Age Of...mythology

Status
Zamknięty.

Sługa Kruka

Member
No właśnie! Był, a może raczej jest, temat o grze Age of Empires. Ale co sądzicie o Age of Mythology?? Stosunkowo gry te są nieco podobne, ale jednak inne
smile.gif
. Ja uważam obie gry za świetne strategie, w które warto zagrać. Najbardziej w A.o.M. (Age of Mythology) podoba mi się kampania grecka i egipska. Grecy mają fajne budynki, krajobrazy i jednostki (również mityczne), a Egipcjanie mają fajne bóstwa, ciekawe technologie i też fajne jednostki. Wypowiadajcie się!

Shadow27

Member
Tak AoM jest super grą , a dodatek the Titans też się opłaca przejść... gra jest podobna do AoE tyle , że tutaj zamiast rozwoju technologicznego mamy mitologiczny... moja ulubiona rasa --> Norse czyli wikingowie
biggrin.gif
polecam wszystkim tylko trzeba mieć taktyke do tej rasy , a sam dodatek mitycznych jednostek bardzo urozmaica pole bitwy w grze... wybór Bogów z awansem do następnej ery czy moce jakie nam Bogowie dają
smile.gif
większość gry więc kręci się wokół Bogów. Powiedzieć można , że walka tych trzech ras na same jednostki "ludzkie" już jest ciekawe , ale jak cudownie to wygląda gdy pomiędzy nimi przewijają się np. Cyklopy rzucające wrogami lub lodowe giganty z mrożącym podmuchem
smile.gif
to tyle ode mnie gre polecam naprawdę

PUNK EREMITA

Member
W tę grę grałem dosyć dawno ale powiem, że bardzo wciąga a najleprzymi rasami według mnie to grecy i wikingowie. Jedną z moich ulubionych misji było wejście wewnątrz drewnianego konia za mury Troi, bardzo fajną opcją są także Bogowie którzy wzmacniają nasze odzialy , dodają dodatkowe moce itd. bardzo polecam tę grę i mam pytanie czy wyjdzie druga cześć tej wspaniałej strategii.

<KRUK>

Member
Ja wole AoE , ale Mythology też jest fajne. Najbardziej lubiałem Wikingów. ZAwsze grałem Odinem. Zawsze grałem na poziomie najtrudniejszym. Miałem taką strategie ze kupowałem jak najwiecej tych wieśniakow a nastepnie zamieniałem ich na herosów. Tą gre miałem jak chodziłem do drugiej klasy. Ogolnie to fajna gra zrobiłem na edytorze map "Jarkendar". Był nawet podobny
wink.gif
.

Pozdro
wink.gif
.

Grałem w Age of Mythology jest nawet fajne lecz wole Age of Empires. Poprostu wole czasy średniowiecza. AoM to fajna gierka można sobie pograć. Niedługo w nią grałem, bo przyniosłem sobie ciekawsze gry. Ogólnie gra jest fajna polecam każdemu fanowi AoE.

Pozdro all.
smile.gif

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Shit, shit po stokroć shit. Niech przeklęty będzie dzień w którym ta żałosna parodia kontynuacji legendarnego i wspaniałego AoE [wspanialszego tylko razem z AoE:RoR] ukazała się. AoM i następujący po nim AoE3 to dwie tak wielkie kashany, że szkoda gadać. I tyle. Już AoE2 był gorszy, więc zamiast się opanować stworzyli gniota doskonałego.

Gothi Out

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Nie zgodze sie z tym że AoM to G. Jest to fajna gra strategiczna różniąca się troche klimatem od AoE. Poza tym rozumiem gothi że ci sie to nie podoba a moim zdaniem każde następne AoE jest lepsze, nie miałem jeszcze okazji grać w AoE3 ale sądząc po zapowidziach wydaje sie fajne. Najfajniejsze jest kampania w Skandynawi moim zdaniem i to skandynawowie mają najfajniejsze jednostki jak naprzykład smok jak jedna z boskich mocy

Tiops

Member
AoM to całkiem niezła gra, ale szybko sie nudzi nie to co AoE. Ensemble mogłlo sobie te gre darowac i wtedy dac AoE III, a tera co nowego. AoM jest dla mnie grą rozczarowująca po tym co Ensemble zrobiła wczesniej.

Cisu

Member
Mnie AoM niespecjalnie przypadł mi do gustu. Pierwsze wrażenie było jak najbardziej pozytywne, ale z kolejnymi misjami coraz bardziej się nudziłem aż w końcu (tak gdzieś w połowie kampani egipskiej) dałem sobie spokój z tą grą. Niektóre misje były zaskakują podobne do misji z innych gier. Mówię tu m. in. o misji gdzie z naszego miasta musimy wysyłać armię, aby przejąć jakiś tam artefakt i prowadzić go do naszej bazy. Co do jednostek. Są dość fajnie zrobione. Z pomysłem możnaby rzec, ale grywalność dość cieńka. Co do lubianej rasy, to grecy. Wikingami jakoś mi nie pasowało, a egipcjanie byli moim zdaniem nudni x]. Dobra to tyle.

Dark Shadows

Active Member
Osobiście wole zwykłe AoE a nie AoM. Ta druga nie przypadła mi do gustu. Jakoś nie potrafię się w nią zagłębić. Zresztą podobno wcale nie spodobała się graczom. Za dużo wzięli z AoE. Można się nią zachwycić, ale potem to już niezbyt ma się ochotę na to by w nią grać.

Można powiedzieć, że to średnia strategia. Można pograć, ale jak ma się wybór to lepiej grać w AoE.

Pozdrawiam fanów AoE.
smile.gif

Moozi

Member
Ooo moja ukochana gierka sprzed kilku lat. Uważam ją za świetną strategię z doskoałą fabułą. Ukazanie Atlantydy..... ciekawy pomysł. Posiadam również dodatek do tej gry. Gra świetna, pozwalająca na poznanie bóstw i jako takiej historii. Często do niej wracam i nie żałuje.

Sword

Member
Heh w sumie spoko gierka może nie rewelacyjna - bo nie zaprzecze że pare niedociągnięć jest.Moją ulubioną rasą również są Grecy.
biggrin.gif
biggrin.gif
.Ciekawostką jest możliwośc rekrutacji specjalnyh jednostek w zależnośco do bóśtwa jakie sie obrało
biggrin.gif
(ehh nie ma to jak złote kolosy Hefajstosa).

To tyle
tongue.gif

<INOS>

Member
Ogólnie lubię bardzo mitologie i w ogóle starożytność. Nie mogłem oprzeć się, aby nie zagrać w Age O... M... . Nie żałuje tych paru dni poświęconych gierce.
Za bardzo to nie ma już o czym pisać bo grałem 2 lata temu i nie pamiętam szczegółów.

Jeżeli ktoś nie grał to polecam bardzo

Lares_

Paladyn Wody
o już prawie zapomniałem o tej grze...
Gra już dość stara ,grafika też nie zachwyca wspaniały dżwięk i fabuła.
Dużo jednostek szczególnie mitycznych, fajny główny bohater kampani,
walka na atlantydzie bodajże..
Doszedłem do 16 misji bodajże wiem że gralem już kampanie egipcjan. Ogólnie gra na 4-

saviol

Member
Stara dobra gra, nie nadzwyczajna, nie zaskakująca chociaż stanowczo wole Age of Empires

Na przyszłość staraj się pisać dłuższe posty- Oz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom