Broother's Questions

Status
Zamknięty.

Broother

Member
Witam!

Stworzyłem ten temat, by nie zaśmiecać forum. Będę tutaj zamieszczał pytania związane z G3. To zaczynamy :p

1. Gdy jestem na "pustym" polu (duże, puste tereny w Myrtanie, pustynie) ekran miga mi na biało. Próbowałem różnych sposobów, ale błąd usuwa tylko CP 1.6 - niestety spowalnia mi bardzo grę. Gram na low detalach (zamierzam nową kartę graf. kupić) i bez łatki bardzo mało mi tnie. Jest jakiś inny sposób na wyeliminowanie migającego ekranu?

Broother

Member
GeForce 6200 TurboCache+

Sorry, za to pytanie, ale już uporałem się z błędem - zaraz po napisaniu tematu, znalazłem przez Google jak usunąć błąd. Wystarczy w folderze "Data" utworzyć folder "_compiledImage", a w nim "_Intern".

PS Miałem jeszcze jakieś pytanie, ale zapomniałem xD Przypomnę sobie i napiszę.

Mam następne pytanie.

2. U kogo wzrasta reputacja odbijając miasta w Varancie?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ja też mam pytanko:
Można się nauczyć walki dwoma mieczami przed wybraniem drogi?

MichałABG

Member
można, drogę sie wybiera dopiero po tym kiedy zbierzemy wszystkie artefakty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
dzięki :) MichałABG
Edit: mam jeszcze jedno pytanko: ile jest ognistych mieczy i gdzie są? (wiem że jeden jest w skrzyni)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Z tego co pamiętam to orkowy kowal w Montezrze ma taki mieczyk.

Phantom Lord

Active Member
One ogólnie trafiają się losowo. Raz znalazłem go u kowala w Gothcie (po przejęciu jej przez Buntowników), grając drugi raz dostałem go nie w Gothcie, a w Ardei.

Poza tym to jest noobowski miecz :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Ja swój miecz kupiłem w Ardei, później z ciekawości obleciałem wiele NPC z bronią i nikt więcej tej bron nie posiadał.
Prawdopodobnie twórcom chodziło o takie unikalne występowanie miecza, dlatego pokazuje się losowo w wybranych miejscach.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
wiem że to nooberska broń bo kolega chciał się dowiedzieć
mam jeszcze jedno pytanko: pewna osoba która kręci questy gothic 3 odbiła miasta ardeę, cap dun i monterę. Gdy szedł do nordmaru przez faring gadał z Kanem i mu nic nie mówił że go zabije bo odbijał miasta itp. Dlaczego go nie zabił? (jak się odbiję 3 miasta to orkowi przywódcy atakują)

Broother

Member
Ponieważ Ardea nie wlicza się do odbitych miast :p Jeśli podbije jeszcze jedno, każdy ork będzie go atakował.

PS Czy to nie miał być temat z moimi pytaniami? :D

@edit

Następne pytanie.

3. Gram sobie z orkami (niedługo pancerz orka), nauczyłem się walki dwoma ostrzami, otwierania trudnych zamków i mam 100 punktów umiejętności. Czy opłaca się robić z mojej postaci maga? Mam 29 poziom, więcej będzie jeszcze dużo punktów umiejętności do zebrania.

I jeszcze jedno - mam ok. 200 siły i 160 zręczności (czy jak to się tam nazywa). Biegam z dwoma zaostrzonymi mieczami półtoraręcznymi - nie mogę znaleźć planu. Ja na razie wystarcza, a chciałbym się rozwijać w innym kierunku.

GOFER152

Member
Broother to ładuj punkty nauki teraz w prastarą i w manę , jeśli masz 100 Pn do wydania to powinno ci już pozwolić na zrobienie z twojej postaci maga na przyzwoitym poziomie , w varancie dzięki tabliczkom i inskrypcjom możesz darmowo dobić trochę prastarej.

luke22

Member
No cóż żeby móc nauczyć się wszystkich umiejętności magicznych wystarczy 250 prastarej, ale im więcej tym większ siła zaklęcia, w manę to nie wiem ale myślę że z 300 to minimum, chyba że masz dużo miksturek, czary cóż proponuje kule ognia gram wojownikiem ale chętnie używam przy 210 prastarej i umiejętności maga ognia naprawdę przyzwoite obrażenia (a propos proponuje uczyć się tych umiejętności magów, znacznie zwiększają siłę zaklęcia), używam także deszczu ognia - bardzo fajna zabawka do przypalania wrogów :), innych na razie nie używam bo także planuje rozwinąć się trochę w tym kierunku, więc niech ktoś inny poradzi jeszcze, tak jak poprzednio mówili - czytaj dużo pulpitów, kupuj wszystkie tabliczki zwłaszcza w Varancie oraz w Geldern, Trelis i Silden, oraz zadanie w klasztorze na zdobycie książki (+20), chodzi o oddanie jednemu z magów kamienia przemiany w wilka. Ja z tych 210 prastarej sam dołożyłem TYLKO ok 15 pkt., więc naprawde warto :)

Broother

Member
4. Potrzebuję pilnie dwóch szczawi królewskich. Wie ktoś gdzie rosną? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę.

Broother

Member
5. Właśnie zbieram sobie ogniste puchary. Po drodze do Nemory spotkałem Karlena (czy jak mu tam) i mieliśmy iść po ognisty puchar. Akurat czasu nie miałem, więc poszedłem dalej. Teraz przychodzę, a przy ognisku nic nie ma. Kod goto Karlen nie działa, a spawn Karlen - pojawia się on, lecz nie mogę z nim gadać. Już nie chodzi o jego pomoc, tylko zwyczajnie nie wiem gdzie jest ten jego kolega pucharem. Podajcie chociaż jego imię, to znajdę na mapie z ważnymi NPC.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom