[anime]hellsing

xenex

Member
Kolejny temat o kolejnym anime. Ale teraz mówię że to ostatni taki temat, bo nie mam zamiaru pisać więcej o ciągle innych to anime.

Oczywista po obejrzeniu Naruto(czekanie na Shippuudeny jest tak okropnie długie że po prostu pociąć się można), zacząłem oglądać coś innego, chodzi mi o Hellsinga.

Jak dla mnie istne cudo. Sama postać Alucarda jest dość śmieszna(pod względem ubioru xD ). A niektóre zwroty akcji są bardzo piękne. Co tu dużo gadać, obejrzałem całą serię i oavki i jestem pod wrażeniem. Zwłaszcza 3 oavek i ostatnie odcinki(11,12) serii.
A co do postaci to wiadomo że Alucard jest najlepszy, te okularki i płaszcz :) .

No zresztą sami powiedźcie co sądzicie o tym ; ]

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Szczerze? Hellsing jest kiczowaty, potwornie kiczowaty. Grzebie się i łączy motywy w żaden sposób do siebie nie pasujące. Co jednak nie znaczy, że nie jest świetną serią. Zarówno anime jak i manga bardzo przypadły mi do gustu, mange jednak wolę bardziej. Seria jest dość dziwna, nie kazdemu trafi w gust, ja tam lubie takie klimaty. Muzyka jest na wysokim poziomie, zawsze zwracam uwagę na kwestie dźwiękowe w anime. Jednak seria tv ma otwarte zakończenie, możliwe, że kiedyś dorobią drugą serię. Natomiast OAV to już zupełnie inna historia. Bardziej brutalna, żywsza i efekciarska. Oraz bardziej trzyma się swego mangowego pierwowzoru. Co do postaci, to strasznie lubiłam ojca Andersona, który w mandze jest wychowawcą w szkole katolickiej z internatem, Integral ( znowu w mandze ) oraz Alucarda.
Hellsing ma w sobie to coś ;]

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Na ten moment moje ulubione anime, obejrzałem wszystko co obejrzeć było można i strasznie mi sie podobało. 13 odcinków bardziej podobało mi sie niż oavki ze względu na to że nie było tam "zjapońszczeń", jak ja to nazywam (wielkich oczu przy placzu i tym podobnych). Postać Alucarda, świetna, ale tak naprawde moją ulubioną postacią jest Walter, lokaj Integry, bo czy można znaleźć tam postać o większej klasie?

Z wyrazami szacunku. Godfather

Cisu

Member
No to i teraz ja się wypowiem.
Skoro jest to temat o anime, to o mandze Hellsing się nie wypowiem ;P
Heh co do tych 13 odcinków to uważam je po prostu za genialne. Gdyby wyszło tego więcej, to prawdopodobnie byłoby to moje ulubione anime. OAV jeszcze nie oglądałem, ale mam zamiar ;P. Co do ulubionej postaci to jest nią oczywiście Alucard - niesamowicie charyzmatyczny, ten jego płaszczyk, kapelusz i okularki są po prostu świetne. No i jego zachowanie ;P. Walter jest na drugim miejscu z tych samych powodów co u Godfathera a i na wyróżnienie zasługuje Father Anderson z tym swoim "AMEN!" i ostrzami =). Oby kiedyś coś jeszcze wyszło z tego ;P.

Do góry Bottom