Anime

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Czy kto mi może powiedzieć jak mogę dotrzeć do Anime Samurai Storm w internecie....
Blooda+ oglądam po angielsku na youtube...

Są jakieś strony na których można oglądać bezpośrednio anime ?
Jeśli siedzicie w temacie to podpowiedzcie nowicjuszowi :)
bo dopiero się wkręcam :)

zaitsev

Member
Moze nie jestem gleboko w temacie ale taka prawda ze wiekszosc anime znajdziesz w jezyku angielskim :p
Jezeli chcesz w jezyku polskim to wiele tytulow jest poprostu na http://www.kreskowka.pl/ i kreskowki.fani.pl/ (tutaj znajdziesz ten blood+), a jeszcze pare tytulow jest na http://www.bleach.wbijam.pl/ (niema glownego portalu odnosnie tej grupy tlumaczacej anime lecz po prawej masz menu "polecamy" gdzie znajdziesz pare tytulow) i oczywiscie po angielsku na youtbue, sevenload czy innych onlinowych serwisach. Mozesz tez probowac sciagac z torrentow gdzie powinienes znalezdz wszystkie mozliwe tytuly, ale tu juz ci nie pomoge bo sam ogladam online.
Moge ci odrazu polecic strone http://www.onemanga.com/ gdzie znajdziesz skany mang na ktorych podstawie powstaja anime, znajdziesz tu naprawde duzo tytulow i jest to o tyle ciekawe iz w anime czesto telewizje stosuja filery czyli historie zapelniacze ktorych w mandze nie bylo lecz tworza je dla wiekszej ilosci odcinkow tudziez ogladalnosci. Oczywiscie wszystko w jezyku angielskim :p Polskiego serwisu z taka iloscia mangi nie znalazlem wiec nic nie polece.
Mam nadzieje ze chociaz troszke pomoglem :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Alleluja w końcu ktoś mi pomógł
Nie jest dla mnie problemem język angielski
W końcu w poprzednim poście nie zawarłem wskazania, że muszą być one po polsku.
Przydatne info za co dziękuje :)

Btw czy jest coś godne polecenia ?
Jakiś tytuł, którego jako nowicjusz nie powinienem ominąć ?

Blood+ i Death Note widziałem....zastanawiam się czy dobre jest Ghost in the shell???
Ogólnie jak byś coś polecił to powiedz co :)

zaitsev

Member
Prawde mowiac sam jeszcze jestem nowicjuszem wiec za duzo waznych tytulow nie znam :p
Sam obejzalem w calosci serie Full Metal Alchemist + pelnometrazowka i moge polecic kozackie, Death Note no i caly czas ogladam dlugieee serie Bleach i Naruto bo jakos lubie dlugie serie :p
Wszyscy zachwycaja sie jeszcze Hellsingiem i Elven Lied ale osobiscie nie ogladalem.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A słyszałeś coś może o Serii Samurai Storm ?

zaitsev

Member
Raczej nie pomoze bo przeczytalem pare postow i wypowiadaja sie tam tylko dzieciaki ktore anime wydzialy tylko w telewizji wiec raczej nic ciekawego tam sie nie znajdzie.

Odnosnie Samurai Storm wpisalem sobie to w goglach i piewszy filmik jaki wyskoczyl to ten. Jezeli chodzi ci wlasnie o to anime to ostatnio bylo w nawet w tv na stacji 4fun.tv pod nazwa Samurai Champloo, obejzalem sporadycznie 2-3 odcinki bo nie mialem akurat czasu by ogladac to w czasie emisji regularnie, ale po tym co zobaczylem moge powiedziec ze chyba warte obejzenia chociaz paru odcinkow.

xenex

Member
Yeed nareszcie obrałeś dobrą drogę, Anime jest świetne , trzeba się tylko wczuć ;)
No to ja polecam tak :
Dragon Balla
Saint Seiya
Hellsing (MISTRZOSTWO)
Bleach
Naruto
i Dużo Dużo innych,
Kreskowka.pl tam chyba najwięcej dostaniesz anime-online. Znam też inne strony.
btw. Zgłoś się do mnie na gg jak będziesz to Ci coś poradzę, podam ci stronki itp. :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jakoś mało mnie kręcą te najpopularniejsze :p
Szukam jakichś mniej znanych...

Didson

Member
Mniej znanych?
Myself- Yourself:Krótkie anime, jednak mocno zadziałało na mnie, na prawdę wzruszające.
Kanon: Jestem przy połowie, ciekawe anime które polecam.
True Tears: Także romansidło

T

Thran

Guest
XeNeX mordo ty moja ! nareście jakiś fan Naruto poza Asem i mną :p ja polecam Full Metal Alchemista jest wypaśne poprostu i czasami przeraża na maxa :)

Didson

Member
Co do naruto panie Thran to też oglądam i mange nawet czytam.
Przepraszam za krótkiego posta.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
A ja ci yeed krótko polece, oprócz tego co bym polecił a polecili moi poprzednicy Ergo Proxy, według wielu nic ciekawego według mnie mistrzostwo zaraz po Hellsingu chyba jak pojadę do Anglii to kupię sobie całą serię z eng subami :D.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Cisu

Member
Hellsing anime faktycznie jest fajne, szkoda, że takie krótkie ;P. Za to manga też jest ciekawa, ale później zaczyna robić się monotonna trochę. Sam siedzę w anime niby już ponad rok, ale obejrzałem tego strasznie mało, bo po prostu przeznaczam czas na co innego ;p. Oprócz tego, co polecili poprzednicy, dodam od siebie tylko jedną pozycję, która według mnie jest godna uwagi. Mam na myśli anime "Samurai Champloo". Krótkie, ale bardzo fajne anime ;] 26 odcinków.
Naruto obejrzałem póki co wszystko co jest, fillery odradzam :/. Za to normalna seria miód ;], ale chyba się za mangę wezmę, słyszałem, że 100 razy lepsza.
Bleach też jest naprawdę fajny, ale według mnie najlepsze jest tylko jakieś pierwsze 50odcinków. Czyli cała seria z Soul Society, do fillerów z Baunto.
To by było na tyle, co mogę polecić ;p.

zaitsev

Member
Cisu co do Naruto i Bleach'a moge powiedziec ci jedno, zacznij czytac mange :p Akcja jest szybsza, niema duzej ilosci nie potrzebnych monotonnych dialogow, za to jest to co tygryski lubia najbardziej ^^ gole fakty. I oczywiscie tak jak teraz nie musisz czekac na odcinki z mangi i ogladac zasranych filerow. Tym bardziej zdolujesz sie w jakim momencie zostaly wprowadzone filery do Bleach'a (mam na mysli te ktore leca teraz).

Qiubi

New Member
Ja oglądam wyłącznie Dragon Ball - a Naruto i Bleach to są najlepsze anime według mnie, każdy ma swoje gusta i guściki.

zaitsev

Member
QUOTE (Kenpachi Zaraki @ 13-07-2008, 20:57) index.php?act=findpost&pid=189280
Ja oglądam wyłącznie Dragon Ball - a Naruto i Bleach to są najlepsze anime według mnie, każdy ma swoje gusta i guściki.

Czemu uwazasz ze Naruto i Bleach sa najlepsze jak ogladasz tylko DragonBalla ? o.0

Nie zbaczajcie od głównego wątku jakim jest pomoc dla yeeda, dyskusje nie tutaj tylko przez PW albo gg.

E: pseplasam :(

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o Ghost in the shell ?
To jest dośc stara produkcja...ale czy ktoś z was może ja widział ?

Ja tam Death Note ogladałem i blood+ jak na razie.
Ale szukam czegoś nie maksymalnie rzeźnickiego..tylko w granicach rozsądku
Nie interesuje mnie akcja opierająca się na wyrzynaniu stworów lub ciągłej walce.
To ma być tylko dodatkiem do rozbudowanej fabuły

A cowboy Beebop?....ktoś zna...co możecie powiedzieć ?

xenex

Member
Cowboya nie oglądałem, słyszałem że wymiata. Z tego mogę ci jeszcze polecić One Piece, choć dużo Ci nie mogę na ten temat powiedzieć to wielu ludzie zachwalało ten tytuł. Możesz jeszcze zobaczyć FullMetall Alchemist. Co do Death Note, obejrzałeś całego ? Czy do którego Ep'a ? Jeżeli sporo obejrzałeś to możesz sobie już darować 30 ep + bo dalej to kaszana że szkoda gadać ...
Jak już mówiłem, pełen akcji Hellsing. Z nudów możesz obejrzeć Green Green ale tu tylko humor i dość szybko się kończy (na koniec polecam Erolutions). Saint Seiya, akcja, akcja, klasyka i przedni klimat. Co do Gitsa, również możesz obejrzeć, nie słyszałem osoby która by powiedziała złe słowo na te Anime.
Trigun, sam miałem się wziąć za tą serię, ale jakoś nie wypaliło. Czytałem i słyszałem - doskonałe.

Może zacznij od trochę starszych tytułów (DB, Saint Seiya, Gits, Hellsing, Trigun). Jak wszystko przelecisz to sam będziesz wiedział co dalej począć ;)

zaitsev

Member
QUOTE (yeed @ 14-07-2008, 09:01) index.php?act=findpost&pid=189330
Ale szukam czegoś nie maksymalnie rzeźnickiego..tylko w granicach rozsądku
Nie interesuje mnie akcja opierająca się na wyrzynaniu stworów lub ciągłej walce.
To ma być tylko dodatkiem do rozbudowanej fabuły

W takim razie zdecydowanie Full Metal Alchemist. Seria skladajaca sie z 50 odcinkow i jednej kinowki ktora nieco uzupelnia fabule z odcinkow. Jest to historia dwoch braci, ktorzy poszukuja czegos co im potrzebne do szczescia (tak pisze glupio zeby nie spoilowac :p). W kazdym razie ma bardzo ciekawa i rozbudowana fabułe, nie raz bardzo zaskakujaca. A co bardzo mi sie w niej podoba do nie ktorych faktow trzeba dochodzic samemu bo nie sa powiedziane wprost.

Do góry Bottom