Brak Misji Z Chramem Żywiołów

Status
Zamknięty.

RaZZor1

New Member
Witam wszystkich.Z nie wyjaśnionych przyczyn misja z chramem żywiołów nie wpisuje mi się do dziennika a co za tym idzie nie mogę jej przejść.Brak wiedzmy Zory, znaczników itd.Jedynie zlecenie przez magow.
Żeby zaoszczędzić czas od razu napisze ze mam orginała.
Mam nadzieje ze już ktoś miał ten problem i go rozwiązał.

Pozdrawiam

Wysoki93

Active Member
W jakim jesteś konkretnie etapie gry? Otrzymałeś już to zadanie, byłeś w ruinach? Zyra może albo stać przy ruinach albo będzie w mieście Steawark.

RaZZor1

New Member
muszę się dostać do maga merdariona wiec potrzebuje zgody innego maga a żeby ja dostać muszę aktywować chram żywiołów.Znalazłem części chramu ale aktywowac go nie moge.A poza tym nie wyświetla mi sie nowe zadanie

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Chram żywiołów można uaktywnić po rozmowie z Zyrą. Jak jej nie ma koło samego chramu, to musisz cofnąć się do Srebrowodu i tam ją znaleźć...

Jestem pewny, że taki temat już był, także poszukaj na forum, bo ten problem omawiano już na wszystkie strony.

RaZZor1

New Member
dzięki za pomoc ale przeszukałem cale Steawark i nie mam jej.W poprzednich grach tej serii przynajmniej dało się takie problemy kodem "go to''.... tu tej opcji nie ma

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tru. W moim przypadku Zyra tez była w Stewark. Główne schody obok strażnika po prawej stronie. Może być też tak, że podczas wcześniejszych lokacji z nią nie rozmawiałeś i się nie przetransportowała do Stewark. Swego czasu przecież siedziała w karczmie :) Zerknij tam.

Wysoki93

Active Member
Możliwe, że Zyra znajduje się w różnych lokacjach zależnie od tego gdzie i kiedy z nią rozmawialiśmy. Czyli tak jak mówił Yeed:
Może być też tak, że podczas wcześniejszych lokacji z nią nie rozmawiałeś i się nie przetransportowała
Jednak mimo wszystko podczas tej misji powinien pokazać się znacznik na mapie, przynajmniej u mnie tak było.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
To wymieńcie lokacje gdzie Zyra wcześniej przebywała. To się przeleci i zerknie. Ja już nie pamiętam :D

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
pierwsze spotkanie jest w karczmie w Rozdartej Dziewicy
drugie jest nieopodal głównych schodów w zamku w Stewark
trzecie jest na schodach w ruinach w Tooshoo
ostatnie jest w pokoju w zamku w Thornianie

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Not true :p

W karczmie w Stewark też spotykamy się z Zyrą, jeszcze przed osadzeniem w pudle barona.

Wysoki93

Active Member
No i tutaj pytanie, skoro spotykamy ją w Stewark a potem dopiero w Toshoo, to jakim cudem Biafra widział ją w Srebrowodzie? o_O
Wydaje mi się, że te pojawianie sięZyry i innych NPC to dosyć spory bug, kiedy grałem za drugim razem w Arcanię widziałem Routera jak był w powietrzu (z 5 metrów nad ziemią skubany stał) przed Stewark, nawet zleźć nie chciał xD

RaZZor1

New Member
Ale to normalne z ta misja nie jest wpisana w dziennik zaraz po otrzymaniu jej??

Wysoki93

Active Member
Może się później pojawić, zależy co w jakiej kolejności robiłeś, jeśli najpierw rozmawiałeś z Zyrą, bo ją spotkałeś przed misjami w Toshoo to wpisu nie będzie, znajdzie się on w dzienniku (a przynajmniej powinien) dopiero po rozmowie z magami, czyli przy rzeczywistym rozpoczęciu misji.

RaZZor1

New Member
chyba będę musiał odstawić gothic do czasu jakiejś sensownej latki....szkoda...chyba ze ktos ma save do tej gry tuż po tej misji z chramem(moze byc trochę dalej).Próbowałem ten save z tamtego postu ale ładuję się wieczność. Moj e-mail : orzel20@op.pl

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
No i tutaj pytanie, skoro spotykamy ją w Stewark a potem dopiero w Toshoo, to jakim cudem Biafra widział ją w Srebrowodzie? o_O

Gwoli ścisłości nie w samym Srebrowodzie, tylko tuż przed. W poprzedniej lokacji jest jaskinia, a kilka/kilkanaście kroków na prawo od niej, wąskie przejście między skałami. Po pokonaniu tego przewężenia w zasadzie prawie jesteśmy już w zamku.

Przed wspomnianą jaskinią rozmawiałem z Zyrą. Dodam tylko, że potem gdy byłem w Toshoo, zanim jeszcze zwiedziłem drzewo, splądrowałem tę świątynię na bagnach, potem, już nie pamiętam od kogo dostałem misję dotyczącą tego chramu. Gdy się tam pojawiłem Zyra stała koło tego niekompletnego posągu. Po zwyczajowym dialogu, że trzeba zejść do podziemi i coś tam zdobyć bla bla bla, odzywam się do niej ponownie mówiąc, że już zdobyłem to co miałem zdobyć i następnie spokojnie aktywowałem chram.
Tyle

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ale to normalne z ta misja nie jest wpisana w dziennik zaraz po otrzymaniu jej??

Ta misja aktywuje się po, którejś z kolei rozmowie z Zyrą. A zdobyłeś brakujący fragment posągu ? W podziemiach starej świątyni ?

RaZZor1

New Member
Zaczynam żałować zakupu tej gry.... zainstalowałem od nowa, przeszedłem ponownie i ten sam problem.............

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom