Błąd W Gothic 2 Nc

Status
Zamknięty.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ostatnio jak grałem łowcą smoków i byłem czeladnikiem u Harada to odkryłem, że jak wykuje
sie tylko dwa miecze założy jeden zagada sie do niego sprzeda sie je to pisze że zostały sprzedane
a leżą dalej w plecaku. W ten sposób można dorobić sobie małą fortunke :D :D

Kacperex

KacŚpioszek
Jest to chyba jeden ze znanych bugów jednak dla graczy, którzy mają mało kasy bardzo przydatny.
Cieszymy się, że wypisujesz rzeczy pomocne graczom, dlatego też jeśli znajdziesz więcej takich przypadków to niezwłocznie wymień je w tym temacie, nie zakładaj czasem kolejnego.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Jest jeszcze taki:
Jak jesteś łowcą to Buster proponuje ci kupno rogów cieniostwora. Jak mu je sprzedamy to możemy go obić i mu je zabrać
i sprzedać. I tak w kółko

Keiroth

New Member
Jest i taki.- Mamy np. miksturę zręczności, idziemy na jakieś potworki, (tylko żeby nas nie zabiły) a gdy nas biją otwieramy plecak, pijemy tą miksturę i... nasza mikstura sie respi, a my mamy dodatkowo 3 zręczności...(Myślę że komuś sie przyda)... :D

frugo

Member
No można było to zauważyć na miksturach leczenia. Ale jak się pije zręczność albo siłę, to trochę przesada.
Postać nie do pokonania. Wg mnie powinno się grać tak, żeby nie nabijać Expa i nie wybijać postaci nie wiadomo jak wysoko, bo później nie ma już przyjemności z grania.

Wybijanie orków w II akcie może nie jest takim kopem bo to tylko 2 lvle, ale jak ktoś wybija dosłownie wszystko, to można na początku gry zrobić wszystko z takimi statami. Nikt nas nie pokona. A przecież nie o to chodzi.

Ten kop z miksturami wykorzystywałem tylko grając w G2 i tylko z miksturami leczenia.

Najemnik@

Member
Ten z rogami widzialem na youtube ;d
Ale ten z mieczem calkiem fajny bug xD Jak nie ma sie czasu na kucie to przydatny.

Wenzelzxc

Member
Nom dosyć bardzo łatwy sposób na zarabianie,dla graczy niektórych się przydaje,lecz nie można zapomnieć że gra ma bugi i jest to jednak klęska w g2nk wg producentów,ale można przynajmniej se zarobić

lordwik

New Member
jest to sposub na nieskończoność strzał:na farmie onara jest kowal bennet kiedy z nim handlujemy ma 50 bełtuw i 50 strzał a kiedy zamkniemy handel i znowu go otworzymy to będzie kolejne 50 i tego i tego i tak w nieskończoność

sasza

Member
Siema :p nie wiem czy można uznać to za bug ale napisze. W GD kolo zamku jest palisada po której się wychodzi a po której orki i inne bydlaki nie wychudzą wiec można sposobem ich zabijać np gdy orkowie cie gonią wbiegasz na palisadę a zielono skorzy się zatrzymują i chowają bron wtedy podchodzisz i ich uderzasz :p heh

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Jeszcze jest taki: Zakładasz pas (który dodaje coś do statów), wchodzisz w ekwipunek, potem zdejmujesz pas, a siła
zostaje, jednak gra już nie jest taka fajna jak w 1 rozdziale masz 10000.... siły.

a i jeszcze jedno, komuś może to nie działać bo ja miałem wtedy włączonego Marvina.

Dzyl

El Principe
To działa jedynie gdy masz włączonego marvina.Ja tak zrobilem z amuletem siły i pierscienem zrecznosci w 2 rozdziale i wbilem sobie do 200 siły i 200 zrecznosci.Teraz tego zaluje ;/ no ale ma to tez dobre strony ;P wiecej punktow nauki wkladam w nauke walki broniami 1 i 2 ręcznymi oraz kuzse i luki.

kubalw

New Member
Ehhh musze ci powiedziec że zle zrobiłeś pakując kodem tyle w siłe i zrecznosc . Potem nie ma rzadnej przyjemnosci z gry . No ale to już twoja sprawa . : D

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Trick ten jedynie działa gdy ma się 'god mode' (Marvin > F2), jak się nie oszukuje to nie działa.
U mnie przynajmniej nie działało.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
A co do rady Saszy to radze robić to dwa razy najpierw w II rozdziale, a potem w IV. Aha, deszcz ognia nie zabija
od razu Orkowych elit, więc proponuję je wykończyć potem z łuku lub kuszy, albo dobić gromem, wtedy wszyscy padną.

EDIT: można by było przenieść to do "O Grze"

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
w korinis u tego co daje piwko za darmo koło targowiska można z niego wyciągać ile się chce a potem je spzredać - niezłą kasę można zarobić
zazwyzcaj pokazuje że dwa piwka można ale dalej klikamy ctrl i dadamy z nim i on da nawet jak nie pojawił się napisj - ja zazwyczaj tak wyciągam ok 50 piwek i potem na handelek. by było szybko wciskam ctrl i szybko dwa razy esc i jedna gadka zakończona i tak ile dusza zapragnie

u bustera jak się go obije i zabierze ponownie rogi - nie tylko dostaję się kase ale ponowne pkty i tak też można bez końca - oczuwiście do pewnego momentu bo potem buster już nie chce rogów

a propo niekończących się beutów - to u bospera jest 150 beutów za każdym razem jak się otworzy :), co do strzał to chyba też ale ja korzystam z kuszy :) więc nie wiem czy na strzały działa

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom