Błąd W Portalu

Status
Zamknięty.

Ceasar

Member
Ostatnio jak grałem w Nocy Kruka, to zdarzył mi się jeden bardzo denerwujący błąd. Otóż byłem w II rozdziale i grałem strażnikiem. Wypełniłem wszystkie misje związane z portalem, i nadszedł czas wyprawy do Nowego Świata. Wchodzę przez portal, jestem już po drugiej stronie w świątyni, patrzę, i mam uruchomiony teleport
dry.gif
!!!!! Przechodzę przez niego, teleportuje mnie na plac, gdzie przebywają m.wody i kolejny szok!, wszystkie teleporty uruchomione. Gadam z Merdarionem, a on jakby nigdy nic daje mi misję z kamieniami ogniskującym... Na początku myślałem, że to chwilowy błąd, ale jak drugi, i trzeci raz włączyłem save'a, jeszcze z Khorinis, to sytuacja się powtórzyła. Najgorsze w tym, że straciłbym doświadczenie, jakie możnaby osiągnąć za tą misję. Co wy byście teraz zrobili na moim miejscu, czy może zrobiłem coś źle...???

G

Guest

Guest
Wyglada mi to na bardzo glupi blad. Sam sie spotkalem z wieloma bledami i mosialem zaczynac gre od nowa. Jesli nie przeszkadza ci to w dalszej grze to nozesz kontynuowac, ale decyzja nalezy do ciebie.

Ceasar

Member
No, w tym problem, że przeszkadza. Chciałem zacząć tak grę, żebym zdobył jak największy poziom, bo ostatnio słyszałem, że można do 50 dojść, a mi się nigdy nie udało. Dla tego trzeba zdobywać każdą ilość doświadczenia
unsure.gif
.

tomes

Member
Gothic posiada wiele zaskakujących bugów. Ostatnio jak przeszukiwalem jedna z jaskin nieopodal Khorinis znalazlem w niej cialo Rodiana czy jak mu tam (jeden z magow wody). Mial przy sobie skrawek papieru, ale nie dalo sie go przeczytac. Po ponownym wczytaniu gry juz go nie bylo;/

Odydoz

Member
To, co napisał tomes to nie jest błąd. Po prostu kod gry nie pozwala na przechodzenie postaci z lokacji do lokacji i twórcy ich mordują, kopiują i ukrywają ich ciała (bo nie mogą zrobic tak, żeby po prostu zniknęli)
smile.gif

Robinhood

Member
a co do 50 lvl mozna go osiagnac zabijajac wszytich ludzi prezd wyjazdem do 6 rozdzialu wszytkich poaz swoja zaloga oczywiscie a te bledy mnie strasznie wkurwiaja w nk jest tyle bugow i pierdol a co do otworzonego teleporta jest to jak najbardziej prawidlowe tylko nie nalezy prez niego wracac dopuki nie wyjdzie sie na dwor bo inaczej bug nadwor czyli spotka sie z magami wody w nowym swiecie

G

Guest

Guest
To co napisał Odydoz to prawda ja kiedyś przeszłem orkową palisadę i tam gdzie w Gothicu jedynce zdobyć trzeba było kamień ogniskujący z Gornem to w dwójce jest taka jaskinia z ciałami martwych postaci Gothica np. było ciało: Diega, Gorna, Miltena, Lestera i wielu innych.

bezele

New Member
Co do odpalonych teleportow w nowym swiecie-mialem to samo i tez straznikiem. Wszystkie teleporty byly odpalone, zadnych stworzen wszystko puste tak jakby ktos przede mna przeszedll nowy swiat. Probowalem od gorniczej doliny jeszcze raz bo mialem starego sejwa i bylo to samo - PORAZKA!!!! dlatego walcze od nowa najemnikiem jest ciekawiej.

Archimonde

Member
QUOTE (Robinhood @ 22-05-2005, 12:34) mnie strasznie wkurwiaja w nk jest tyle bugow i pierdol
Myślę że ten użytkownik powinien dostać ostrzeżenie za wulgaryzmy jezykowe.
Owszem, te bugi sa naprawdę denerwujące, ale jeśli już masz bluzgac to napisz wkur*****e.
dry.gif
dry.gif
dry.gif

Przepraszam że nie na temat.

Pozdrawiam.

Ceasar

Member
biggrin.gif
Dobra, dzięki Wam za napisane porady. Spróbuję grać dalej, albo jeszcze raz uruchomić tego save'a. Trochę to wkórzające, ale chyba da się z tym grać. Na razie i temat do zamknięcia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom