoD I, więc o całkowitym olaniu nas nie ma mowy.

Mi marzy się natomiast gra w stylu Battlefielda (tyle, że ze znacznie większym wątkiem fabularnym) osadzona w... Średniowieczu :D Tu można by się pobawić historią Polski... Ale to niestety tylko marzenia i nie ten temat.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
I kolejny dostałby ode mnie w mordę xD.
CYTAT
Polska armia dość szybko upadła i w wojnie byliśmy raczej niewolnikami i skazańcami aniżeli wojownikami (nie licząc walki duchowej).

Szybko upadła Polska w sensie politycznym. Armia Polska, czy to na froncie wschodnim czy zachodnim, walczyła do końca wojny i była bodajże 4 armią pod względem ilości żołnierzy walczącą w Europie. Także można by dać kampanie, grając Polakiem w Polskiej Armii. Oczywiście gdzieś na obczyźnie.

CYTAT
Poza tym edna czy dwie misje w Warszawie były w CoD I, więc o całkowitym olaniu nas nie ma mowy.

Tyle, że walczyliśmy tam towarzyszem Wasilijem chyba. Także jedynym Polskim akcentem jest tam Warszawa i też w jakimś nienajgorszym stanie. A wiadomo jak wyglądała po powstaniu.

Temat brzmi Call of Duty World At War a nie Polacy w grach wojennych o 2 WŚ. - dud

No, cóż, nie ja zacząłem ten offtop... Chciałem tylko wyjaśnić pewne zakłamania, które tu padają. Liczyłem się z warnem, bo post jest 100% niezgodny z regulaminem więc pretensji nie mam. Ale prawdę na temat naszej historii stawiam ponad wszystko :).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom