Życie po Życiu

Vampek

Weteran
Weteran
Jedyne, co spotkało dobrego Dawida w życiu, było pójście do piekła.

Widział przed sobą nieskończony ciąg białych korytarzy. W powietrzu czuć było miłe ciepło.
-A więc, Dawid, co wybierasz?
-Co? -dopiero teraz otrząsnął się z osłupienia. To się stało tak nagle...

Przed nim stała młoda, ładna dziewczyna, wyglądająca na ankieterkę, bądź sekretarkę. Pierwsze co zobaczył w nowym miejscu, była właśnie ona.

-Jesteś tutaj za swoje przewinienia. W młodym wieku spamowałeś na forum. To ci już zostało. Mając 25 lat, pobiłeś się w nocnym klubie z Clone'm i Arcane'm. Mając wiosen 33, włamałeś się na stronę, niestety bez zabezpieczeń. Kiedy cię później złapali, okazało się, że byłeś już ścigany za nocną bijatykę. W sumie w więzieniu przesiedziałeś 15 lat. Zaś gdy...
-Dobrze, już dobrze. Pamiętam- powiedział Dawid
-No właśnie. Chyba nie myślałeś o podróży na górę? -zaśmiała się- Spokojnie, te wszystkie ity o mękach piekielnych... To nie prawda. Tutaj właściwie jest coś w rodzaju... -zamyśliła się- ekskluzywnego hotelu. Nie możesz wrócić, nie możesz pójść dalej. Więc zostajesz tutaj.

Po czym odwróciła się i odeszła, gestem wskazując, aby poszedł za nią.

-No, tylu ostatnio dobrych ludzi nas odwiedza! -do pokoju wszedł postawny brodaty człowiek w garniturze. Sądząc po wyglądzie, był zdaje się szefem całego kompleksu.
-A więc już pan zadecydował? Co chce pan robić? Niektórzy tutaj wolą kontynuować swą pracę. Inni zaś z browarkiem w ręku oglądają kolejne mecze. Sale filmowe, jadalnie... mamy tu wszystko. Także komputery...
-Wybieram komputer -zdecydował się. - Gothic. Wciąż go pamiętam, bardzo go polubiłem.
-Doskonale! To właśnie lubię- szybka, męska decyzja. Nawet pan nie wie, ile czasu się zastanawiają niektórzy ludzie przed podjęciem decyzji! No, robota na mnie czeka. Trzeba jeszcze przywitać niektóre osoby...

Po czym wyszedł.

-A więc to będę robił przez wieczność... a co, jak ukończę grę?
-Wtedy damy panu następną część. I tak dalej, i tak dalej...
-Co?
-Piranha Bytes nigdy nie skończyła swej działalności. Pod koniec wyprodukowała 53 części. Jeśli i pan je ukończy, gra zacznie się od początku.
-Ale...
-Do widzenia.

Zamknęła drzwi. Znajdywał się teraz sam w pokoju. Biórko, półka wyładowana płytami, krzesło... Dawid usiadł przed komputerem. Zakręcił się w fotelu i pomyślał. Po czym odpalił komputer....

StrażnikŚwiątynny

Weteran
Weteran
-Jesteś tutaj za swoje przewinienia. W młodym wieku spamowałeś na forum. To ci już zostało. Mając 25 lat, pobiłeś się w nocnym klubie z Clone'm i Arcane'm.

-A więc to będę robił przez wieczność... a co, jak ukończę grę?
-Wtedy damy panu następną część. I tak dalej, i tak dalej...
-Co?
-Piranha Bytes nigdy nie skończyła swej działalności. Pod koniec wyprodukowała 53 części. Jeśli i pan je ukończy, zaawa zacznie się od początku.
-Ale...
-Do widzenia.

te dwa fragmenty najlepsze... hehe, i tak będzie grał i grał.
fajny tekst Vampek i oryginalny pomysł. tego jeszcze na forum nie było.

GaNdi

Weteran
Weteran
heh ,a mówił ,że nie będzie pisal opowiadań satyrystycznych
tongue.gif
hehe,ale to dobe naprawde
biggrin.gif
...

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
a kto by niechciał snake

fajne opowiedanko naprawde spox i to o tych 53 częściach gothica

ciekawe czygo od tego głowa bolała ____
ehehe

Vampek

Weteran
Weteran
QUOTE ciekawe czygo od tego głowa bolała ____
ehehe

Wiesz, na ból głowy to po śmierci nikt się chyba by nie skarżył...

QUOTE No zarąbczaste. naprawde fajny pomysł i wykonanie

Żeby naprawdę to docenić, trzeba było znać (na forum) Dawida i jego liczne wcielenia, w tym Nazgula, Rykiego, ppp itd. Ale wybierając, co chcę robić pośmiertnie do końca... nie wiem czego, wybrałbym albo Morrowinda, albo net. Czasem zaś mam takie wrażenie, jakby wszyscy w sieci byli jedynie NPC, bardzo rozwiniętą AI. Ale to na inny temat...

Vampek

Weteran
Weteran
QUOTE ciekawe czygo od tego głowa bolała ____
ehehe

Wiesz, na ból głowy to po śmierci nikt się chyba by nie skarżył...

QUOTE No zarąbczaste. naprawde fajny pomysł i wykonanie

Żeby naprawdę to docenić, trzeba było znać (na forum) Dawida i jego liczne wcielenia, w tym Nazgula, Rykiego, ppp itd. Ale wybierając, co chcę robić pośmiertnie do końca... nie wiem czego, wybrałbym albo Morrowinda, albo net. Czasem zaś mam takie wrażenie, jakby wszyscy w sieci byli jedynie NPC, bardzo rozwiniętą AI. Ale to na inny temat...

wosio

Member
no wiesz akurat ten dawid to był chyba inny. Ja bym wybrał wieczne żcie z moją dziewczyną
biggrin.gif
:D:D:D:D:D:D

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Prawdę mówiąc...

QUOTE -Jesteś tutaj za swoje przewinienia. W młodym wieku spamowałeś na forum. To ci już zostało. Mając 25 lat, pobiłeś się w nocnym klubie z Clone'm i Arcane'm.

Od tego momentu zawiodłem się na opowiadaniu ;/ Spodziewałem się czegoś naprawdę ciekawego, powieść albo coś. A tu taki numer ;/ Stworzyłeś genialny klimat na samym początku, intrygujący, zachęcający do czytania... A tu nagle zonk ;/ Do tego styl się znacznie poprawił. Dobre opowiadanie, szkoda że satyryczne...

Do góry Bottom