Arcania : Gothic 4 Demo Problem Z Uruchomieniem

Status
Zamknięty.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Karta graficzna porządna jak na AGP, ale na socket A nie znajdziesz dwurdzeniowego procesora więc nie pograsz w Arcanie.

patro278

New Member
a jeśli bym zakupił płyte główną z procesorem dwu..... i pod agp i ddr jeśli są takie spotykane? bo nie mam orjętacji na ten temat

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
tak , są płyty główne pod socket 939 i można znaleźć Athlona 4000+ na niego, chociaż nie zawsze do tego będą miały port AGP, ale zdarzają się takie płyty główne, niestety nie ma sensu żadnego inwestowac w taki stary sprzęt, więc lepiej zbieraj i kup coś nowego.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nie pytaj się tutaj , bo tu są ludzie stronniczy, ja ci bardziej polecę PC, bo jest OC, możliwość rozbudowy, FullHD.
Xbox 360 to stara konstrukcja która bazuje na układzie (cpu, gpu) z 2006 roku, więc dla mnie to jest śmieszne, Microsoft tylko czeka na to, aż każdy będzie miał w domu x360, żeby potem wymyślić xboxa 720 :D . na takim xboxie i grafika brzydsza, chociaż lepsze to, że grasz na telewizorze, a nie na monitorku. Wg. mnie xbox to przestarzały sprzęt, przez który nie tworzą porządnych produkcji na pc, które mogły by wykorzystać całą moc drzemiącą w komputerze, tylko najpierw tworzą gry na x360 i ps3, a potem konwertują na pc, w wyniku czego mamy małe porozciągane tekstury na kompie, które w wysokich rozdziałkach wyglądają co najmniej śmiesznie.

mam nadzieję że cię przekonałem do słusznego wyboru.

Vender

Member
No cóż dopadł mnie pewien problem, nie będę go szczegółowo opisywał myślę że to wystarczy:

31822500.jpg

Kod:
Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "C:\Program Files\JoWooD Entertainment AG\ArcaniA - Gothic 4 Demo\arcania.exe". Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC90.CRT,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.8". Użyj narzędzia sxstrace.exe, aby uzyskać szczegółową diagnozę.

Powiem jeszcze że do nie dawna demo działało bez zarzutów.

Edit. Działa wystarczyło zainstalować wszystkie serie Microsoft Visual C++

patrykbbb

New Member
Siema mam problem z demem pod czas uruchomienia wyskakuje mi błond code 14001
NIemożna uruchomić aplikacji ponieważ konfiguracja jest niewłaściwa ponowna instalacja może naprawić to problem Help me o co biega??
Moja konfiguracja to
AMD Athlon 64x2 dual Core procesor 4000+ 2.10GHz @ GM ram Karta graficzna 8600GTX Geforce Jeśli ktoś coś wie na ten temat prosze o pomoc

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
http://www.cdprojekt.pl/support/article/3063/5463/Visual_error

patrykbbb

New Member
Dzieki lecz juz instalowałem a Visual 2005 nie chce mi sie do końca zainstalować czyli jednak tu bedzie błąd?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Zassij to i zainstaluj - http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9b2da534-3e03-4391-8a4d-074b9f2bc1bf&displaylang=en

patrykbbb

New Member
Prawie zadziałało już wchodziło mi do gry gdy pochwili wyskoczył mi error could not direct ed device pobieram rózne direxy i nic

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Sterowniki zaktualizowane do najnowszych? Jeśli nie to zassij stąd - http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl

P.S. Jest w ogóle taka karta 8600GTX?

Michas777

New Member
Mam taki sam problem jak u kazahdum "Nie można uruchomic aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji" mam 2 gb ram geforce 8600 adm athlon 4000+ X2. Prosze o pomoc :(

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Minimalne wymagania to geforce 8800...

Ma prawo nie działać, więc nie ma niczego co zagwarantuje, że będzie ci działać.

To co możesz zrobić...Aktualizacja na najnowsze

Sterowniki grafiki(strona Nvidii)
Karty muzycznej (Realtek najpopularniejsze obecnie)
DirextX (ostatnia poprawka do bibliotek jest z marca tego roku bodajże)
Nvidia Physix (strona Nvidii)
NET Framework(Strona microsoftu)
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable(strona Microsoftu)

to jest podstawa. Porządek na kompie. Najlepiej jakiś program, który kompleksowo zajmuje się systemem.

++

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom