Łowca - Zawód

Status
Zamknięty.

Skull

Member
Witam!
Chciałbym zacząć jeszcze raz NK łowcą smoków, pakując w siłę, broń 2h i kuszę jako dodatek (bo z tego co wiem siła nie wpływa na obrażenia z kuszy, mam rację?). Chciałbym zostać czeladnikiem Bospera, bo szczerze mówiąc tak mi wygodniej, ale aby wykuć Duże Magiczne Ostrze Na Smoki muszę mieć kowalstwo nauczone prawda? Czy w V rozdziale dużo będzie mnie kosztowało nauczenie się kowalstwa, a w I zostanie czeladnikiem u Bospera? Ogólnie u kogo bardziej mi się opłaca, ze względu na PD, grając łowcą?

Pozdro :)

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Kowalstwa możesz się nauczyć zawsze u Benneta :) , u Harada też się uczysz wykuwać miecze, ale inne niż te "najemnicze". Więc to twój wybór czy będziesz czeladnikiem u kowala czy u myśliwego.

Skull

Member
Dzięki. I jeszcze takie pytanie poza tematem: czy opłaca mi się wydawać 20PD, aby nauczyć się robić miksturkę siły i trochę sobie jej dodać? No i czy uczyć się języka budowniczych dla tych tabliczek? Czy w ostateczności nie wyjdę na tym gorzej?;) Dzięki za odpowiedź :)

I czy na początku samym walić coś w kuszę/ewentualnie łuk czy od razu 2h? Czy dam radę na początku samą 2h? :)

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
czy opłaca mi się wydawać 20PD, aby nauczyć się robić miksturkę siły
To już zależy od Ciebie, ja jak grałem w Gothica to zawsze robiłem sobie te miksturki i piłem je dopiero jak siła kosztowała kosmiczne ilości punktów nauki :D
No i czy uczyć się języka budowniczych dla tych tabliczek?
No pewnie, na naukę wszystkich języków wydasz(jeżeli dobrze pamiętam) 20 PN, a zyski będziesz czerpał do końca gry, tj zawsze gdy jakąś tabliczkę znajdziesz.
I czy na początku samym walić coś w kuszę/ewentualnie łuk czy od razu 2h? Czy dam radę na początku samą 2h?
W NK trzeba na początku gry zadecydować czy będziesz swoją postacią inwestował w siłę czy zręczność. W innym wypadku w żadnej z wymienionych dziedzin nie będziesz się specjalizował dobrze, a za to w każdej średnio. Na początku gry radzę ci dobić siłę tak do 50, oczywiście z amuletami itp, potem rodzaj broni którą będziesz walczył do 30% (wcześniej walcz 1 ręczną bronią). A jak już to zrobisz to siłę i technikę walki rozwijaj wedle swoich preferencji :).

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom