Zróbmy Se Moda!

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Jak w temacie - co myślicie o zrobieniu naszej własnej modyfikacji? Nie mowie tu o jakiejś wielkiej modyfikacji na miarę MT, ale o takiej małej, mini, maciupkiej. Moim pomysłem jest zrobienie moda podmieniającego tekstury do 3 części. Może zima w myrtanie? Albo lato w nordmarze ;]. Więc co myślicie?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jak dla mnie bez sensu. Nie widzę nic ciekawego w podmienianiu tekstur. Poza tym zmiana pory roku byłaby jedną, wielką kichą, ot takie jest moje zdanie.
Lepiej skupić się na serialu i ew. gazetce, po kiego nam jeszcze rozdrabniać na mody? Zresztą - jak ktoś chce, to niech robi, nikomu nie zabronię - ale ja na pewno swych paluchów maczał w tym nie będę ;]

Broother

Member
Spkojnie, jest już aż za dużo tych projektów - niech coś ruszy z tym serialem, wtedy pomyślimy. Ja tam się na modowaniu nie znam, więc pomóc będę mógł nieznacznie, albo nawet wcale. Ale zobaczmy co będzie. Pomysł dobry, jednak nie ta chwila.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
zrobienie moda było by super, ale podmiana to mało ciekawe.
mod nie musi być faktycznie duży ale nie może być też zrobiony na odpiernicz bo to wtedy nie ma sensu.
nie wiem tylko czy znajdą się osoby chętne i zdolne to tworzenia tego dzieła.
w sumie na forum jest wiele użytkowników i w sumie nie powinno to kolidować z gazetką czy serialem. w końu w te dwa projekty jest zaanagżowane tylko część użytkowików.
ja uważam że jak ktoś ma czas i ochotę się w to pobawić to warto. ale zeby nie stanęło znowy tylko na chęciach.

Pax

Member
Jeśli już jakiś mod to taki sensowny. Na przykład w Varancie burza piaskowa a w Nordmarze burza śnieżna. Taka, że końca miecza nie widać. Mod urealniający grę, w Varancie jeśli nie ma się odpowiedniego ubrania trzeba pić wodę. Nota bene można by poustawiać na tej pustyni w oazach miejsca gdzie by można było wodę uzupełnić. W Nordmarze odwrotnie, zimno, więc trzeba mieć ciepłe ubranko i wcinać więcej papu, grzać się przy ognisku. Na terenie Myrtany natomiast jak zmokniemy od deszczu to zaczyna nam ubywać wytrzymałości a potem sił witalnych. Trzeba się wysuszyć przy ognisku albo zmienić odzież.

Vendetta

Deathproof
VIP
Obóz Gothic UP w obozie bandytów Quentina. Gdzieś 25 osób, plus minus 5, wszyscy z GUP. Dawaliby questy, rozśmieszaliby zabawnymi dialogami. Jeżeli ma powstać ten mod to trzeba NPC uosobić z tym, kogo gra. Na przykład Baal Isidro dałby quest żeby znaleźć księgę kodów do Sapera (był podobny dialog dziś na SB). Trzeba stworzyć jakiś modding-team. Nie za bardzo znam się na modach, ale wezmę się za tutoriale. Chociaż coś tam zrobić umiem, np. postać ;)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
CYTAT(Vendetta @ 06-08-2009, 13:47) index.php?act=findpost&pid=227793
. Na przykład Baal Isidro dałby quest żeby znaleźć księgę kodów do Sapera (był podobny dialog dziś na SB).

Księga kodów do Sapera...hehe xd To by było ciekawe...
Pytanie:Kto będzie głównym bohaterem?Bezimienny?

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Luuuudzieeee! Opamiętajcie się! Podmiana tekstur w G3? Wiecie ile nawet z takim gównem jest roboty?! G3 do modowania jest jednym wielkim gównem, nawet się do tego nie zabierajcie! A burza piaskowa itd.? W G3 to nawet nie jest do zrobienia... Już mówiłem w sb. G1 albo G2NK, kilka questów, jakiś mały nowy obozik, nowi npc, jakieś fajne, forumowe smaczki. Skryptami mógłbym się zająć. Częściowo, na razie czekam aż wróci z wakacji szef moda nad którym pracuję, razem z innymi 4 osobami. Do robienia moda są potrzebne co najmniej 3 osoby, aby mogły się podzielić obowiązkami.
Czyli:
- skrypter (moge być ja, ewentualnie ktoś jeszcze)
- Spacermistrz
- scenarzysta
Grafików 2D i 3D nie potrzebujemy, bo i po co? nie robimy jakiegoś super moda.
Jednak najpierw dobrze się zastanówcie, czy chcecie się do tego zabrać i czy w ogóle ktoś będzie nad tym pracował, bo wbrew pozorom, nawet nad małym modem gdzie jest 20 postaci, jest naprawdę dużo roboty (jeśli dla każdej z tej postaci zrobimy questy i spore dialogi).
Osobiście jestem za, jeśli chodzi o taki pomysł. Jednak zanim się do tego zabiorę, muszę mieć pewność, że jest tu parę osób które co nieco o moddingu wiedzą, i nie odejdą od projektu po 3 dniach.

EDIT:
Wspominaliście o obozie Quentina... Przecież to jest lokacja z MT. Coś takiego byłoby po prostu naruszeniem praw autorskich! Przecież to byłby nasz mod w MT oO Tak się nawet zrobić nie da - mod do moda xD

Vendetta

Deathproof
VIP
Tak, zostawmy to wszystko bez zmian. Jedyną zmianą będzie usunięcie Quentina i jego bandytów z tego obozu i dodanie GUPowiczów. Ewentualnie można dodać Skórzaną Zbroję z Gothic II jako nagroda za ostatni quest.
Jeżeli mielibyśmy speca od Spacera można dodać bezpieczną drogę do tego obozu. Na samym początku gry byśmy tam robili łatwe questy (nie może być trudny gdy masz 1 poziom:)).
Proponowana fabuła:
Gothic Up zostało shackowane! Hacker, niejaki [nie wymyśliłem jego imienia;p] ukrył się gdzieś w Górniczej Dolinie. Kilkudziesięciu GUPowiczów bardzo osłabionych przez utratę kochanego portalu resztkami sił przenieśli się do Górniczej Doliny i wybudowali obóz. Chcą złapać tego, który przyczynił się do upadku Gothic UP i odzyskać Zwój Odzyskania, który może przywrócić Gothic Up. Jednak bystry hacker ukradł także zwój.
Na początku dostajemy proste questy, np. przynieś 8 kawałków surowego mięsa ze ścierwojadów, zabij 3 gobliny które w nocy wykradają jedzenie z obozu. Na końcu dostalibyśmy jakiś dobry miecz i Skórzaną Zbroję i musielibyśmy zabić hackera, odzyskać zwój i odniesć do przywódcy GUPowiczów, którym jest Kacperex (jeżeli zgodzi się na występowanie w modzie).
W nagrodę dostalibyśmy 150 bryłek rudy i eliksir siły/zręczności/maks. życia/maks. many (zależy od tego co wybraliśmy).
Może się niektórym nie podobać, więc prosiłbym abyście zamieścili również swoje propozycje.
Mam nadzieję że uda nam się zrobić tego moda :) Wiem na razie to, że wersus jest chętny. Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Pytanie które muszę zadać :)
Ile będzie postaci z GUP i kto to będzie?;)
A co do fabuły...hacker?Marne trochę V ;p To już lepiej zwalić winę za zniszczenie portalu na Xardasa i jego zabić xd Ale to tylko mnie sie chyba nie podoba pomysł na fabułę :)

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Vendetta, naprawdę, nie widzisz co napisałem? PRZECIEŻ TO JEST JAWNE ŁAMANIE PRAW AUTORSKICH!!! NIE DA SIĘ ZROBIĆ NASZEGO MODA W MT! TO JEST PO PROSTU PROFANACJA!
A co do fabuły... Racja, niezła jest, fajnie by to wyglądało :)
A po co jakaś bezpieczna ścieżka? Nie rozumiem... Do tego nie trzeba spacera xD

Vendetta

Deathproof
VIP
Rutyny

BooM:
7:00 do 15:00 - TA_ReadBook
15:00 do 17:00 - TA_PracticeMagic
17:00 do 22:00 - TA_PotionAlchemy
22:00 do 7:00 - TA_Sleep

Vendetta:
7:00 do 7:15 - TA_WashSelf (wymagany FP_Wash)
7:15 do 13:00 - TA_Smoke (bez fajki wodnej, skręt)
13:00 do 16:00 - TA_PracticeSword
16:00 do 20:00 - TA_PlayTune
20:00 do 22:00 - TA_Smoke
22:00 do 7:00 - TA_Sleep

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Wydają mi się być dobre, mam tylko nadzieję, że usuniesz te nawiasy xD

Vendetta

Deathproof
VIP
Ja nie umiem dodawać rutyn, a sam powiedziałeś że je zrobisz :p Więc pomogłem Ci troszkę ^^

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Kurde, jak robi się NPC w generatorze, to żadna filozofia zrobić rutyny xD Ustaliliśmy jedno. Będzie małe forum moda. Ale na razie ja pracy nie podejmuję. Ma być spacermistrz i tyle. I jeszcze jeden skrypter oprócz mnie, inaczej nie ruszam tego.

Vendetta

Deathproof
VIP
wersus- umiem zmodyfikować broń, dodawać dialogi (bez warunku if ;( ) i robić NPC ;p A rutyny to pikuś.
I proponuję przeniesienie się na G2+NK.

Thran

Che Świniara
Modding w G2 NK jest o wiele łatwiejszy niż w G3 dlatego też proponuje w G2 NK zrobić tego moda jak już tak pragniecie :) a ja od siebie dodam że w modyfikacji chcę być chlorem :p

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Zrobić moda, super pomysł, zawsze chciałem zrobić, ale nie umiałem :D. Co do pomysłów to bym mógł coś pomóc, ale na moddingu w ogóle się nie znam. A fabuła, fajna nie powiem, tylko żeby była dłuższa, żeby w każdym rozdziale były nowe questy, jeżeli da się tak zrobić oczywiście. Żeby na początku rzeczywiście były jakieś proste zadania ale potem coś trudniejszego. A zamiast tej zbroi też można dać coś śmiesznego np. w MT były dresy Siekacza, fajne by było coś podobnego w tym modzie. Jedyne w czym moge wam pomóc to w podmienianiu textur xD.

Vendetta

Deathproof
VIP
nowyobrazmapybitowejz.png

nowyobrazmapybitowej2.png

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
No i co skoczyło się? Czy trwają jakieś ukryte prace? Ja naprawde bym wam wszystkim chętnie pomógł ale nie umiem tego pojąć.

Do góry Bottom