Błąd "out Of Memory"

Status
Zamknięty.

Lubie

New Member
Witam. Ostatnio w Gothicu3 wyskakuje mi błąd "Out of memory". Przez ten błąd zepsułem sobie save'a w Geldern, a tym razem w Trelis. Bardzo proszę o pomoc w zneutralizowaniu tego błędu ponieważ zaczynam grać po raz trzeci, a nie przeszedłem ani razu gry.

Wysoki93

Active Member
- konfiguracja komputera
- czy instalowałeś jakieś łatki
- czy kombinowałeś w plikach gry
- może wrzuciłbyś screena błędu?

Lubie

New Member
1. Windows XP SP2, 4 GB ramu, procesor AMD Phenom II X4 955 Processor, MMX, 3DNow (4 CPUs), ~3.2GHz, grafika ATI Radeon HD 4800 Series 512 MB (informatyk mówił że podkręcona i chodzi szybciej niż niektóre 1 GB). Więcej nie trzeba tak ?
2. Nie instalowałem łatek.
3. Tylko ge3.ini do kodów.
4. Dobrze by było żebym jeszcze go miał. Błąd występuje bardzo rzadko, mianowicie kiedy zapisuje grę, ale nie zawsze. Najczęściej jest to Reddock lub w tym wypadku Geldern - Trelis.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Mi błąd Out of Memory wyskakiwał gdy nie miałem miejsca na dysku C lub gdy miałem tylko 10% wolnego całego dysku twardego.

Lubie

New Member
szkeleton3 - to by w ogóle nie pasowało, rozmiar dysku E na który przeniosłem moje dokumenty wynosi 488 GB, a wolne jest 430 GB. Dysk C o ile to ma znaczenie ma 195 GB a wolnego 80 GB.

Wysoki93

Active Member
Kompa masz dobrego, ale nie rozumiem czemu nie zainstalowałeś jeszcze żadnej łatki, przecież one tylko pomagają, pobierz 1,74 i napisz czy dalej występuje błąd.
Wiem, wiem, będzie się długo ściągało, ale opłaci się - a na pewno nie zaszkodzi!

Lubie

New Member
Wysoki93 zabezpieczyłem się w razie takiej wypowiedzi i pobieram łatkę 1.74 (77.4%). Może ona pomóc z moim problemem? Kolega mi mówi że chodzi o jakiś rozmiar stronicowania, o co w tym chodzi?

Wysoki93

Active Member
W sprawie łatek, począwszy od pierwszej, która została wypuszczona, wszystkie poprawiają dany aspekt gry, od misji poprzez fizykę gry aż po całkowite działanie aplikacji.
Patch 1,74 zawiera wszystkie poprzednie wersje (dlatego waży prawie 1GB) i w porównaniu do podstawowej wersji gry, poprawia ona maaasę rzeczy, możliwe więc że pomoże i w twoim przypadku.

Zaś jeśli chodzi o stronicowanie, to jest ono związane z pamięcią ddram, ustawienia można zmienić we właściwościach 'Mój komputer' > Zaawansowane > Wydajność > Ustawienia > Zaawansowane > Pamięć wirtualna > Zmień

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom