Błąd Przy Włączaniu

Status
Zamknięty.

Jajoo

New Member
Witam.
Mam pewien problem przy włączaniu gry Arcania: Gothic 4

Posiadam oryginalną wersję gry, instalacja przebiegła pomyślnie, wszystko wydaje się być tip - top, direct X jest zgodny (9.0c), ale wyskakuje mi na niecałą sekundę małe okno "Wierszu polecenia" i nic się poza tym nie dzieje. Nie włącza mi się gra, nawet nie wyskakuje, że jest błąd. Mój system jest zgodny z grą. Windows XP 2 GB RAM, Procesor Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, karta graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT, mam wolne nawet 80 GB miejsca na dysku, instaluję na C:/, na C:/, ale nic się nie dzieje. Przeinstalowałem grę trzy razy, ale nadal mam ten sam błąd, szukałem tego po google, wszystkich forach o tematyce Gothic, ale nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wysoki93

Active Member
- instalowałeś wcześniej demo? Są osoby, którym właśnie to przeszkadzało w normalnym graniu.
- Aplikacja prosiła o wpisanie klucza?
- Jeśli masz kilka partycji na kompie, nie radzę instalować gierek na partycji systemowej.
- Masz zawalonego kompa? Wyczyść go sobie.

Jajoo

New Member
1) Nie, nie miałem demo.
2) Aplikacja prosiła o wpisanie klucza i go wpisałem.
3) Instalowałem na E:/ i to samo .
4) Z kompem wszystko, wszystko w porządku.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Generalnie karta jest ciut słabsza niż wymagania minimalne. Może to sprawiać problemy.

ściągnij i doinstaluj patche.

Zaktualizuj sterowniki grafiki

Dodatkowo
Nvidia Psyhx
Windows Instaler
NET Framework
Microsoft C++ Redistribudable

Jajoo

New Member
Zainstalowałem patch i teraz mam taki błąd:
Arcania.exe - Zły obraz

(X) Aplikacja lub biblioteka DLL E:\Gothic IV\ArcaniA - Gothic 4\paul.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną.

Mam NVIDIA PsyhX, Windows Installer, NET Framework i Microsoft C++ Redistribudable

P.S
Czytałem o tym trochę na internecie, o tym, że jest taki błąd kiedy gra nie jest legalna.
Ale ja mam oryginalną wersję prosto ze sklepu itp., itd. więc nie wiem o co chodzi.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nvidia Psyhx
Windows Instaler
NET Framework
Microsoft C++ Redistribudable

Fajnie, że je masz....jak byś nie miał to byłoby źle...chodzi czy je zaktualizowałeś do najnowszych wersji.

Zły obraz...ewidentnie może być komunikat od pirata.Ściągnij brakujący dll i podmień w klatalogu z grą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom