Brak Pliku Arcania.exe

Status
Zamknięty.

Igor37

New Member
Witam. W piątek zakupiłem oryginalną grę Gothic 4. Wczoraj instalowałem nowe sterowniki do karty graficznej, Nvidia PhysX i directx. Po zainstalowaniu folder gry ma 4.10gb (przy instalacji jest napisane że powinien mieć 9gb), folder Data , Data_test_lvl69 i plik uninstal.exe. Instalacja przebiegała bez lagów itp.Kiedy próbuje włączyć grę skrótem z pulpitu wyskakuje okienko że system windows nie może odnaleźć pliku Arcania.exe. Robiłem reinstal już chyba 6 razy i nic to nie pomogło.Przez wyszukiwanie znalazłem tylko folder gry i skróty z pulpitu i menu start.Czy ktoś wie co zrobić żeby gra działała :) ?

Parametry komputera:
Windows xp SP3
Nvidia GE-Force 9600 GT 512 ram
AMD Phenom 9550 Quad-Core Processor 2.21 GHz (4-rdzeniowy)
Realtek HD-Audio
2GB ram

Wysoki93

Active Member
Jeśli chodzi o wymagania to gierka powinna pójść, nie na full detalach ale powinna pójść (karta graficzna za słaba na maksymalne ustawienia).
Jeśli chodzi o instalację gry, po całym procesie powinna ona zajmować od 7 do 9 GB (różnie to bywa), ale na pewno nie 4GB.
Usuń grę, wyczyść wszystkie foldery jakie tylko masz z Arcanii + folder w Moich dokumentach, wyczyść rejestr (CCleaner) i spróbuj zainstalować jeszcze raz, jeśli cały czas gra się nie poprawnie instaluje powinieneś pójść do sklepu i wymienić egzemplarz (ewentualnie napisz do pomocy technicznej i do nich wyślij grę - gdyby w sklepie były jakieś fochy)

Igor37

New Member
Próbowałem tak jak powiedziałeś ale nic to nie dało. W moich dokumentach w ogóle nie ma pliku związanego z arcanią. Podczas instalacji zauważyłem jednak że nie może rozpakować części plików np Data1............................... Failed. Czy można zrobić tak żeby skopiować te pliki z płyty i wypakować w folderze gry czy to nic nie da?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wrzuć płytę do jakiegoś folderu na dysku i z niego odpal instalację. To czasami pomaga - instalacja przebiega prawidłowo.

Igor37

New Member
Nie można skopiować Data_1 : Błąd danych (CRC). Pewnie płyta zepsuta no nic trzeba będzie się przejechać znowu do sklepu :)

Krzychu1992

Member
Wątpię żeby ci wymienili ;p
Ja raz miałem taką sytuację i ich odpowiedź "Z pana winy nie wymienimy" ;x
W takich sytuacjach najlepiej napisać do wydawców gry może wymienia

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Spróbuj na innym kompie. Jak padnie to pisz do pomocy technicznej, bo coś z płytka nie jest ok, a to nie jest twoja wina.

Igor37

New Member
Dzisiaj instalowałem ponownie (znowu 4.10 gb) jednak spróbowałem na drugim profilu tego samego komputera i zajmowało 5.61 gb i nie wiem od czego to zależy ale to chyba nie wina płyty. Spróbuje jeszcze na starym komputerze ale nie wiem czy dam rade w ogóle zainstalować bo tam nawet Gothic 1 się laguje :)

Krzychu1992

Member
jak zainstalujesz to zawsze możesz przenieść pliki już zainstalowanej gry na nowego kompa ;p

Igor37

New Member
Tak jak mówiłem na starym komputerze nie da rady zainstalować za słaby jest ale kiedy się w połowie instalacji zaciął i zresetowałem plik miał 4.30gb więc płyta chyba dobra. Najwyżej przejdę się do kogoś zainstaluje i skopiuje do siebie a jak nie napiszę do supportu. Dzięki wszystkim za pomoc.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Najwyżej przejdę się do kogoś zainstaluje i skopiuje do siebie a jak nie napiszę do supportu. Dzięki wszystkim za pomoc.

Takie coś ma małe szanse powodzenia. Podczas instalacji gra może umieszczać parę istotnych plików w windowsie i ogólnie "podpina" się do niego. W związku z czym takie kopiuj wklej z innego kompa może nie działać, ale spróbować zawsze można.

Wysoki93

Active Member
u mnie brakuje pliku ArcaniA.exe.

poradzicie mi

Spróbuj odpalić z płyty lub z niej skopiować plik Arcania.exe
Czy podczas instalacji występowały jakieś błędy i czy jesteś pewny, że wszystkie komponenty się zainstalowały?
Ile 'waży' Twój folder z grą?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom