Błąd Stacji Dysków Wa/wy

Status
Zamknięty.

Sareth

New Member
Mam mały problem ze stacjami dysków (mam dwie). Otóż po włożeniu płyty stacja w ogóle jej nie wykrywa. Co ciekawe, komputer nie ma już takich problemów przy starcie. Wszystkie pliki ładują się bez problemu. Myślałem, że to wina stacji dysków więc dla pewności przesiadłem się na drugi system (mam 2 - XP i Vista) a tam już nie mam takich problemów. Oto komunikat błędu, który mi się wyświetla po próbie uruchomienia płyty z Mojego Komputera:

CYTAT
G:\ nie jest dostępny.

Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy.

Wiecie jak to naprawić?

daria

Szejn
Weteran
Mam bardo podobny problem, tylko, ze mi to wyskakuje jak wkladam sobe karte pamieci do kompa :/ Wiec bardzo prosze o pomoc ...

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Sareth moze nie ma jakiś styków. Musisz otworzyć kompa i podociskaj kabelki może to coś pomorze. Bo to chyba jedyny powód jeśli na innych kompach napęd chodzi. Kiedyś miałęm podobny problem, mój napęd poprostu się zakurzył i musiałem go przeczyścic ale tutaj raczej to nie to.

xdariax spróbuj wziąść jakąś inną kartę, może masz uszkodzoną, no albo coś jest z wejściem.

Sareth

New Member
CYTAT(Wismerin @ 12-09-2007, 08:52) [snapback]153047[/snapback]
Sareth moze nie ma jakiś styków. Musisz otworzyć kompa i podociskaj kabelki może to coś pomorze. Bo to chyba jedyny powód jeśli na innych kompach napęd chodzi. Kiedyś miałęm podobny problem, mój napęd poprostu się zakurzył i musiałem go przeczyścic ale tutaj raczej to nie to.

Mam dwa systemy operacyjne na tym samym komputerze. Na jednym działa na na drugim nie więc na pewno nie jest to wina kabelków. Co do kurzu to raczej mało możliwe, gdyż komputer został zakupiony w czerwcu.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Jeśli kompa masz na gwarancji to daj go do servisu lub skonsultuj sie z ludzmi u ktorych kupiles sprzet, oni powinni cos na to poradzic, bo ja niestety nie wiem jak naprawic ten blad. :(

No mozesz sprobowac formatowac no ale czy to pomorze, to nie jestem pewien...

daria

Szejn
Weteran
U mnie to samo, napewno ani karta ani wejscie nie jest zepsute... bo karte wkladam i dzialala a za piec minut juz nie...Probowalam tez wlozyc karte brata i dalej nie dzialalo :( :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom