Zręczność

Status
Zamknięty.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Czy zręczność wpływa na obrażenia i czy opłaca się w nią inwestować(gram łowcą smoków)?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zręczność wpływa na obrażenia przy posiadaniu łuku.
Dodatkowo wspomaga otwieranie zamków, czy kradzież kieszonkową.

ja tam zawsze pakuje ze zrównoważeniem.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Zręczność wpływa na walke bronią jednoręczną, jeżeli takową walczysz to możesz zręczność trochę podnieść i powinieneś wtedy lepiej sie bić. Jednak moim zdaniem to prawie nic nie daje i jeżeli grasz w NK to lepiej zostawić punkty nauki dla siły.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Zręczność wpływa na walke bronią jednoręczną, jeżeli takową walczysz to możesz zręczność trochę podnieść i powinieneś wtedy lepiej sie bić

Ke? Pierwsze słyszę. Siła zwiększa obrażenia, a zręczność pozwala nosić lepsze łuki (co do premii do ataku to nie jestem pewien) i podnosi umiejętności złodziejskie.

CYTAT
czy opłaca się w nią inwestować(gram łowcą smoków)?

Raczej nie. Jak masz dużo siły to udźwigniesz porządny miecz i będziesz mógł używać jakąś dobrą kuszę.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
I jeszcze jedno, jak się nie inwestuje w zręczność, to czy opłaca się inwestować w umiejętności złodziejskie (skradanie się,kradzież kieszonkowa)?

jacksonheyes

Member
Skradanie i kradzież kieszonkowa to tylko strata PN. Lepiej już zainwestować w otwieranie zamków. :D

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Skradanie przydaje się do kilku zadań. Kradzież kieszonkowa bez zręczności kompletnie się nie opłaca.

A otwieranie zamków jak najbardziej, bo nawet jak będziesz miał mało zręczności i będziesz łamał wytrychy, to zawsze możesz wczytać grę i spróbować otworzyć zamek jeszcze raz.
Kombinacje co ważniejszych skrzyń warto jest zapisać sobie na kartce i trzymać na przyszłość ;)

Zomin

Member
Bądź co bądź, warto do nich dołączyć.. Dają oni dosyć ciekawe questy, za wykonanie których otrzymujemy sporo sztuk złota i oczywiście bardzo cennego doświadczenia. Gdy grałem, wykonywałem dla nich misje, a przy okazji wydawałem ich niektórych członków Lordowi Andre. Dwa źródła gotówki i PD'ków.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Czyli nie przyjmować się do gildii złodziei?

Nie musisz inwestować w zręczność, żeby móc należeć do gildii.
Zlecają Ci oni dwa zadania, w jednym będziesz musiał umieć się skradać lub po prostu pobić jednego gościa i rzucić czar "Niepamięć" (nie wiem, czy robiłeś już dla nich zadania, więc w razie czego nie będę zdradzał szczegółów) a w drugim będziesz musiał troszeczkę poszperać w kilku domach, do czego może przydać się skradanie.

Jak widzisz, do gildii możesz śmiało dołączyć nawet jeśli masz pkt. 10 zręczności ;)

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
A jak można ukraść klucz sędziego bez kradzieży kieszonkowej(Tym kluczem otwiera się kufer ,w którym jest jeden z krwawych pucharów)?

Zomin

Member
Zręczność do tego potrzebną zdobędziesz pijąc same mikstury, jedząc goblinie jagody itp. Nie musisz w to inwestować żadnych PN. Wystarczy znać się na kradzieży kieszonkowej.. Jest to bardzo przydatna umiejętność, za każdą udaną kradzieżą prócz złota zdobywasz też jakieś 100 PD, opłaca się więc jej nauczyć.

Broother

Member
Powalasz go, bierzesz klucz i rzucasz czar "Niepamiec".

DOWN
Sorry, my bad.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Tylko,że jest on nieśmiertelny i nie da się go zbić.

Nie chcę zakładać nowego tematu,więc zadam te pytanie w tym temacie, czy opłaca mi się tworzyć mikstury życia?

Zomin

Member
No cóż, ja je kupowałem u handlarzy, jednak moim zdaniem alchemia również jest przydatna. Nie jest niezbędna, nie ma praktycznie questów, które potrzebują wysoki poziom tej umiejętności..

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Opłacałoby się inwestować w mikstury zręczności?Bo nie wiem czy inwestować w mikstury życia czy zręczności.

oleG

Member
U kogo da się życia zrobić bo szperałem u alchemików oprócz Constantina i nie umieli mnie naumieć ;/

jacksonheyes

Member
O ile się orientuje to uczą tego dwie osoby Constantino i Neoras, ale ten drugi nauczy cię tylko jeśli jesteś magiem.

Zomin

Member
Jeśli korzystasz z łuku czy broni jednoręcznej, możesz śmiało inwestować w mikstury zręczności.. Jak już mówiłem, umiejętność tworzenia mikstur leczniczych jest przydatna, ale nie wymagana do ukończenia gry.

Gaan

Handlarz
Jeśli korzystasz z łuku i broni wymagającej zręczność to tak ponieważ im więcej zręczności tym więcej obrażeń poza tym zręczność możesz wykorzystać też do kradzieży kieszonkowej bo nim więcej masz zręczności tym więcej Npctów jesteś wstanie okraść

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom