Brak Dialogów

Status
Zamknięty.

Marcin1234

New Member
Dziwne, że jeszcze nie ma tego tematu. Kilka osób conajmniej ma ten problem i nikt nie umie pomóc.

Nie ma żadnego dźwięku, gdy postać przechodzi w dialogi. Są dźwięki otoczenia, ale głosu żadnego. Przeinstalowałem DirectX, przeinstalowałem sterowniki do karty graficznej, dźwiękowej i nadal nic. Napisy są jak je włącze, ale DUBBING? W ogóle go nie ma. Co zrobić? Wydałem ponad stówkę na grę i ma być głucha przez cały czas?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Przeinstaluj grę. Może jakiś plik się uszkodził ;)

Zakładam że głośniki masz włączone;p

szewer

New Member
Niestety po reinstalacji nadal cisza w dialogach. Posiadam SoundMAX Integrated Digital HD Audio i nadal nie wiem dlatego dialogi nie są mówione...

ja mam tą samą kartę dźwiękową i ten sam problem :/ może tu siedzi przyczyna. Próbowałem pościągać jakieś nowsze sterowniki do niej ale za każdym razem wyskakuje mi jakiś błąd przy jego instalacji i się poddałem...
Jeśli ktoś miałby działający nowy sterownik, który rzeczywiście poprawiłby ten błąd byłbym wdzięczny za link :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
W opcjach dźwiękowych gry nie masz mowy wyciszonej ?

legvan

New Member
Witam, tez mam SoundMaxa ;/ tez brakuje mi dialogow, pojawiaja sie w sumie, ale raz na 10, 20 kwestii, zadnych filmikow miedzy akcja ktore powinny byc w grze itp. Sadzilem ze moze to byc wina gry, ale reszta uzytkownikow mojej wersji nie ma takich problemow ;/ co do SoundMaxa to kiedys mialem podobny problem w Assassin's Creedzie tyle ze tam nie mialem zadnego dialogu i tak wystarczylo zmienic przyspieszenie dzwiekowe, teraz mam inny nowsze stery i nowszego dirextx'a i nie wiem czy/jak zmienic to przyspieszenie dzwiekowe gdybyscie mieli jakies pomysly, rozwiazania prosze o pomoc ;]

szewer

New Member
nie mam wyciszonego, ale ogólnie olewam tego Gothica. Byłem/jestem fanem poprzednich części ale w tej się po prostu rozczarowałem, zainstalowałem Risena i on wygląda bardziej jak Gothic 4 niż Arcania :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zrób Raport Dxdiag http://www.cdprojekt.pl/www/pomoc/tutorial_dd_01.html

uruchamisz grę skrótem z pulitu lub Menu start? bo moze konfig jezykowy sie "usunal" a uruchomienie skrótem go naprawi

Może złego hotfixa zainstalowałeś...w końcu były 3 wersje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom