Anime

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
CYTAT
Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o Ghost in the shell ?
To jest dośc stara produkcja...ale czy ktoś z was może ja widział ?

To opowieśc o tym jak wraz z postepem techniki człowiek może bawić się w Boga. Główna bohaterka, gdy była jeszcze mała, miała okropny wypadek. Aby przeżyć lekarze "wszczepili" jej mózg w ciało androida. Lata płyną, dziewczyna zmienia "ciała", dorasta, zaczyna pracować w pewnej agencji. Jej życie jest skompliowane, zastanawia się nad sensem swego istnienia i tym, czy życie, którym żyje jest Jej czy to może wszczepiona pamięć innej osoby. Film pesymistyczny, ale genialny. I trudny w odbiorze.
Istnieje seria tv GITS:Stand Alone Complex
Polecam:
- X 1999 movie
- Hainbane Renmei
- Samurai Deeper Kyo
- .hack//sign
- Księżniczka Mononoke (jak i inne filmy Miyazakiego -> Sen to chihiro no Kamikakushi)
na początek starczy

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Czemu uwazasz ze Naruto i Bleach sa najlepsze jak ogladasz tylko DragonBalla ? o.0

Nie zbaczajcie od głównego wątku jakim jest pomoc dla yeeda, dyskusje nie tutaj tylko przez PW albo gg.

E: pseplasam sad.gif

Zapewne to Daria dała moderatorski koment....A więc ja mówię, że możecie rozmawiać o wszystkim co związane z obszarem anime....ja tez sobie z tego wnioski wyciągnę dla siebie. Moderatorowi natomiast powiem, żeby wziął sobie na wstrzymanie...bo czepia się pierdół....

Falia

Member
Polecam polecam polecam ;) Samurai Champloo i Ergo Proxy z takich serialowych anime. To pierwsze dla samego soundtrack-u warto obejrzec, a drugie bo niesamowity klimat, historia no iiii krotko mowiac wciaga od pierwszego odcinka. A oprocz tego wszystkie powstale anime movie studia Ghibli z Ksiezniczka Mononoke na czele.
Poza tym Czarodziejke z Ksiezyca na ktorej sie wychowalam :p hehe, ale fanom Naruto i tym podobnym zapewne do gustu nie przypadnie. W ogole meskiej czesci nie podchodzi pod gusta, wiec no....
Tak czy siak. Czarodziejka jak dla mnie rzadzi!

Edit: Yeed, jesli szukasz czegos nie oplywajacego krwia i bezsensowna siekanina ktora wypelnia kazda minute filmu, a ciekawej historii to polecam jeszcze Haibane Renmei. W sumie nie obiecuje, ze Ci sie spodoba, ale mozna sprobowac. Swego czasu bylo na youtubie. Co prawda jedynie z dupnym ang.dubbingiem, ale lepsze to niz nic.

Do góry Bottom