Ataki Userów Z Za Granicy

Status
Zamknięty.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Witam. Zauważyłem, że od pewnego czasu, na naszym forum, coraz więcej userów z za granicy, rejesruje się, i tworzy nowe tematy, lub też pisze posty, w których jest np :

yeah

Tutaj link

No i to jest problem, ponieważ jest ich coraz więcej, możliwe jest, że jest to jedna osoba posiadająca wiele kont, i na wszelki wypadek, zbanujcie ic IP. Lepiej nie klikajcie w tamte linki, ponieważ mogą zawierać wirusy, i programy szpiegowskie. Jeśli chcecie banować, to podam nicki, osób które rozsyłają te linki, a modzi, mogą ich zbanować :

Oremtepghlen3
Ertepja
Petepane69
Adamorpelen
Abanmeburlen9

Narazie jest ich tyle, ale jeśli ich przybędzie, edytuje listę.
A powiedzcie co wy o tym myślicie. Czy znacie jakieś środki, jak zatrzymać tych kolesi?

Temat, chyba potrzebny..

I przypominam żeby nie klikać w linki !!!

Pozdrawiam...

KING

Weteran
Weteran
Kto powiedział ze to musza byc kolesie z zagranicy.
Równie dobrze moze to byc jedna i ta sama osoba lub też kilka tak zwane (dzieci neo Trolle zwal ich jak zwal )
Waląc im pernamentnego bana bo co po zbanowaniu IP jak i tak mają zmienne. to na 2 dzien by wrócili..

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Nie rozumiem sensu tego tematu.

Osobiście uważam, iż to może być każdy, gdyż przeglądając się adresowi IP tych spamerów wnioskuje, że nie są oni z zagranicy. Bana na maskę ip też nie można dać, ponieważ może się okazać tak, iż połowa forum będzie zbanowana i wtedy będą "kretki".

Zaproponowałem już Tomkowi (Kacperexowi), aby wprowadził po rejestracji aktywacje konta po przez e-mail, owa możliwość może ograniczyć rejestracje takowych spamerów.

Temat, chyba potrzebny..

Raczej nie… Wystarczyło posłać PW do admina.

Osobiście, jeżeli ktoś z owej bandy linkerów napiszę w dziale Nordmar’s Kingdom Modders automatycznie dostaje bana od mojej skromnej osoby…

Proponuje nadać moderatorów do działu uwagi & błędy oraz modyfikacje.

Każdemu użytkownikowi przypominam o opcji Raportuj, co ułatwi znacznie prace naszym moderatorom.

Edit:
Cahir... big lol! Obrazek z 5 cyfrowym kodem jest przy rejestracji ^_^... Weź się zastanów zanim coś napiszesz... ; ]

Pozdrawiam.

Archimonde

Member
Ja myślę, że pomogło by wprowadzenie potwierdzenia rejestracji przez e-mail. Trochę by to zniechęciło tego/tych debila/debili, bo musieliby zakładać ciągle nowe skrzynki. Aha i te linki mają "filmik", którego nie można odtworzyć i trzeba pobrać "kodeki", a to jest trojan. :) Nie wiem po co sobie ktoś zadaje tyle trudu, żeby tylko ktoś złapał trojana. :unsure:

Cahir

Member
Ludzie, to nei są userzy... big lol. To są boty :p Nie wiem jak z tym na IPB jest, najlepszym sposobem na boty byłby graficzny obrazek z np. 5cyfrowym kodem przy logowaniu... wogóle podczas rejestracji jest coś takiego ? Jeśli nie to najwyższy czas to zrobić, a nawet w czasie logowania pokazywac 2-3 cyfrowy obrazek ;P Profilaktycznie... chociaz rejestracja przez email tez by się przydała ;)

Kacperex

KacŚpioszek
Rofl :)
Aktywacja przez email była, to wielu userów sapało, że brak aktywacji itd. Nie umieli no to wyłączyłem, boty skorzystały.
Już aktywacja jest włączona, ip po banowane, kod do wpisania przy rejestracji, jest i był zawsze
EOT
Closed

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom