Balans, Szybka Nauka, Otwieranie Zamków

Status
Zamknięty.

Bueno

New Member
Chciałbym poprosić Was o odpowiedzi na parę pytanek :p

1. Balans alternatywny - co zmienia w umiejętnościach?
2. Czy można zdobyć punkty nauki nie nabijając poziomu? (Chodzi mi o szybką naukę na poziomie 0)
3. Nauka 2 następnych poziomów otwierania zamków czy jednego czaru?

Miałem więcej pytań, ale zastosowałem opcję szukaj - polecam!

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
1. Balans alternatywny - co zmienia w umiejętnościach?

Alternatywny balans nie pozwala na stworzenie przepakowanej postaci która jest jednocześnie myśliwym,wojownikiem i magiem. Polega to na tym że np. trzeba za niektóre umiejętności dawać więcej punktów nauki, dostajemy mniej lub więcej doświadczenia za niektóre zadania lub potwory, są zwiększone progi na zdobywanie kolejnego poziomu więc np. jeśli na patchu 1.6 miałeś 60 poziom to teraz będziesz miał powiedzmy pod koniec poziom 40.

2. Czy można zdobyć punkty nauki nie nabijając poziomu? (Chodzi mi o szybką naukę na poziomie 0)

O ile pamiętam to nie. Chyba, że za pomoca kamiennych tabliczek.

3. Nauka 2 następnych poziomów otwierania zamków czy jednego czaru?

Polecam czar. Bardziej przydatny, ale zdobywa się go dużo później. W dodatku istnieje mało zwojów z tym czarem. W dodatku otwieranie zamków potrzebuje punktów złodziejstwa, na które też musisz wydać punkty nauki. Więc jak idziesz stroną maga to czar, a jak stroną wojownika to otwieranie zamków.

Bueno

New Member
Zapomniałem się zapytać o najważniejsze.

Jak wiadomo niektórzy NPC mają do sprzedania kamienne tabliczki. Czytałem gdzieś w internecie, że komuś udało się wyciągnąć aż 5 tabliczek u Deckarda w Cape Dun.
Aby zdobyć np te 5 tabliczek u Deckarda muszę próbować dziesiątki razy otwierać save z przed rozmowy, czy mogę kupić jedną, a po jakimś czasie, a lepiej - po długiej nieobecności w Cape Dun, zrespi mu się następna tabliczka?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Mozliwe, że po przespaniu jednego dnia się zrespi. A jak nie to szukaj gdzie indziej (w Geldern jest pełno tabliczek).

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Odpowiedzi na pytania padły, problem rozwiązany. Zamykam.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom